Prolaktin Hormonu Yüksekliği ve cilt bozukluğu oluşumu ?

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
373
Merhabalar. Konuyu belki de yanlış yere yazdım. Prolaktin hormonum geçen yaz tahlillerimde 107 civarı çıkmıştı. Kadın doğum beni beyin cerrahine gönderdi Mr sonucum temiz çıktı. Beyin cerrahi de endokrine gönderdi. Fakat o bölüme görünemeden Hakkari ye dönüş yaptım. Orada durumlar malum olduğundan tedavi olamadım. Şimdi adetimin 3. gününü bekliyorum tekrar tahlil vermek için. Korkum beni yine o bölümden o bölüme sevk etmeleri Sanırım bu hormon yüzünden sivilcelerim oluştu cildim bozuldu. Kollarım ödem yaptı.
Adet düzensizliğim yok diğer belirtileri yok. Fakat inanılmaz şekilde ateş basması geçiriyorum

Benim prolaktin hormonum 4000 lerde.MR da hipofiz de adenom var.İlaç kullanıyorum.Hatta bazen kullanmıyorum.Cilt problemlerinin bununla alakası yok.

Prolaktin hormonu yükselince vücutta sivilce ödem oluşumu yapar gibi bir şeye rastlamadım. Ateş basması da yazmıyor. Bunların kaynakları farklı olabilir. Direk bu hastalıkla ilgili bir şikayet yoksa tedavi edilmesi gerekmiyormuş. Tabi bunlar İnternet bilgileri. Sizi yanıltmak istemem. Doktora görünmeniz gerekiyor.

Günümüzdeki görüş; eğer kadının hiçbir şikayeti yok ve tesadüfen hiperprolaktinemi saptanmışsa bunun önemli olmadığıdır. Bugün artık bilinmektedir ki prolaktinin değişik molekül çeşitleri vardır ve klinik olarak şikayete yol açmayan prolaktin yükseklikleri çok büyük oranda aktif olmayan moleküllere bağlıdır ve tedavi edilmesi gerekli değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…