Prolaktin yüksekliği ve Tüp bebek

takeitorleave

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2015
49
25
88
Merhaba, Prolaktin yüksekliğim var, hipofiz emarı sonrası mikroadenom olduğu görüldü. Dostinex verdi doktorum ama 67’den 40’a düştü anca. Dostinex’i tüp bebek sürecinde, gonal f kullanırken verdi doktorum. Bu doğru bir şey mi? Yani dostinex kullanıp sonrasında sürece başlamak mantıklı değil mi? Benim gibi bu sorunu yaşamış olan var mı? Sizin süreciniz nasıldı?

Merhaba, Prolaktin yüksekliğim var, hipofiz emarı sonrası mikroadenom olduğu görüldü. Dostinex verdi doktorum ama 67’den 40’a düştü anca. Dostinex’i tüp bebek sürecinde, gonal f kullanırken verdi doktorum. Bu doğru bir şey mi? Yani dostinex kullanıp sonrasında sürece başlamak mantıklı değil mi? Benim gibi bu sorunu yaşamış olan var mı? Sizin süreciniz nasıldı?
Merhaba,
Prolaktin aşırı yüksek değil. Aslında 100 üzeri hormanlari kötü etkiliyor. Düzenli Dostinex kullanımı ile düşecektir. Benim 40 civarıydı, birkaç ay haftada yarım tablet Dostinex kullandım ve normal değerlere düştü.
Bir de Gonal-f gibi folikül büyütmeye yarayan hormon iğneleri de prolaktinin geçici olarak yükselmesine neden oluyor. Eğer adet döngünüz düzenliyse, prolaktin yüksekliği aşılamayacak bir sorun değil.

Siz taze transfer mi yaptıracaksanız? Eğer pgtli dondurulmuş transfer olacaksa korkulacak birşey yok. Zaten prolaktin daha cok transfer aşamasında önemli.

Back