• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin - Parloder

PaskalyaYumurta

Tari Elensar ( * Pıtırcık )
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
4.213
507
163
34
Merhaba arkadaşlar ;
Benim bir sorunum var el ve ayaklarımda aşırı derecede terleme.
Şimdi bu bölümle ne alakası var diyeceksiniz.
Gittiğim doktor bana bir takım tahliller yaptırdı bunun sonucunda vücudumda ki kalsiyum oranı fazla çıktı. Buna bağlı olarak doktor PTH , PROLAKTİN VE ATP die bir takım testler daha yaptırmamı söyledi . Gittim onlarıda yaptırdım . PTH düşük çıktı bu vucuttaki kalsiyum oranını düzenleyen bir hormonmuş. Prolaktin ise 47.5 çıktı. Bunlar birbirini tetikleyen şeyler dedi doktor. Ve terlememe bunun sebep olabileceğini söyledi. Yani en azından sorun olan birşeyi bulduğunu ve prolaktinin düşürüldüğünde bu sorununda düzeleceğini söyledi .Doktor parloder diye bir ilaç verdi.
İnternetten araştırdığımda prolaktin hormonunun yüksek olmasının kadınsal bir takım sorunlara yol açtığını öğrendim ve açıkcası korktum. Kısırlık falan demişler .
Doktorun verdiği ilaç açıkcası hormon ilacı olduğu için korkuyorum . Hormon ilaçlarının yan etkisi olduğu için
Bu arada tekrar söyliyeyim benim bu testleri yaptırmamın sebebi el ve ayaklarımda aşırı derecede terleme olması . Bunun sonucunda bunu öğrendim . Ve kızlar inşallah prolktin düştüğünde el ve ayaklarımda ki terleme geçer :(
Şimdi arkadaşlar parloderin farklı bir etkisi var mı ? Prolaktinin yüksek olması kısırlık falan yapar mı ?
Biraz karışık oldu ama kusura bakmayın

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar ;
Benim bir sorunum var el ve ayaklarımda aşırı derecede terleme.
Şimdi bu bölümle ne alakası var diyeceksiniz.
Gittiğim doktor bana bir takım tahliller yaptırdı bunun sonucunda vücudumda ki kalsiyum oranı fazla çıktı. Buna bağlı olarak doktor PTH , PROLAKTİN VE ATP die bir takım testler daha yaptırmamı söyledi . Gittim onlarıda yaptırdım . PTH düşük çıktı bu vucuttaki kalsiyum oranını düzenleyen bir hormonmuş. Prolaktin ise 47.5 çıktı. Bunlar birbirini tetikleyen şeyler dedi doktor. Ve terlememe bunun sebep olabileceğini söyledi. Yani en azından sorun olan birşeyi bulduğunu ve prolaktinin düşürüldüğünde bu sorununda düzeleceğini söyledi .Doktor parloder diye bir ilaç verdi.
İnternetten araştırdığımda prolaktin hormonunun yüksek olmasının kadınsal bir takım sorunlara yol açtığını öğrendim ve açıkcası korktum. Kısırlık falan demişler .
Doktorun verdiği ilaç açıkcası hormon ilacı olduğu için korkuyorum . Hormon ilaçlarının yan etkisi olduğu için
Bu arada tekrar söyliyeyim benim bu testleri yaptırmamın sebebi el ve ayaklarımda aşırı derecede terleme olması . Bunun sonucunda bunu öğrendim . Ve kızlar inşallah prolktin düştüğünde el ve ayaklarımda ki terleme geçer :(
Şimdi arkadaşlar parloderin farklı bir etkisi var mı ? Prolaktinin yüksek olması kısırlık falan yapar mı ?
Biraz karışık oldu ama kusura bakmayın

Canım öncelikle geçmiş olsun..Sonrasında panik yapmana hiiçççç gerek yok be tatlım:27:.Prolaktin ilaçla düşebilen bir hormon ve düşünce hamile kalmanda bir sorun olmuyo.benim prolaktinim 98 lerdeydi.Prolaktin ile ilgili bi ilaç daha var Dostinex diye ben onu kullandım ve hormonum düştü.hamile kaldım.Sakın stres falan yapma.Çünkü prolaktinin diğer adı stres hormonu.Prolaktin de adetin 3.günü yapılan testlerden biri.Kafan ve için rahat etsin.benim ilk hamileliğim devam etmedi.sonrasında prolaktinim yine yükseldi üzüntüden.Ama Allah a çok şükür ki yine hamileyim.:nazar::nazar::nazar:Kısaca sakın umutsuzluğa kapılma canım.Prolaktin de diğer hormonlar gibi ilaçla düşüyor.takıldığın bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.sevgiler.

Arkadaşlar ben 6 ay porleder kullandım ve benim 47.5 olan değerlerim 56 olmuş nasıl iş :D
6 ay boyunca o ilacı boşuna mı içtim yani ?
Bu arada dün 5 cmlik bir kistim olduğunu öğrendim.

Back