Prolaktin hormonu???

Masal aden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2017
889
363
53
37
merhaba arkadaslar;
Prolaktın hormonum hep yüksekti. Yanı; referans aralıgı 4-23 ise benim; 57/61/43 gibi sonuclar aldıgım oldu. Dostınex dıye bır ılac kullanarak normal düzeye geldı. Uzun zamandır tüp bebek tedavısıne ara verınce hiç baktırmadım.
2 gün önce degerım;116 cıktı. 100 ün üzerındekı sonuçlar da beyınde adenom olusuyormus. Tedirginim bu durumu yasayan varmı denetimlerinizi paylasırmısınız lütfen

Bizde çocuk istediğimiz zaman gitmiştik yanlış hatırlamıyorsam 26 falandı benim sonuc aynı ilacı kullandım bende sizinki çok yuksekmis en kısa zamanda düşer inşallah bebeğin olmama nedeni büyük ihtimalle budur vücut kendini koruyor lohusa sanip bir nevi

Tatlim ben 2010 dan beri ugrasiyorum bu konuda neredeyse master yaptim :))
Oncelikle sakin ol .. benim 70 80 93 gibi araliklarda seyrediyordu ve tsh bazen 2 bazen 4 bazen 8 e yukseldigi de oldu .. galaktore oldum yani sut geldi hemde bekardim o zaman .. ilacli hipofiz mr inda 1 cm hipofiz adenomu teshis edildi .. kimi ameliyatlik dedi kimi gerek yok dostinex ile duzelir vs vs .. tabi bem durur muyum .. :) Alaninda en basari hipofiz cerrahi prof dr savas ceylana gittim taa Ankara dan Kocaeli uni ye .. araya torpil koyup randevu aldim yoksa muthis zor ... neyse gittim gosterdim sonuclari bana bakti guldu ... kesinlikle ameliyat etmem .. prl ye bagli adenomlar zaman icinde kuculuyor korkma dedi .. yani cushing sendromu yada akromegali yoksa sakin dedi... canim korkma sakin duzenli dostinex ile kuculup kayboluyor benim suan 2 mm e dustu .. sana uyarim sadece tsh cok onemli onu takibe al cunku tum hormon dengesini o bozuyor

Süreklı olarak takıpteym bırkere bıle tsh fsh lh yukselmedı. Butun hormonlarım cok ıı bırtek prolaktın yuksek. Macro prolaktne baktıracagım onagore davranacagız dedı dr

Stres prolaktini cok yukseltiyo... Testere disli aslan pencesi kuru icin.tedavinizi olun.ALLAH sifa versin

Selam canim degerin cok yuksek ilaca baslamalisin deger yuksek olunca hamilelik zor ihtimal malesef.

Horm

Hormonlar duzene girdigi zaman hamilelik sansi artarmi artik bunaldim bu dusuncelerden kurtulmak istiyorum ama elimde olmuyor bir bakmisim yine konularin icine girmisim ne olacak bu halimiz

Merhaba adetimin 3. Günü doktora gittim 8 aylık evliyim. Bütün değerlerim normal çıktı sadece Prolaktin 40,14. Doktor sorun değil dedi.
Esdradiol 53 TSH 1,245 Prolaktin 40,14 FSH 7,91 LH 4,31
Sizce nasıl

Merhaba adetimin 3. Günü doktora gittim 8 aylık evliyim. Bütün değerlerim normal çıktı sadece Prolaktin 40,14. Doktor sorun değil dedi.
Esdradiol 53 TSH 1,245 Prolaktin 40,14 FSH 7,91 LH 4,31
Sizce nasıl
Merhaba aslinda tsh in normalde digerleri biraz yuksek fakat dr nasil sorun defil dedi onu anlamadim prolaktin cok onemli ama elbette inan bana hepsinin bi tedavisi var sakin kafana takma ilac vermedi mi drn

Merhaba.bende de 6mm hipofiz adenomu var.dostinex kullanıyorum ama henüz bir küçülme yok.size sormak istediğim ne kadar zamanda 2 mm e kadar küçüldü yani kaç yıl kullandınız dostinexi?

Hipofiz adenomu oldugu nasıl anlaşıldı. Benım hıc fılm va cekılmedı
Aslında ben ilk başağrısı için gitmiştim doktora.mr istedi doktorum.beyin mr ında hipofiz bezi ölçüleri hafif artmış göründü.sonra hipofiz mr çekildi ve adenom orda çıktı.adenom çıkınca hormon testi yaptılar ve prolaktin yüksek çıktı.ben de çok kafama takıyorum ama genel olarak doktorlar bunu çok ciddiye almıyor.adenom mikroadenomsa ve çok büyük değilse yani göz sinirlerine baskı falan yapmıyorsa bir tehlikesi yokmuş,yalnızca prolaktini yükseltiyor.bilmiyorum bazı doktorlar adenom küçülmez diyor sadece ilaçla büyümesi engellenir diyor,bazı doktorlar küçülür diyor.burda bazı yorumlar okudum bazılarının ilaçla çok küçülmüş.
Senden neden mr istemediler?normalde prolaktin yüksekse mr isteniyor.

Hipofiz adenomu oldugu nasıl anlaşıldı. Benım hıc fılm va cekılmedı
Ayrıca bu bir beyin tümörü değil Allah korusun.hipofiz bezi tümörü.hipofiz bezi de troid bezi gibi endokrin bir bez.çoğu insanda troid bezinde de nodül oluşuyor ya onun gibi birşey.ama insan yinede kafaya takıyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…