Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

ben kasım ayında ikince kez kürtaj olmak zorunda kaldım. çünkü bebeğimin kalbi yine durmuştu. kürtaj sonrası ikinci adetim az az geldiği için endişelenip doktora gittim. hormon testi sonucu prolaktin seviyem geçen ay 70 çıktı. haftada 1 kere olmak üzere 1 ay dostinex kullandım (yani 4 tane içmiş oldum). dün adetimin 3. günüydü testi tekrarladık ve sonuç: prolaktin 1,02. yani 1 ayda 70'ten normalin de altına inmiş. (alt sınırı 4 civarı) ama doktorum bunun sorun olmayacağını söyledi. ayrıca dostinexe devam edicem. çünkü prolaktin ilacı bırakınca aniden tekrar yükselebilirmiş. bu yüzden 15 günde 1 yarım dostinex içmeye devam. bu arada bebek düşünüyorum tekrar. doktorum korunmama gerek olmadığını söyledi.

testleri tekrarladım.
prolaktinin ani yükselişi beta hcg ye bağlı değil miş negatif çıktı.
prolaktinimde aynı 50
şimdilik endokrine gidene kadar ilaç kullanmıyorum.Hadi hayırlısı...
:119::119::119::119::119:
saygılar...

baklavacım geçmiş olsun canım. bir süre kafanı dinlendir, işine yoğunlaş madem. uygun zamanda endokrinci ve yeni bir jinekologla konuşursun. ilaçla bir ayda bile düzene girebilecek şeyler hem prl hem de pko. öpüyorum seni canım :))

canım nedr nizim bu pco dan çektğmz yakürler inş işe yarar.kaygı bozukluğu derken anlamdm?

kızlaaarrrr prolaktinim 28ken klomen tek başına işe yarar mı dersiniz doktor klomen verdi ama prolaktin için bi tedavim yok. sizce hiç klomene başlamadan tekrar doktora mı gitsem

malesef reglini düzenleyecek ilaç dostinex değil.o sadece prolaktini düşürmekte çok etkili bir ilaç.
inşallah daha fazla beklemezsin bebişine kavuşmak için..

sanırım ben adetim hiç düzelmicek ozaman e adetim düzelmedikçe de kendi kendime zor hamile kalıırm gibi gelio...uufff bunalıorum artık yaaa :2:

ahhh arkdşm yaa prolktinim de 52 çıktı soğan kürü yükseltir diolar o yüzden kullanmıorum. öncelikle benm şu adetlerim bi düzene girsee daha ne isterim ama yok olmuo olmuo

kızlaaarrrr prolaktinim 28ken klomen tek başına işe yarar mı dersiniz doktor klomen verdi ama prolaktin için bi tedavim yok. sizce hiç klomene başlamadan tekrar doktora mı gitsem

sanırım ben adetim hiç düzelmicek ozaman e adetim düzelmedikçe de kendi kendime zor hamile kalıırm gibi gelio...uufff bunalıorum artık yaaa :2:

Minikgelincik 28 prl normal sınırlar icinde üst sınırda. Ama prl güne ve strese bağlı değişiyor canım, Dr una sor prl için ilaç kullanmalı mısın diye. En iyi onlar yonlendirecektir canım, gereksiz ilaç kullanmak da iyi değil.

Audry canım karamsarlığa kapılma. Dr prl için ilaç vermişti sana, belki prl düşünce yumurtlamam ve adetin düzene girer. Dr başka bir ilaçtan once bunu görmek istiyor olabilir. Çünkü prl yuksekligi de yumurtlama bozukluğu yapıyor. Dr una danis. Mesela ben 2 aydır sadece dostinex iciyorum, prl düşsün yumurtlama kontrolü için Dr gidicem. Kendi kendime yumurtluyorsam başka bir ilaca gerek yok diye düşünüyorum. Dr takibini aksatma canım.

haklısın tatlım teşekkür ederim bu 3. ölçtürüşüm çok düşük olmadı hiç ama sınırıda geçmemişti belkide stresten çıktı bilmiyorum artık peki bitkisel bi tavsiyen ya da tavsiyesi olan arkadaşlar var mı prolaktin için

ahhh arkdşm yaa prolktinim de 52 çıktı soğan kürü yükseltir diolar o yüzden kullanmıorum. öncelikle benm şu adetlerim bi düzene girsee daha ne isterim ama yok olmuo olmuo

valla kızlar bende bu ay soğan kürünü deneyim dedim 28e çıkmış birden prolaktin tabi ondan mı kaynaklanıyo bilmiyorum ama 8. gündeydim korktum bıraktım kaş yapıyım derken göz çıkarmak istemiyorum faydasına da gerçekten inananlardanım ama o da yarım kaldı puffffffff

aynen topidikçim doktorum da ööle dedi zaten prolaktin düşünce düzene girebiir ddi. onun haricinde hormonlarım normal çıktı zaten...bana da 1 sene kendiniz deneyin hamile kalablirsin dedi dokrtorum. zaten 1 sene geçmeden bi tedaviye başlanmıo genelde.. bna da öyle yapıo şuanda. ama hep takibindeyim doktorumun.inşallah dediği gibi bi tedaviye gerek kalmadan hamile kalıveririzzzz

gelincikim ben doktorma özellikle sordum hiç bi kür çay vs yapma dedi.dengeli beslen stres yapma yeter dedi.. şimdi bakalım bi dahaki prolaktin ölçümüne kadar kendi halime bıraktım

gelincikim ben doktorma özellikle sordum hiç bi kür çay vs yapma dedi.dengeli beslen stres yapma yeter dedi.. şimdi bakalım bi dahaki prolaktin ölçümüne kadar kendi halime bıraktım

en iyisi kür olayını erteleyim ben banada 1 sene bi deneyin kendiliğinden olur demişti ama pko var nası olcak ben tedaviye başlamak istiyorum dedim klomen verdi kilonu muhafaza et alma da verme de dedi streste yapmıycaksın dedi hayırlısı artık tatlım bu kadar da kasmasak iyi olcak aslında senelerce evlat sahibi olmayı bekleyenler var Allah herkese yardım etsin biz daha yolun başındayız galiba olur inşaallah

aynen canm rahat olmak lazım. ben de işte 1 sene dolmsanı beklicem. ağustosa kadar denicez anliicaannn :44: ama benm adetler de düzensizdi nası olcak bilmem işte sabırsızlıkla bekliorum prolaktin düşünce belki düzelir diyeee

bende de var canım düzensizlik bazen tam 28inde olur bazende 1 hafta 10 gün gelmez hanımefendi... ama PKOdan benim ki bu aya kadar yükselmemişti prolaktinim bide o çıktı tek sorun prolaktinse senin düşünce mutlaka düzelir tatlım iyi şanslar bol bebişler

evet benım duser dusmez doktorum artık korunmayabılırsın dedı ve o ay ıcınde hamıle kaldım ... ama malesef dusukle sonuclandı ... sımdı yıne dostinex kullandım bıttıı pazartesi doktora gıdıcem tekrar onumuzdekı ay denemelere devam edicez bakalım bu ayda hemen hamıle kalabılcekmıyım kader...

topidik ozel msj yazamiyorum 100ü doldurmadigim icin. en son buraya yazmissin insallah cevabimi gorursun.
benim dogumumu gitmeyi dusundugun doktor yaptirdi ogun o nobetciydi. ve cok memnun kaldim. diyologu vs cok iyiydi. hatta esimle cok pisman olduk bastan beri takip icin ona gitmedigimize. dogumdan sonrada sagolsun cok ilgilendi. hamileligimi takip eden doktoru asla tavsiye etmiyorum zira dogumdan sonra beni gordugunde dogum nasil gecti bile demedi. insallah yardimci olabilmisimdir.

Son düzenleme:
arkadaşlar prolaktin hormonu tüm pcolularda mı yuksek çkyo yoksa ilgisi yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…