• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

programlı yaşamak...

ben de çok istiyorum günümü planlayarak yaşamayı ama henüz beceremedim. bu konuyu görünce denemeye niyetlendim hadi hayırlısı :KK68:

Açıkçası ben birkaç gün yapıyorum sonra yeniden eski halime dönüyorum.Ama şunu da biliyorum program yaptığımda zamanımı kaliteli geçiriyorum ve mutlu oluyorum.

Açıkçası ben birkaç gün yapıyorum sonra yeniden eski halime dönüyorum.Ama şunu da biliyorum program yaptığımda zamanımı kaliteli geçiriyorum ve mutlu oluyorum.

bende program yaptıkça kendimi dinlemeye fırsat bulamıyorum.....ve zamanın hakkını vermek beni mutlu ediyor......
Avrupada insanlar ajandalarını yanında taşır ve her gün planları vardır açıp bakıp onlara uygunsa size randevu verirler......2 yıl sonrası için bile planları var o nedenle disiplinli çalışıyorlar........

bende program yaptıkça kendimi dinlemeye fırsat bulamıyorum.....ve zamanın hakkını vermek beni mutlu ediyor......
Avrupada insanlar ajandalarını yanında taşır ve her gün planları vardır açıp bakıp onlara uygunsa size randevu verirler......2 yıl sonrası için bile planları var o nedenle disiplinli çalışıyorlar........

Açıkçası ben de senin o en başta yazdığın ruh halinin içindeyim şu an. Ve planlı olmanın yararını biliyorum ama şu atalet hali beni zorluyor :(

ah ah keşke programa uyabilsem. her güne yabancı dil çalışma saati, film izleme saati, kitap okuma saati, egzersiz saati falan koyardım. öyle faydalı olurdu ki. şimdi bu dediklerimi kafama göre bölük pörçük yapıyorum.

Program ajandam benim de mutlaka vardır.
İşe başladığım zaman sekteye uğradı bu iş tabii.
Üniversitemin 4 yılı dahil işe başlayana kadar (arada fireler var tabii) programlama yapmıştım.
Ve söylediğin gibi vaktin kalitesini arttırıyor.
Yaşadığını hissediyorsun, boş kalmıyorsun, dolu dolu oluyorsun.
Bu ay sonunda düğünüm var, eylül 2o'si gibi de balayı vs tüm hengame bitmiş olacak ve nasipse evime geçeceğim...
Ve gidince yapacağım ilk şey hemen program ajandası edinmek, planlamaya başlamak... (;

planlamak nasıl oluyor merak ettım..
mesela ben ..sabah kalkıyorum dogru mutfaga gıdıyorum ayrıntılara gırmıyorum:)
sonra bulaşıkları toparlıyorum..sılınıp supurulecekse yapıyorum ..faka işler geldıyse (komsulara ış verıyorum) kahvaltı hazırlanıp bırakılıyor evdekı ahalı yıyor..yaklaşık 2..3 saat sonra evın eksıklerıne tekrar donuyorum..saat 5 -6 gun bıtmış oluyor.yemek yapmak ıcımden gelmıyor o saatten sonra..yemegımı sabah kahvaltı yaparken pışırmeye bıraktım bıraktım ..yoksa evde yemek yapamıyorum..

mesela ben ..sabah kalkıyorum dogru mutfaga gıdıyorum ayrıntılara gırmıyorum:KK66:
sonra bulaşıkları toparlıyorum..sılınıp supurulecekse yapıyorum ..faka işler geldıyse (komsulara ış verıyorum) kahvaltı hazırlanıp bırakılıyor evdekı ahalı yıyor..yaklaşık 2..3 saat sonra evın eksıklerıne tekrar donuyorum..saat 5 -6 gun bıtmış oluyor.yemek yapmak ıcımden gelmıyor o saatten sonra..yemegımı sabah kahvaltı yaparken pışırmeye bıraktım bıraktım ..yoksa evde yemek yapamıyorum..

:KK70:evet bugün program yapmayı denedim. sabah uyanınca neler yapacağımı bi deftere yazdım. gün bitmek üzere ve ben sadece mutfak temizliğini yapabildim, mutfak dolapları, buzdolabı,kiler..... hatta tam olarak bitmedi bile. :KK42:

:KK70:evet bugün program yapmayı denedim. sabah uyanınca neler yapacağımı bi deftere yazdım. gün bitmek üzere ve ben sadece mutfak temizliğini yapabildim, mutfak dolapları, buzdolabı,kiler..... hatta tam olarak bitmedi bile. :KK42:

yaptığımız programlara harfiyen uyamayız tabi ama günün analizini bile yapmaya yetiyor.......disiplinli bir şekilde programa uyulsa zaman nasıl bereketli olyor...........:KK50::KK50::KK50::KK50:

mesela ben ..sabah kalkıyorum dogru mutfaga gıdıyorum ayrıntılara gırmıyorum:KK66:
canım mesela ben şöyle yapıyorum.....yıllık aylık haftalık ve günlük......saatleri sürekli belirlemiyorum.....zaten hangi gün ne yapacağım belirli sadece günlük hazır bir şablonum var......saatleri yazılı onu güncelliyorum.......bu daha aktif olmamı ve birçok şeye yetişmemi sağlıyor.......

Back
X