slm arkadaşlar ben daha 15 yaşlarında ıken ailem regl olmuyorum diye benidoktora gösterdiler mr lar tahliller derken hipofiz bezi tümörü oldgunu ogrendık husrev hatemı özer acbay ahmet colak necmettın pamır kayhan kuzeylı acıbadem yıne baska bı doktor adını hatırlayamadıgım pek cok doktora gozuktum amelıyat istemedı babam dostınexe basladım haftada ıkı kez le basladım ılk olarak 1877 ıdı prolaktın ve o zamanlar ben nıye kullanıyorum bu ılacı bılmıyorm lıse 1 e gıdıyodum ılacı bıraktıgım gıbı hızla hormon yukselıyodu zaten vucut artık ılaca tepkı vermemeye basladı kısa sure ıcınde hergun kullanmya basladım ılacı rapor da cıkardım. 17 yasında 1 sene duzenlı regl oldum sonra daha olmadım uzun suredır ılacı kullanmıyorum artık dayanamıyorum ılac gordugum anda mıdem bulanıyo dostınex yuttugum gıbı cıkarıyorum beynım allak bullak oluyo 21 yasındayım istanbul da anadolu yakasında oturuyorum öğrencıyım artık buyudum ve cocuk sahıbı olmak ısteyecem evlenmek ısteyecem tedavısı neyse olmak ıstıyom prolaktın sevıyem bınbır zorlukla 150 ye dusmustu 6 sene uzerıne su anda ne kadar bılmıyorum uzun zaman once bakmıstım bu yazımı baska konularada yapıstırcam bana akıl verın doktor hastane onerın sırınevlerde oturuyom istanbulda öğrencıyım bana en uygun en yakın yerde tedavıme baslamak ıstıyom ayrıca kılo vermek zorundaym 60 kılo fazlam var ıns. yenı bı hayata duzene gırıp saglıgıma kavusucam yardımcı olun lutfen...
selam kızlar bende senelerdir prolaktin yüksekliği sorunu yaşıyordum gebelik istemediğim içinde hep tedavilerimi yarıda bırakıyordum adet düzensizliğim vardı ordan ortaya çıktı 75 -85 civarında çıkıyordu.Artık gebelik istediğim için yeni bir uzmana gitmeye başladım bu sefer prolaktinim 116 çıktı bunun etkisiyle yumurtlamammda olmuyor tabi.önceden dostineks kullanıyordum ama gebelik istenince dostineks sakıncalı doktor bana pardolel diye bi ilaç verdi ve sorun olmayacağını düşeceğini söyledi bu ilacı kullanırkende hamile kalmakta sakınca yokmuş.Prolaktin neden yükselir diyede sordum belli bir sebebi yok stres yükseltebilir dedi bakalım ne olucak herkese geçmiş olsun
slm arkadaşlar ben daha 15 yaşlarında ıken ailem regl olmuyorum diye benidoktora gösterdiler mr lar tahliller derken hipofiz bezi tümörü oldgunu ogrendık husrev hatemı özer acbay ahmet colak necmettın pamır kayhan kuzeylı acıbadem yıne baska bı doktor adını hatırlayamadıgım pek cok doktora gozuktum amelıyat istemedı babam dostınexe basladım haftada ıkı kez le basladım ılk olarak 1877 ıdı prolaktın ve o zamanlar ben nıye kullanıyorum bu ılacı bılmıyorm lıse 1 e gıdıyodum ılacı bıraktıgım gıbı hızla hormon yukselıyodu zaten vucut artık ılaca tepkı vermemeye basladı kısa sure ıcınde hergun kullanmya basladım ılacı rapor da cıkardım. 17 yasında 1 sene duzenlı regl oldum sonra daha olmadım uzun suredır ılacı kullanmıyorum artık dayanamıyorum ılac gordugum anda mıdem bulanıyo dostınex yuttugum gıbı cıkarıyorum beynım allak bullak oluyo 21 yasındayım istanbul da anadolu yakasında oturuyorum öğrencıyım artık buyudum ve cocuk sahıbı olmak ısteyecem evlenmek ısteyecem tedavısı neyse olmak ıstıyom prolaktın sevıyem bınbır zorlukla 150 ye dusmustu 6 sene uzerıne su anda ne kadar bılmıyorum uzun zaman once bakmıstım bu yazımı baska konularada yapıstırcam bana akıl verın doktor hastane onerın sırınevlerde oturuyom istanbulda öğrencıyım bana en uygun en yakın yerde tedavıme baslamak ıstıyom ayrıca kılo vermek zorundaym 60 kılo fazlam var ıns. yenı bı hayata duzene gırıp saglıgıma kavusucam yardımcı olun lutfen...
yok be güzelim hiç kafana takma ben bildim bileli en yüksek çıkan hormonum testesterondur ayrıca prolaktin ikinci sırada gelir eeee üç tane arka arkaya doğum yaptım nasıl oluyor bu ozaman önemli olan düzenli adat olmakta bitiyor bence halada yüksektir bu hormonlarım artık hiç tınmıyorum valla her ay adet olurum ama 1 güne biter olsun dr normal diyor napimbenim bildiğim kadarıyla tüylenmeye sebep olan prolaktin değil testesterondur.
onu ölçtürdünmü muhakkak o yüksektir kendimden biliyorum ve yüksek olduğu içinde gebe kalamıyorum.
canım doktorun 26 normal demiş benimde 24 daha doktorum sonuçlarımı görmedi sence normalmidir yoksa ilaç verirmi banada düşürmek için bu arada yaşımda 23.
yok be güzelim hiç kafana takma ben bildim bileli en yüksek çıkan hormonum testesterondur ayrıca prolaktin ikinci sırada gelir eeee üç tane arka arkaya doğum yaptım nasıl oluyor bu ozaman önemli olan düzenli adat olmakta bitiyor bence halada yüksektir bu hormonlarım artık hiç tınmıyorum valla her ay adet olurum ama 1 güne biter olsun dr normal diyor napim
merhaba feryalnur; bir şeyi merak ettim doktorunuz size ne gibi testler uyguladı?
merhaba bir süre giremedim kusura bakmayın valla bi tüp kan verdim tüm hormon galiba tsh falan hepsi vardı
arkadaşlar birşey soracağımbilmiyorumkismile
prolaktin hormonu hangi günlerde ölçüyorlar
benimde göğüslerimde ağrıvar adetle bitiyor.adetimin bitiminden sonra 5 6 gün içinde tekrarlıyorr...
benden sana bir tavsiye, git ve mr çektir. çünkü bu hormonu salgılayan hipofiz bezidir ve bunun bazı sebepleri olabilir, ur gibi... benim prolaktin değerim 92.7 ydi ve mr çekildi ur çıktı. doktorlar nasıl es geçer anlamıyorum ama ihmal etme bence.[/Qilgilendiğin için çok teşekkür ederim canım ama kaç senedir gidiyorum ve özel muayene olsun devlet hastanesi olsun bana gerek yok dediler hep ama senin 92 miş ve ur çıkmış geçmiş olsun bende endişelendim peki tedavi oldunmu şimdi nasılsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?