• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Proje bizden makul olanı uygulaması KAZEN abiden olsa mesela :)

PaskalyaYumurta

Tari Elensar ( * Pıtırcık )
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
4.213
508
163
34
Aslında dert değil ama bu konu nereye açılır bilemedim.
Bu forum birçok farklı durum düzeyinde insana sahip .
Kiminin durumu gerçekten çok iyi.
Neden bir yardım fonu oluşturulmuyor :)
Çocuk esirgeme kurumları vs yardıma muhtaç binlerce yüzlerce çocuk , insan var.
Kazen abi bu konu da bir proje düşünse.
Yada bizler fikir versek ve makul olanı uygulamaya konulsa.
Ben bu konuda bir çalışma talep ediyorum.
Bir çocuğun yüzünde ki gülümsemeye şahit olmak istiyorum.
Birşeyler yapamazmıyız ? Binlerce insan var burada.
Düşünürken neden olmasın ki dedim ?

Gerçekten çok güzel bir düşünce? Yok mu fikri olan? Hadi kadınlar kulubü üyeleri fikirlerinizi söyleyin.

Ben bir donem yetiştirme yurdundaki cocuklari ziyarete gidiyordum.bayramlarda yilbaslarinda vs. Onlari mutlu etmek harika bir duygu. Ama demislerdiki hep boyle yapiyolar bir kere gelip sonra gelmiyorlar sende gelmeyeceksin birdaha.. onlar bizlere umut bagliyorlar yapilacak olan proje devamliligini surdursun rica ediyorum. Tamda cocuklarin dedigi gibi oldu evlendim cocugum oldu ve artik gidemiyorum aMa kizim buyusun onu goturecehim insallah.

Ben bir donem yetiştirme yurdundaki cocuklari ziyarete gidiyordum.bayramlarda yilbaslarinda vs. Onlari mutlu etmek harika bir duygu. Ama demislerdiki hep boyle yapiyolar bir kere gelip sonra gelmiyorlar sende gelmeyeceksin birdaha.. onlar bizlere umut bagliyorlar yapilacak olan proje devamliligini surdursun rica ediyorum. Tamda cocuklarin dedigi gibi oldu evlendim cocugum oldu ve artik gidemiyorum aMa kizim buyusun onu goturecehim insallah.

Ne güzel kutlarım sizi. Peki proje hakkında fikriniz var mı?

Valla bence hep beraber guzel bir etkinlik yapilabilir.hediyeler alinip kimse burdaki uyelik ismini soylemek zorunda degil desifre olunmak istenmiyorsa herkes kenei sehrinse bilw toplanip ordaki ywtistie yurduna gidilebilir diye düşünüyorum hatta gidilmeden once yetistirme yurduni arayip cociklarin eksikleri ogrenilip ona gore paylasim yapilip imkani olan varaa alabilir.ben katilabilirmiyim.bilemiyorum cocugum.kucuk ama inşallah mevla nasip eder boyle bir hayiri.

Herhangi bir okula ya da yardım kuruluşuna para, kitap, oyuncak vb. bir şeyler toparlanabilmesi için ilgili yerin valiliğinden izin çıkartılması gerek, kayıtlı olması gerek.. Göründüğü kadar kolay değil maalesef bu işler.

Daha önceden izin çıkartarak başka bir platformda yaptığımız bir kaç dayanışmayı örnek olması açısından paylaşabilirim;

• Cizre'ye kitap kampanyası (Okul ve ihtiyaçlar belirlenerek, okul müdürü ve valilik izni ile akut desteği de alınarak yapılmıştı)
  • Eskişehir Çocuk Esirgeme Kurumu Oyuncak odası kampanyası (Eskirşehir'de ihtiyaç sahibi olduğunu gördüğümüz kurumda bir boş oda talep ettik, sağolsunlar kırmadılar ve gerekli izinleri çıkartıp odayı ayırdılar ve o oda şuan full oyuncak dolu)
  • İstanbul sokak çocukları derneği (umut çocukları) ihtiyaç kampanyası (eksik listesi belirlenmiş ve herkes listede kendisine düşenleri alarak gerekli yardımları izin dahilinde ulaştırmıştı)

Düşünüyorsanız şuan Antalya Lösev'in ihtiyaçları var ve istekleri; Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, ütü, genç odası mobilyaları, kanepe ve koltuk takımları, bisiklet, play station, bilgisayar, oyuncak, çizme, bot, kaban, palto, mont, ayakkabı, pantolon, etek, elbise, tişört, kazak, hırka, gömlek, bluz

Buraya şahsi olarak da gönderebilir ya da bir aracı bulup toparlayabilirsinizde; (Sevgili yöneticilerden izin alarak linki de paylaşacağım yardım olduğu için biliyorum link paylaşmak yasak ama bu seferlik affedin :)

YARDIMSEVERLER N BAI KLAVUZU

Çok güzel ve iyi niyetli bir proje.
Ama böyle bir organizasyon bir takım yasal işlemler gerektirmez mi?
Aynı zamanda Kazen büyük bir sorumluluk.
Var olan yardım kuruluşlarına destek olmak daha pratik değil mi?

Son düzenleme:
daha önce yapmıştık. 2010 yılıydı sanırım. kk üyeleri bir yarışmaya katılmış ve herkes kazandıkları ödülü darülacezeye bağışlamıştı. kazananlar da kk daki destekle kazanmıştı tabi. sonra çok güzel hazırlıklar yapmış ziyaretlerine gitmiştik. bunun gibi bazı köy okullarına da destekleri var yönetimin

hatta buldum eski etkinliğin linkini

http://www.kadinlarkulubu.com/bulusma-haberleri-amp-aktiviteler/401009-sozumuzu-tamamladik.html

Son düzenleme:
1 yıl sonra konum dikkat çekmiş :D
Pörtleten arkadaşa sevgilerimi sunarım .
Topluca yardım etmek bişeyler yapmak daha güzel olur diye düşünmüştüm .
Ciddi anlamda bir yardım fonu oluşabilir çalışan bir sürü insan var .
Ben kazenin bunu doğru yerlere aktaracağındanda eminim de ama ne yapılabilir orda tıkandım .
Bireysel değil topluca yapılanın daha anlamlı olacğını düşünüyorum.

Amonra baktım linkee işte benimde istediğim bişey tam olarak böyle .
çünkü bir öğrenciye yardım etmek istesem ayırabilceğim para 100 lira neye yeter ki .
Çalışmıyorum öğrenciyim de ama boşa para harcamak yerine hayırlı bişey olsun istiyorum

Bu konuyu açma sebebim o gün bir çocuğun yüzünde ki gülümsemeye şahit olmamdı. Ve sadece bir çikolatayla . Tartı başında para kazanmayı bekleyen ufak bi çocuğa çantamda ki çikolatayı vermiştim ve bugün bile o gülümseme aklımda. Onun için o gülümsemeye hep şahit olmak istiyorum .

Geçenlerde Ekşi Sözlük Çanakkale'de evleri yanan aile için aralarında 1-2 hafta içinde 100 bin lira para topladı. Bir de onları beğenmeyiz adamlar 2 gün içinde gerekli izinleri alıp 1 hafta içinde de gerekli parayı topladılar valla :)

Geçenlerde Ekşi Sözlük Çanakkale'de evleri yanan aile için aralarında 1-2 hafta içinde 100 bin lira para topladı. Bir de onları beğenmeyiz adamlar 2 gün içinde gerekli izinleri alıp 1 hafta içinde de gerekli parayı topladılar valla :)

Hemen baktım googleden .
İnanamıyorum ya mükemmeller gerçekten helal olsun.
:46:

bu konuyu açma sebebim o gün bir çocuğun yüzünde ki gülümsemeye şahit olmamdı. Ve sadece bir çikolatayla . Tartı başında para kazanmayı bekleyen ufak bi çocuğa çantamda ki çikolatayı vermiştim ve bugün bile o gülümseme aklımda. Onun için o gülümsemeye hep şahit olmak istiyorum .

kızım kaplumbağa istiyordu
doğumgünü yaklaşıyordu o zaman alıp sürpriz yapacaktım o yüzden sallayıp duruyordum almayacağım sanıyordu
doğumgününde aldım koca bi paket yaptım hiç tahmin edemedi ne olduğunu
açınca havalara zıpladı o kadar sevindi ki ne yapacağını şaşırdı
ben de o zaman bu duyguyu hissetmiştim
annesi onun için herşeyi yapmaya mecbur olan görevi olan insan bile bir şey yaptığında bu kadar mutlu oluyorsa bir çocuk tanımadığı bilmediği beklemediği yerlerden gelen hediyelere nasıl sevinir çocuklar
inşallah hep verecek durumumuz olsun alacak hale düşmeyelim
rabbim de ihtiyacı olanlara versin amin

1 yıl sonra konum dikkat çekmiş :D
Pörtleten arkadaşa sevgilerimi sunarım .
Topluca yardım etmek bişeyler yapmak daha güzel olur diye düşünmüştüm .
Ciddi anlamda bir yardım fonu oluşabilir çalışan bir sürü insan var .
Ben kazenin bunu doğru yerlere aktaracağındanda eminim de ama ne yapılabilir orda tıkandım .
Bireysel değil topluca yapılanın daha anlamlı olacğını düşünüyorum.

Kadınlar Kulubünün dayanışmasını tüm Türkiye'de hissettirmemiz lazım. Üyelerimizin birçoğu dayanışmaya ihtiyacı var. Yardımlar sadece maddi değil manevi anlamda da olmalı. Bir derdim var bölümündeki üyelerle daha yakından ilgilenilmesi lazım, vah vah demek yerine onlara psikolojik yardımlarda yapmamız lazım.
Tıkandım diyorsun; tıkandığın konular neler? Kazen'in sesi çıkmıyor. :)))

kızım kaplumbağa istiyordu
doğumgünü yaklaşıyordu o zaman alıp sürpriz yapacaktım o yüzden sallayıp duruyordum almayacağım sanıyordu
doğumgününde aldım koca bi paket yaptım hiç tahmin edemedi ne olduğunu
açınca havalara zıpladı o kadar sevindi ki ne yapacağını şaşırdı
ben de o zaman bu duyguyu hissetmiştim
annesi onun için herşeyi yapmaya mecbur olan görevi olan insan bile bir şey yaptığında bu kadar mutlu oluyorsa bir çocuk tanımadığı bilmediği beklemediği yerlerden gelen hediyelere nasıl sevinir çocuklar
inşallah hep verecek durumumuz olsun alacak hale düşmeyelim
rabbim de ihtiyacı olanlara versin amin

A ne güzel. Ne mutlu sana. Allah bağışlasın. Kaç yaşında

Back