prolaktin, kadın doğumda çözülmesi en kolay sorunların başında geliyo (tabi hipofizde çok büyük adenomlar yoksa ve prolaktin değeri çok yüksek değilse)
benimde ara ara yükseliyo.. Zaten tek ilacı dostinex ve etkilidir merak etme.. Düşürüyo prolaktini.. Bazen adet düzensizliği yapmasa da yükselebiliyo canım
9 aylık evliyim kadın doğumcuya kasık ağrısından dolayı gittim gitmişken hormon tahlillerime baktırıyım dedim. prolaktinim yüksek çıktı. ve kadın doğumcu beni direk beyin cerrahisine yönlendirdi. bende gittim hipofiz mrı çektiler ve o bezde 1mm çapında adenom çıktı. dostınex adlı ilacı verdi yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. haftada 2 kez olmak üzere. ve benim adetlerim düzenli göğsümden sütde gelmiyo.ve artık çocukda istiyorum napıcağımı şaşırdım benim durumumda olan varmı. ve bu ay adet gördüğümde yumurtalıklarımada baktırcam BEN ANNE OLMAK İSTİYORUMM HEMDE ÇOKK( LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIN
9 aylık evliyim kadın doğumcuya kasık ağrısından dolayı gittim gitmişken hormon tahlillerime baktırıyım dedim. prolaktinim yüksek çıktı. ve kadın doğumcu beni direk beyin cerrahisine yönlendirdi. bende gittim hipofiz mrı çektiler ve o bezde 1mm çapında adenom çıktı. dostınex adlı ilacı verdi yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. haftada 2 kez olmak üzere. ve benim adetlerim düzenli göğsümden sütde gelmiyo.ve artık çocukda istiyorum napıcağımı şaşırdım benim durumumda olan varmı. ve bu ay adet gördüğümde yumurtalıklarımada baktırcam BEN ANNE OLMAK İSTİYORUMM HEMDE ÇOKK( LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIN
merhaba,öncelikle sakın ümitsizliğe kapılma.bende prolaktin mağduruydum.Ama 2 kez hamile kalabildim gerçi hamileliklerimin devamı gelmedi ama olsun en azından hamile kalabildim.Canım prolaktin stres hormonu aynı zamanda.stres yaptıkça üzüldükçe yükselir.Dostinexte iyi bir ilaçtır bende kullandım.ilacı içerkende korunmadım.hamile kalmaya yardımcı bir ilaç.sana nacizane bazı tavsiyelerim var.Havuç,incir,dere otu yeme.Maden suyu içme.Bunlarda prolaktini yükseltebilen nedenlerden.Benim prolaktinimde 100 lerdeydi.Çok şükür ilaç kullanmadan prolaktin düştü ve şimdi yeniden hamileyim Allah a şükür.O yüzden içini ferah tut.Allah ın izniyle hamile kalırsın inşallah..Sevgiler
merhaba
bnde 14 aylık evliyim ve prolatinim yüksek cıktı (25) dostinex die bi ilaç verdi dr...
adet düzensizliğimde yok acaba tedavi sonucu cocuk sahibi olabilir miyim
Merhaba, öncelikle sorunsuz saglıklı birşekilde bebişinizi kucagınıza almayı nasıp etsin .:))) sonrada darısı bana:)öncelikle çok geçmiş olsun prolaktinle 2.5 senedir başı dertte olan biri olarak şunu söyleyebilirim korkmayın bebeğiniz olur ALLAH'ın izniyle örnek ben...
ilk öğrendiğimde 2 aylık evliydim ve doğum kontrol hapı kullanıyordum benimde adetlerim çok düzenlidir ve göğsümden süt falanda gelmedi, hipofiz adenomumda 5 mm di...
evliliğimin 7.ayında gittiğim bir jinekolog adetlerimin düzenini sorduğunda zaten doğum kontrol hapı kullanıyorum sanırım prolaktin etkilemiyor dediğimde neden kullanıyosunuzki sizin değerleriniz çok yüksek bu durumda çocuğunuzun olması çok zor zaten demesiyle dumur oldum...
ve hemen hapı bıraktım başladık çalışmalara 1.5 yılın sonunda artık pes etmiş bir halde cici doktoruma gittim ve benden rahim filmi istedi çektirdiğim ay hamile kaldım
bebek adenomu beslediği için adenomum kaç kat büyüdü bilmiyorum ama riske atmamak için sezeryan doğum düşünüyorum doğumdan hemen sonra emar çekircem son durumuma baktırmak için...
Merhaba, öncelikle sorunsuz saglıklı birşekilde bebişinizi kucagınıza almayı nasıp etsin .:))) sonrada darısı bana:)
Bende aynı sorunla kaysılastım benım adenom 7mm cıktı.3 ay dostınex içtim ve gene mr çektirdim 5 mm ye düşmüş suanda halen içmeye devam edıyorum. Şimdi sana sormak istediğim sen ne kadar ilaç içtin ? Nekadar sure sonra hamıle kaldın ve hamıle kaldıgında adenom kactı ??? Doktorum bana hamılelık dusunme dedı hamılelıkte buyur hatta goz sorunu yaşarsın dedi. Sen umarım sorun yasamıyorsundur bnde aklım bır yandan hamılelık ıcın can atıyor dıger yandan once düşürüyüm diyorum ..
canım inşallah sağlığına kavuşup bebeğini kucağına alırsın bir an önce...
ben dostinexi tam 2.5 yıl kadar kullandım birdaha emar çektirmedim kaç mm le hamile kaldım ALLAH bilir ilaca bir hafta ara verince hemen yükeliiyordu prolaktinim...
bana hiçbir doktor hamilelik düşünme falan demedi ben hep içtim ilacımı haftada iki gün yarımşar tane...
evet malesef hamilelikte büyüyor hatta kanama bile yapabiliyormuş,bir beyin cerrahı kanama yaptığı an anlarsın zaten her şiddetli baş ağrısında korkup tomografiye girme dediğinde eşim nasıl anlıycaz diye sorduğunda görme kaybı olur kör olur dedi şok olmuştuk...
sormak istediğin herşeyi sorabilirsin canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?