Prolaktin yüksekliği ve polikistik over sendromu aynı şey mi?

Pembepatilikedi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
630
262
Evet kızlar merhabalar.
Sorum gayet açık başlıkta ki gibi.

25 yaşındayım 17 yaşında hic adet olmadığım için doktora gittiğim de prolaktinimin yüksek olduğu ortaya çıktı . Buna bağlı olarak mikro adenom vardi fakat mucize ilaç ve Rabbimin mucizesiyle 2 sene önce mikro adenomun yok olduğunu öğrendik. Yumurtalik rahim butun muayenelerim temiz çıktı. Ben ilaç kullandığım müddet (Dostinex) adet olabiliyordum. Fakat son 2 senedir ilaç kullanmıyorum dolayısıyla adet olmuyorum. Fakat 6 aylik evliyim ve artik cocuk sahibi olmak istiyoruz. Tabi ki doktor tedavime başlayacağım. Lakin kafama takılan soruları sizlere danışmak istiyorum.
1-) Polikistik over ve prolaktin yüksekliği aynı şey mi?
2-) Soğan, hayıt gibi kürlerden bu hastalıkta ilaçsız hiç adet olamayıp adet olan var mı?

RABBİM ISTEYEN HERKESE SAGLIKLI VE HAYIRLI EVLATLAR NASIP ETSIN INSALLAH :)

ikisi aynı şey değil.polikistik over yumurtalıklarında çok sayıda kist olması.proloktin yüksekliğide o hormon değerinin istenenden yüksek olmasıdır.
soğan kürünü bizzat denemişliğim var kesinlikle hiçbir işe yaramadı.bu kürlerle vakit kaybedeceğine ilaçlarını düzenli kullan.

Haftaya doktor randevum var zaten. GİTMEDEN , denemek istedim soğan kürünü. İlaçlarda doğadan yapılıyor . Soğan küründen hamiş olan çok kişi görünce danışmak istedim :)

Konu hakkında bilgisi olanlar olmayanlar güncelleme getirmek istedim ; bazı durumlardan bebeği ertelemek zorunda kaldık, yalnız doktor randevuma gittim . Prolaktin 190 çıktı . Fakat gittiğim doktor kadın Doğum doktoru olduğu için Dostinex yazamadı. Hiçbir problem yokmuş yumurtalık rahim aklınıza gelebilecek bedensel olarak hepsi dahil temiz. Tek sorun Prolaktin yüksekliği. Ben bugünden itibaren Aslan pençesi içmeye başlıyorum doktor için de randevumu alıp gidiyorum ve burayı kişisel blogum ilan ediyorum Bütün gelişmelerimi istikrar ile paylaşacağım Paylaşalım birlikte bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah

Benim de prolaktin 32 cıktı.Kadın doğum doktoru dostinex yazdı.Size nasıl yazmadi anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…