Prolaktin artışı olanlar yardımcı olabilir mi?

nilda87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
192
0
46
İstanbul
Merhaba ilk regl kanamamdan(2001) beri sürekli düzensiz adet görüyordum.2004 senesinde artık 3 ayda bir adet görmeye başlayınca tekrar muayene oldum ve prolaktin artışı tespit edildi.Hipofiz bezinde adenom olacağından şüphenildi fakat yoktu.Şuan adını hatırlamadığım bir ilaç kullandım prolaktini normale getirmek için 3 ay kadar ve herşey düzeldi.
Geçen sene içerisinde yine düzensizlikler başladı,sinir stres diye geçiştirdim.Şubattan beri adet görmüyorum,artık gelsin diye Farlutal kullandım,bırakalı 5 gün kadar oldu yine tık yok.
Bu prolaktin artışı tekrar etmiş olabilir mi?İlerde çocuk yapmak istediğim dönemde bir yan etkisi olacak mı?Sorun yaşayan,tedavi gören arkadaşların yorumlarını bekliyorum
Bıktım artık adet göremeyip yay gibi gergin yaşamaktan
(Şuan hamilelik söz konusu değil)

merhaba bence prolaktinin yükselmiş olmalı çünkü bu hormon ara ara yükselir ve malesef benimki bir türlü kontrol altına alınamadı tek sorunun prolaktin yüksekliği ise ilaçla kontrol altına alınır ve hamile kalınır

Adet görememekten başka sorunlarda yaşadınız mı?Stres gerginlik vs.
Yada bunlar regl olmamamı bağlı bilemiyorum.

canım adenom için ameliyat gerekmiyor mu.Bendede şüphelenmişlerdi sonradan çıkmadı,bu sefer varmı acaba diye korktum açıkçası.Gerçi ameliyatı çok basit bişey demişti doktor ama..

Benimde prolaktinim yüksek ama adetim çok düzenlidir günü gününe olurum
Hamile kalmayı engelliyor prolaktin yüksekliği
Ben 6 ay çocuk olmayınca dr a gittim prolaktinim yüksek çıktı ilaç verdi 1 hafta falan kullandım
sonra bıraktım içmedim oysa 3 ay kullancaksın demişti
ama ben 3 ay sonra hamile kaldım şuan prolaktinim ne durumda bilmiyorum
Bi komşum var prolaktini acayip yüksek ve beyninden ur aldırdı ama 3 çocuğu var 1 de aldırmış yani 4 etti ama drlar prolaktin yüksek olunca hamileliğe engel olur diyorlar

canım adenom için ameliyat gerekmiyor mu.Bendede şüphelenmişlerdi sonradan çıkmadı,bu sefer varmı acaba diye korktum açıkçası.Gerçi ameliyatı çok basit bişey demişti doktor ama..

şuan adenom 6mm olduğu için sadece ilaç tedavisi önerdi en kötüsüde yıllardır prolaktin tedavisi görüyorum ilk kez bir dr hipofiz mr istedi bazen gerçekten doktorları anlamıyorum birde adenomun küçülmeyeceğini söyledi banada ameliyatın riskli olduğunu söylediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…