Gebeliğe Hazırlık Progresteron nedir?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

dsuzun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2015
312
115
103
Arkadaşlar ben klomen kullandım bugğn çatlatma iğnesi oldum ilişki için gün verdi doktorum sonrasında ise progresteron tahlili istedi bu tahlil sonucu neyi gösteriyor acaba internette baktım anlayamadım 🤔

Ben bu hormona baktirmadim değer aralıklarını da bilmiyorum ama progesteron bir hormon bebeğin size sıkı sıkı tutunmasını sağlayan bi hormon diye biliyorum hatta bir kere yoğun kanamayla hastaneye gittim ve hemen yatış verip progesteron hormonu vurdular çok kısa sürede kesti kanamami .

Anladım döllenme olursa ve bu hormon düşükse gebelik ihtimali düşük olur yine yani

Adetin 21.günü progesterona bakıp yumurtanın çatlayıp çatlamadığını anlıyolar

Arkadaşlar ben klomen kullandım bugğn çatlatma iğnesi oldum ilişki için gün verdi doktorum sonrasında ise progresteron tahlili istedi bu tahlil sonucu neyi gösteriyor acaba internette baktım anlayamadım 🤔
Düşük olmasın diye bebek. vücudun kendi kendine çıkardığı bir hormon genelde her doktor ilk 3 ay gebelere ilacını çok riskliyse düşük tehlikesi varsa ignesini verir. Vücut bunu iyi salgılıyorsa gerek yoktur

Bende progestron testi yaptrdm basta ne oldugunu bilmiodum . Kan veriosun hastaneden sonucunda yumurtlaman olup olmadigina bakio doktor bende yumurtlmaa yok cikti halada yok insallah sende oyle bisi cikmaz :(

Bende progestron testi yaptrdm basta ne oldugunu bilmiodum . Kan veriosun hastaneden sonucunda yumurtlaman olup olmadigina bakio doktor bende yumurtlmaa yok cikti halada yok insallah sende oyle bisi cikmaz :KK43:

Aaa peki öncesinde hap ya da iğne kullanıp yumurtanın büyüyüp büyümediğine faln bakmış mıydı?

Aaa peki öncesinde hap ya da iğne kullanıp yumurtanın büyüyüp büyümediğine faln bakmış mıydı?
Yok zaten bebek isteminden sonra neden olmadgni merak edip ilk kez doktora gorunmustum . Oda bana gun verdi testi onun yanina tekrar gitmeden iki kere yapmami istedi yani iki sonuc bekliodum ikiside yok cikti

Hımm ben de düşünmeye başlayalı 3 4 ay oldu öyle Bi kontrole gittik hap verdi yumurta ölçümü yaptı sonrasında şimdi ilişki için günler verdi cumartesi de bu tahlili istedi işte

Hımm ben de düşünmeye başlayalı 3 4 ay oldu öyle Bi kontrole gittik hap verdi yumurta ölçümü yaptı sonrasında şimdi ilişki için günler verdi cumartesi de bu tahlili istedi işte
Anladim canim sadecd kan vercen eger normal cikarsa doktor sana bekle olacak dicek normal cikmazsada ki insallah cikmaz ilac kullandrcak

İnşallah gerekli değer aralığında çıkar başka bir şeye gerek kalmaz

Back