benim de 26 çıkmıştı. genelde 35 40 üzerine doktorların ilaç yazdıgını biliyorum. 50 60 üzeri için mr isteniyor daha ciddi oluyor diye okumuştum. şimdi benim de 26 çıkınca doktor yine de ilaç verdi kullandım. ama çoğu doktor 30 a bile vermiyor, stresle ilişkili olabilir diyor. kendi deneyimlerime göre prolaktinim yükselince 26 bile olsa adet gecikmesi çok yaşadım.
tavsiyem gebelik düşüncesi varsa ilaç talep edebilirsiniz ( ki bence kendiliğinden de düşer)
2.si bu durum sizin hayat kalitenizi etkiliyorsa stres seviyelerinizi azaltmanızı ve gerekirse size uygun diyet uygulamanızı da tavsiye edebilirim. ( diyetisyenler beslenme düzeni ile prolaktini ilaçsız düzeltebiliyorlar örnekleri var ilgilenirseniz kendi diyetisyenim var, sayfasına bakabilirsiniz )
bir de ek olarak çok sıkan sütyenler giymekten kaçının.
bir de günün çok geç saatlerinde gidip kan vermeyin , prolaktine bakmak için. erken saatlerde baktırın çünkü gün içindeki stres seviyesi de prolaktine etki ediyormuş.
bir de çoğu hastanenin referans değeri değişiyor. ama bildiğim kadarı ile 15 in altında olmasının daha iyi oldugunu duymuştum.