Prolaktin yüksekliği ?

LoveAndMarriage

9. Takım 👩‍🎓☘️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2017
7.079
14.616
198
İyi akşamlar herkese, bugün adetimin 3. Günü ve hormon testi yaptırdım. Adet düzensizliğim yok kontrol amaçlı gitmiştim. Prolaktin hariç diğer hormonlarım normal referans aralığında. Prolaktin ise 4-23 arasında olması gerekirken 34,53 çıktı. Doktorumla henüz görüşemedim. Bu hormon gebeliğe engel mi ? Ya da tedavisi zor mu ?

İyi akşamlar herkese, bugün adetimin 3. Günü ve hormon testi yaptırdım. Adet düzensizliğim yok kontrol amaçlı gitmiştim. Prolaktin hariç diğer hormonlarım normal referans aralığında. Prolaktin ise 4-23 arasında olması gerekirken 34,53 çıktı. Doktorumla henüz görüşemedim. Bu hormon gebeliğe engel mi ? Ya da tedavisi zor mu ?
bu hormonun yuksekligi gebelige engel . tedavisi cok kolay . dostinex verecek size haftada 2 defa kullanilan bir hap . beslenmeye dikkat edip stresten de uzak durmanizi soyler benimki de 34 cikti .

bu hormonun yuksekligi gebelige engel . tedavisi cok kolay . dostinex verecek size haftada 2 defa kullanilan bir hap . beslenmeye dikkat edip stresten de uzak durmanizi soyler benimki de 34 cikti .
Öncelikle teşekkür ederim, hapın kullanım süresi ne kadar peki ? Değerlerimiz yakın çıktığı için sormak istedim. Birkaç ay gibi kısa bir süre mi ?

Normal aralıkta diğerleri sınıra yakın olan da yok baktığım kadarıyla. Bundan 3-4 sene önce 3’er ay arayala 3 kez hormon testi yaptırdığımda prolaktin de normal değerindeydi o yüzden beklemiyordum aslında yüksek çıkacağını.

Olabilir, bu ay çok stresli geçti benim için. Çok yakın bir arkadaşımı kaybettim 1 aydır onun üzüntüsündeyim. Yarın da sınava gireceğim onun da ayrı stresi var. Umarım öyle bir şeydir ve çok uğraştırmaz :(

Benimde 36 çıkmıştı dostinex kullandım haftada 2 kez yarım içtim 1 ayda düştü korkulacak bişey degil 1 ayda normal haline gelir merak etme stresten oluyor tedavini ol yüksek çıkmasıda gebelige engel oluyor

Benimde 36 çıkmıştı dostinex kullandım haftada 2 kez yarım içtim 1 ayda düştü korkulacak bişey degil 1 ayda normal haline gelir merak etme stresten oluyor tedavini ol yüksek çıkmasıda gebelige engel oluyor
Teşekkür ederim cevabınız için, içimi rahatlattınız. Bir an önce tedaviyi olmak en iyisi o zaman. Hafta içi doktorumla görüşeceğim.

Back