Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

klomeni kullandın mı hamilelk oldu mu?benim klomen salı günü bitiyo ve ben perşembe takibe başlicam.yani doktrumn takibndeym.ben klomenle yumurtalıklarım hiç tepki vermyodu zerre kadar.ama klomen+soğan kürü bi arada kullandğm her ay yumurtalıklarm gelşyo çatlıyo.bi hamilelk de geçrdm bu şekilde.ama düşük oldu.ramazan ayında düşük yaptm.orucumu yemedm ttm düşük oldu:5:

canım yaa üzüldüm Allah yaşatmasın bidaha... ben daha adet görmedim martın 5inde falan görcem gecikmezse... doktorum bana yumurta takibi falan da demedi... nası olcaksa böyle ufff :63:

canım yaa üzüldüm Allah yaşatmasın bidaha... ben daha adet görmedim martın 5inde falan görcem gecikmezse... doktorum bana yumurta takibi falan da demedi... nası olcaksa böyle ufff :63:
canım sen ilaçsız düzenli adet olablyon mu ???ben ilaç kullanmam gerkyo her ay:2:pis pco:22:

merhaba canım.. bende dostinex kullanıyorum ve bebek istiyorum doktor hamilelik testi pozitif olana kadar ilacı kulllan dedi.. ancak hamilelik oluşması durumunda ilaç kullanmş olacağız.. en erken hamilelik ne zaman belli oluyor bir bilginiz var mı??

merhaba canım.. bende dostinex kullanıyorum ve bebek istiyorum doktor hamilelik testi pozitif olana kadar ilacı kulllan dedi.. ancak hamilelik oluşması durumunda ilaç kullanmş olacağız.. en erken hamilelik ne zaman belli oluyor bir bilginiz var mı??

normalde 28 günde bir regl oluyorsan, reglin geciktiği gibi ilacı bırakırsın. daha öncesinde bırakmana gerek yok. ben 6. haftaya kadar prof olan dr umun önerisiyle devam ettim ama şimdiki kadın doğum dr um da bana 4. haftada bırakman gerekirdi dedi.
tüm dr ların ortak noktası, reglin gecikene kadar kullan. 4 haftalıkken oluyor ortalama. sonra devam et diyenler, doktordan doktora göre değişiyor.
bu gebeliğimde de 6. haftam doldu, o zaman bıraktım ilacı. (reglin gecikmesi üzerinden 2 hafta daha kullandım yani...)

reglin geciktiği gibi beta hcg kan testi yaptır. sonuca göre gebelik var mı anlaşılır, o zaman bırakırsın...
daha önce bırakma, çünkü prolaktin birden yükseliyor, o da iyi değil. 4. haftana kadar kullan bence.

arkadaşlar prolaktin tedavisi için ilaç(dostinex vs..)dışında bitkisel birşeyler kullanıyor musunuz...??????
dostinex kullanmadan sadece hayıt tohumu ıcerek baya bı etkılı prolaktın düşüşü yaşayan kısıler var bende oyle ... dostınexı doktorum verdıgı zamn ıcmısdım fakat bu sureklı yukselen bısey oldugu ıcın herzamn hayıt destegı yapıyorum cunkı dostınexı herzamn ıcmıyorum 1 ay sure verıyosa o kadar... eger tekrar yukeslmesınden korkuyosanız haftada 3 _4 gun kendınıze hayıt cayı yapın dier hormonlarıda dengelıyo aynı zamnda ...

benimde prolaktin sorunum var 358 benim prolaktinim ve çocuk sahibi olamıyoruz 8 yıllık evliyim ilaçlarla düşüyo ama sonraki ay tekrar fırlıyo sebebini bilemiyorum psikolojim prolaktine göre dahada tavan yapmış durumda.

benimde prolaktin sorunum var 358 benim prolaktinim ve çocuk sahibi olamıyoruz 8 yıllık evliyim ilaçlarla düşüyo ama sonraki ay tekrar fırlıyo sebebini bilemiyorum psikolojim prolaktine göre dahada tavan yapmış durumda.

biraz daha durumunu açıklasaydın arkadaşım keşke.
hiç mr çektirmediniz mi? bu kadar yüksek değerlerde genelde hipofiz adenomu çıkıyor.
adenom varsa, 1 aylık bir ilaç tedavisi çözüm olmaz.
mutlaka endokrin uzmanı ile tedavinizi yürütmeye çalışın. araştırma veya ünv hastanelerine gidin.
farklı bir şey için ilaç tedavisi görüyor musunuz?
sadece stresle bu kadar yükselmez bence...

19 yaşındayken 3 kez beyin ameliyatı geçirdim ve bende adet kesildi 8 yıldır adet görmüyorum şuan 27 yaşındayım 8 senedirde hastanelerdeyim endokrinede gittim oyalıyolar sonrada başlarından yolluyolar gittiğim her hastane kibarca kovdu beni uğraşmak istemiyolar.

19 yaşındayken 3 kez beyin ameliyatı geçirdim ve bende adet kesildi 8 yıldır adet görmüyorum şuan 27 yaşındayım 8 senedirde hastanelerdeyim endokrinede gittim oyalıyolar sonrada başlarından yolluyolar gittiğim her hastane kibarca kovdu beni uğraşmak istemiyolar.

hersene beyin emarı çekiliyorum ayrıca yumurtalıklarımada baktırdım tembelmişler bi işlem yaptılar yolunda şimdi

canım hipofiz adenomu beyin mr ında çıkmıyor, onun adı direkt hipofiz mr diye geçiyor.
çekimleri farklı yapılıyor diye biliyorum.
hangi hastanelere gidiyorsun bilmiyorum cnm ama ünv hastanelerinde detaylı hastaları komisyonlarda görüşüyorlar, üstünde tartışıyorlar. eğer senin durumun hakkında bilgisi yoksa dr lar o zaman başka yerlere yollayıp oyalayıp duruyorlar belki. büyük illerden birindeysen mutlaka ildeki tıp fakültesine git. dr lara açık açık sor, çocuk sahibi olma olasılığın nedir? nasıl bir yol izlemen gerekir? kendileri bilmiyorsa da seni bilen birilerine yönlendirsinler.

beyin ameliyatını neden geçirdin 3 kez, sorunun neydi? beyin ameliyatı dediğin hipofiz ameliyatı değil, de mi?
bu ameliyat için kullandığın ilaçlar olmuşsa, bazen ilaçlardan kaynaklı prolaktin çok salgılanırmış.

8 yıldır regl olmuyorsan, çocuğun olmaması da olağan bir durum. önce tedavilerini ol. sonra çocuğu düşün bence. hangi ildesin?

canım hipofiz adenomu beyin mr ında çıkmıyor, onun adı direkt hipofiz mr diye geçiyor.
çekimleri farklı yapılıyor diye biliyorum.
hangi hastanelere gidiyorsun bilmiyorum cnm ama ünv hastanelerinde detaylı hastaları komisyonlarda görüşüyorlar, üstünde tartışıyorlar. eğer senin durumun hakkında bilgisi yoksa dr lar o zaman başka yerlere yollayıp oyalayıp duruyorlar belki. büyük illerden birindeysen mutlaka ildeki tıp fakültesine git. dr lara açık açık sor, çocuk sahibi olma olasılığın nedir? nasıl bir yol izlemen gerekir? kendileri bilmiyorsa da seni bilen birilerine yönlendirsinler.

beyin ameliyatını neden geçirdin 3 kez, sorunun neydi? beyin ameliyatı dediğin hipofiz ameliyatı değil, de mi?
bu ameliyat için kullandığın ilaçlar olmuşsa, bazen ilaçlardan kaynaklı prolaktin çok salgılanırmış.

8 yıldır regl olmuyorsan, çocuğun olmaması da olağan bir durum. önce tedavilerini ol. sonra çocuğu düşün bence. hangi ildesin?

beyin ameliyatı tümör yüzündendi en son 3.cü ameliyatta tamamen temizleyebildiler tümörün cinside epikirizde yazan ( opere klivus kordoma ? kondroma ? )
en son ameliyattan sonra idrar tutamama sorunu yaşadım ve ameliyatı yapan doktor hydrokortizon ilaç verdi 1 ay kullandım düzeldi ameliyattan sonra 2 sene tegretrol diye bi ilaç kullandım daha sonra onuda kesti şu anda devamlı kullandığım ilaç yok. Aşağıdaki konuyada bakabilirsiniz burayada konu açmıştım,yaşadığım il Kocaeli Gölcük umuttepe tıp fakültesine ve gölcük devlet hastanesine gittim geldim ama çare olmadı. Yakın zamanda İstanbul'a gidecem ama iyi bir doktor da aramıyor değilim bi öneriniz olursa sevinirim.

http://www.kadinlarkulubu.com/kadin-dogum/600546-8-yildir-adet-olmuyorum.html

geçmiş olsun canım inşallah sağ salım bebeğini kucağına almak nasip olur Allahım bizede evlat verir umarım. acaba bu prolaktın yüksek olduğunda mı düşük oluyor ilaçtan dolayımı orda kafam karışık sen biliyormuydun düşükten önce yüksek olduğunu

canım ilaçtan dolayı oldugunu düşünmüyorum.çünkü prolaktın hormonu yüksek olunca yumurta kalitesi düşük oluyor bebişler o yuzden tutunamıyor diye düşünüyorum ben.Bende dün başladım dostınex e benimde kızımı sütten kestikten sonra yükseldi ne yazıkkı.bakalım inş hepimizin bebeği bekletmeden gelir.

öncelikle çok geçmiş olsun. Efla'nın söylediklerine katılıyorum. kendim de şunları eklemek isterim:

prolaktinin neden yükseldiği bulunmadan doğru tedavi uygulanması zor bence. sen de vakit kaybetmiş olursun. hipofiz mr çekilmediyse öncelikle bunu çektirebilirsin. eğer hipofizde adenom varsa (bende var mesela) kısa süreli değil uzun süreli dostinex kullanman gerekir. böylelikle prolaktinin düşer. yumurtlaman bile düzene girebilir, çünkü yüksek prolaktin yumurtlamayı da durduruyor (örneğin benim yumurtlamam da yoktu, tahlillerde prolaktin yüksek çıkınca hipofiz mr'ı ile beyindeki adenomu öğrenmiş olduk). adet düzensizliği de yapıyor yüksek prolaktin. yani arkadaşım bence senin önce prolaktinin neden yükseldiğini açıklığa kavuşturman gerek. hipofizde adenomsa ona göre tedavi uygulanır. değilse ve stres kaynaklıysa artık ona göre değerlendirir dr ların. prolaktini düşürmeden zaten adet ve yumurtlamanın düzene girmesi mümkün değil diye düşünüyorum ben.

ayrıca adetin gelmediğine göre yumurtlaman da yok. neden tüplerine operasyon yaptılar? zaten tüpler açık bile olsa ordan geçip döllenebilecek yumurta üretilmesi lazım önce. aşılama veya tüp bebek dahi deneyecek olsan önce prolaktinini düşürmelisin canım. yoksa boşa denemiş olursun. sürekli yükselen bir prolaktin varsa bence hamilelik sağlanana kadar ilaç tedavisine devam etmelisin, oysa senin dr ların ilacı bıraktırıyor, prl de tekrar yükseliyormuş.

bence önce prolaktin sorununa kalıcı bir çözüm bul arkadaşım. tüplerini falan kurcalatma. yumurtlama için veya tüp bebek için ilaç alma, boşuna hormon yüklettirme vücuduna. bana da ilk önce yumurtlama görmediği için dokturum hormon hapı verdi, yine gebelik sağlanamadı. kendim ısrarla hormon testi istedim ve prolaktinim 145 çıktı. şu an 2 aydır dostinex kullanıyorum. prolaktinim düşsün önce, yumurtlamamı takip ettireceğim. eğer prolaktin kaynaklıysa sorunum zaten yumurtlamam başlayacaktır. eğer değilse başka sorun olduğu anlaşılacaktır. sonuca göre hormon takviyesi alacağım. ordaki dr lardan sana güven verecek açıklamayı alamıyorsan istanbul'da iyi bir jinekolog ve endokrin uzmanına git. ben de büyük şehirde olmadığım için bilirim iyi dr bulma konusundaki zorluğu. acil şifalar dilerim arkadaşım.

hooops bebişim son durum nedır ? yaaa ne oldu aşamaları anlat bakalım ?:31:

canım ben hamile kaldığımda prolaktinim 84 idi.düşükten sonra yani geçen ay 69 idi prolaktin. dr ilaç vermişti dostinex ama ben kullanmamıştım. bu hafta pazartesi ilaca başladım fakat dün yumurtlama günümde adet oldum.ve halen devam ediyo adetim.bunun ilaçla ilgisi varmıdır??? normalde adeti saat bile sekmeyen biriyim ama 15 gün önce adet olmuştum daha yaaa. :2:

topidikiiiiim.....baklavaaaaam...canlarım bugüb yumurta takibine başladm ve doktr ne desn yumurtam çatlamış dedi:8::46::62::64:ayın 18inde adet oldm ve bugün 28i.ilaca hç tepki vermeyen nötr yumurtam soğan kürüne tepki verdi ve 11 gün çatlamış:nazar:dua edin de inş bebiş olur:emir_bebek:ve bu arada prolaktinim de düzelmş .ay valla bu soğan bi mucize:16:

topidikiiiiim.....baklavaaaaam...canlarım bugüb yumurta takibine başladm ve doktr ne desn yumurtam çatlamış dedi:8::46::62::64:ayın 18inde adet oldm ve bugün 28i.ilaca hç tepki vermeyen nötr yumurtam soğan kürüne tepki verdi ve 11 gün çatlamış:nazar:dua edin de inş bebiş olur:emir_bebek:ve bu arada prolaktinim de düzelmş .ay valla bu soğan bi mucize:16:

Canimmm ben de seni düşünüyordum bugun, herhalde aksama haber verir demiştim. Cok sevindim canim, gozun aydin! :)) 9, 10 ve 11. Gunler calisma olmus muydu? Insallah olumlu sonucu alirsin tatlimm. 14 gun sonra adetin gelmezse test yaptir. Prl nin dusmesine de cok sevindim canim, incir kurunden yukselmisti galiba. Safak 14 :)))

hadi hayrolsun :34:
inşallah bu ay Rabbim nasib eder
inşallah güzel haberlerle gel bu ay :34::16::54:

prl 100 altındaysa adenom çıkmama olasılığı yüksekmi yani şimdi inşllh öyledir

Back