prolaktin 16.22 sizce normalmi??

tektanem

AyşegüL
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
305
4
arkadaşlar geçen sene doktora gittiğimde prolaktin seviyesi 11.20 idi.doktor dostinex adında ilaç verdi kullandım.bu ay doktora gittiğimde prolaktin hormonu 16.22 ye çıkmış ve doktor normal dedi anlayamadım.sizce ne bu?ayrıca bu hormonun yüksek olması hamileliğie engelmi?

canım prolaktinin yüksek değil normal değer aralığıda.24 ün üzerinde olursa yüksek sayılır.Prolaktin yüksekliği yumurta oluşumunu engellediği için gebe olmayı zorlaştırıyor canım ama tedavisi var ben şuan ilaçla 63 olan prolaktinimi 10 a düşürdüm.Stresten çok etkilenen bir hormon arada bir ölçtürüp içini rahatlatabilirsin.

Merhaba aranıza yeni katıldım.Forumlar çok karışık aradığımı birtürlü bulamadaım(Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim en azından link açısından.
Sorunum 38 yaşındayım son 2-3 adetim 1veya2 gün sürüyor
Dr.uma danıştım hormon testi istedi prolaktin hormonum 12,3ve fsh hormonu 31,2yüksek çıktı(
Doğal yollarla hamile kalmam güç görünüyormuş yine de 3 ay deneyin sonrasında vakit kaybetmeden aşılama vs. yöntemleri deneyin dedi.
Hayıt diye bir bitkisel ilaç aldım bu ilacı kullanan ve şikayetimden muzdarip olup sonuca ulaşan oldumu acaba aranızda?
Cvp larsanız sevinirim.

canım prolaktin normal bence.evet hayıtın bu hormonları ve adeti düzene koyduğunu duymuştum.bende son 1 aydır hayıt tohumunu günde 1 fincan içiyorum ama ben yumurtlamaya yardımcı olsun diye içiyorum.hayıt ve hormonlar için detaylı bilgi jinekoloji ve gebelik öncesi alternatif tıp bölümünde var.oraya bak istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…