Gebeliğe Hazırlık Prolaktin 40 !

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

asihan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
1.052
739
73
Merhaba kızlar,
Bugun doktora giderek iyice hormonlarıma baktım TSH Normal referans Aralıklarına göre normal olmasına rağmen ,
Prolaktin 40
LH 14.33 çıktı. normali (10.3). Sizce çok mu yüksekler
Bunun nedenleri ne olabilir acaba?

Merhaba benim değerim 98 çıkmıştı 2 ay önce nedeni beyinde hipofiz bez8nden kaynaklı. Stres in de bu salgıyı arttırdığı söyleniyor . Ilacla hemen düşüyor endişe etmeyin

Merhaba benim değerim 98 çıkmıştı 2 ay önce nedeni beyinde hipofiz bez8nden kaynaklı. Stres in de bu salgıyı arttırdığı söyleniyor . Ilacla hemen düşüyor endişe etmeyin

Adetlerim normalde çok düzenli sadece 2 ay önce 3gün gecikti, geçen ay da 5 gün erken adet oldum. Tabi bu 2 aylık süreçte ciddi anlamda sıkıntılar vardı uykularım kaçıyordu stresten. Ama saatine varana kadar bilirim adetimi.
LH çok fazla olmasada yüksek ve Prolaktin bukadar yüksek cıkması canımı sıktı. Pazartesi günü doktor kötü bişi demez insallah

Aslan pençesi çayı da öneriliyor . 1 ay ilaçla normale döndü benim değerlerim.

Normalde adetin 3.günü bakılıyor hormonlara ama ben bu ay 5inde adet oldum.. tahminimce suan ovu dönemindeyim.. bunlar oranları ne denli etkiliyor bilmiyorum ama panik yaptım

Prolaktine bildigim kadariyla herzaman bakilabiliyo.asiri yüksek deil korkma benim 44 cikmisti.ve doktor gögüsler uyarildimi bu ara demisti.o cok etkiliyomus.ilaci var.ben gebe kalmaya calistigim icin aslan pencesi cayi içmiştim o ay hamile kalmistim.

Hiç panik yapmayın. Benim de adetim hiç gün şaşmazdı sadece son aylarda azalmaya başlamıştı. Bu hormon nedeniyle tam olunamiuormus. Ben de kist de vardi çok şükür 1 aylık ilaç dönemiyle kurtuldum ikisinden de inşallah siz de de kötü bisey çıkmaz endişe etmeyin hiç prolaktin 98 di benim. Ben de çok stres yaşamıştım ama çok şükür düştü. Prolaktin yüksekliği gebeliği engelliyor sadece o da dediğim gibi ilaçlarla kontrol altına alınır.

Ben de aldım ama ne zaman başlayacağıma emin olamadım. Siz ne zaman başlamıştınız şuan ben doktorun verdiği folik asit ve vitamin destekleri ile gebeliğe hazırlanıyorum inşallah

Sonuçlarım ekte..
Adetin 3.günü gel gebe kalmanı kolaylastırıcak ilaç vericem dedi. 26 sında batın ultrasonum var..
peki LH ‘ın yüksek olması normal mi sizce. Ay bi doktora gittim enerjim sıfıra indi
Çok şükür siz enazından kontrol altına almışsınız

Eklentiler

• B999519C-309D-44CE-A74B-2FAC5F9D6335.png
    157,1 KB · Görüntüleme: 52
Bugün aşırı kasiklarim ağrıyor bu kadar erken de olamaz sanirim hiç kullanmadım ovulasyon testi hergun mu yapmalıyım
Adetleriniz düzenliyse 12.gün başlayın , ben öyle yapmıştım, T CİZGİSİ C’den daha koyu oldugunda pik oluyor o gün ve sonraki 3 günü değerlendirin :)

Lh in bu kadar yüksek olmasi normal deil gibi.pko varmi sizde?

Bence sizinki de rahatlıkla alınır kontrol altına değerler arasında uçurum yok bana da aynısını dedi doktor gittim ultrasonla baktı ve folik asit ve pixaden diye iki hap verdi. Folik asit zaten bilimdik birşey pixaden ise besin desteği yumurta kalitesi için dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…