• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

programlı yaşamak...

Lilruba

yaşamsürprizdir:)
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar..

ben uzun bir zamandır zor günler yaşadım..

hep olumsuz düşünceler içindeydim..

tanıdığım bir psikolojik danışman bana yıllık aylık günlük programlar yapmamı ve hatta günlük programımı saat saat kağıda yazarak programlamamı söyledi..

gerçekten ben bunu yaptım ve her anımı meşgul edecek şeylerle doldurmaya başladım..

sanki mutlaka yapmam gerekiyor gibi kendimi şartlandırdım.. böylece oturup olumsuz düşünmeye vakit bulamıyorsun..zamanın ne kadar kıymetli olduğunu farkettirdi bana..

ancak çevremdeki insanlara tuhaf geliyor bu elime kalem kağıt alıp saat saat program yapmak..:6:siz kişisel gelişime meraklı arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz..

düşünceleriniz bnm için çok önemli..

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar..

tanıdığım bir psikolojik danışman bana yıllık aylık günlük programlar yapmamı ve hatta günlük programımı saat saat kağıda yazarak programlamamı söyledi..

gerçekten ben bunu yaptım ve her anımı meşgul edecek şeylerle doldurmaya başladım..

sanki mutlaka yapmam gerekiyor gibi kendimi şartlandırdım.. böylece oturup olumsuz düşünmeye vakit bulamıyorsun..zamanın ne kadar kıymetli olduğunu farkettirdi bana..

ancak çevremdeki insanlara tuhaf geliyor bu elime kalem kağıt alıp saat saat program yapmak..:6:siz kişisel gelişime meraklı arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz..

yapacak çok şeuim olduğundan ben yapıyorum bunu sık sık. sabah işteyim. akşam da belli mesela ne iş yapacağım. hatta çıktısını alıp buzdolabına astım. verimli oluyor.

yapacak çok şeuim olduğundan ben yapıyorum bunu sık sık. sabah işteyim. akşam da belli mesela ne iş yapacağım. hatta çıktısını alıp buzdolabına astım. verimli oluyor.

ben hayatımda çok faydasını görüyorum..herşey düzene giriyor..aslında çevremdekilerin dediğinden çok sanırım bana ne kattığını düşünmem gerekir..daha hareketli canlı olumlu düşünmeye başlayan biri oldum..ben herkese tavsiye ediyorum..
çok iyi fikir buzdolabına asmak..ben bir defter oluşturdum..yıllık aylık haftalık günlük hedeflerim planlarım yazılı..buda işe yarıyor..

Bence bu çok hoş bir şey. Bende hep istemişimdir planlı olmak:61:. Sık sık planda yaparım ama sürdüremiyorum.Bu yazıyı okuyunca heveslendim. Bu günümü planlayarak başlıyım en iyisi :1:

Bence bu çok hoş bir şey. Bende hep istemişimdir planlı olmak:61:. Sık sık planda yaparım ama sürdüremiyorum.Bu yazıyı okuyunca heveslendim. Bu günümü planlayarak başlıyım en iyisi :1:

cnm ben plan yapmadan önce zamanın kıymetini bilmiyor muşum.. miskin miskin geçiyormuş zamanım..

plan sonuçlarını bildirirsin artık :)

Bende plan yapmayı severim ama bir türlü devamlılık yok. Bende planlayayım herşeyi birşeyler yapmam gerekiyor şahsen.

Bende plan yapmayı severim ama bir türlü devamlılık yok. Bende planlayayım herşeyi birşeyler yapmam gerekiyor şahsen.

cnm hayat süprizlerle dolu biranda çat kapı misafir geliyor yada trafikte kalıyor insan..programa tam uymak zor oluyor ama ne kadar uyarsa insan o kadar iyi..esnek program yapmalı..

Son düzenleme:
Almanya`da büyüdügüm icin, malum Almanlarin örf ve adetlerini benimsemis biri olarak, programli olmak insani zamanini daha kontrollü gecirmesini sagliyor.
Özellikle disiplinli bir sekilde olmak lazim, bazi seyler vardirki bunu her zaman yapmaliyim. Mesela:
Gece uyumadan önce her aksam ama her aksam dislerimi 3 dakika fircalayip arkasindan dis ipligi kullanip yatiyorum.
Kücük bir deftercigim var, oraya doktorlarda olan randevularimizi yaziyorum esim ve benim icin.
Ödenecek seylerin zamanini gününü not ediyorum.
Arkadaslarimla bulusacagimiz günü not ediyorum. Hatta tv`de ilgimi ceken bir sey varsa onu bile not ediyorum.
Bazen bir yerde birsey görüyorum onu not ediyorum, mesela bir müzik parcasi, bir otel ismi veya kitap ismi vs. vs.
Birde her sene basi tüm tanidiklarimin, akrabalarimin, ailemin dogum günlerini not ederim, o gün geldiginde onlari aradigimda cok mutlu olduklarini fark ediyorum.

Yani o kadar seyi aklimda tutacagima, defter benim yerime yazdiklarimi tutuyor ve beynim rahat olmus oluyor, o deftercigim hep yanimda.
Cok güzel birsey, herkese tavsiye ederim...Birde hep süslü püslüdür defterim ....cok kiymetlidir benim icin...

merhaba arkadaşlar..

cnm ben plan yapmadan önce zamanın kıymetini bilmiyor muşum.. miskin miskin geçiyormuş zamanım..

plan sonuçlarını bildirirsin artık :)

Almanya`da büyüdügüm icin, malum Almanlarin örf ve adetlerini benimsemis biri olarak, programli olmak insani zamanini daha kontrollü gecirmesini sagliyor.
Özellikle disiplinli bir sekilde olmak lazim, bazi seyler vardirki bunu her zaman yapmaliyim. Mesela:
Gece uyumadan önce her aksam ama her aksam dislerimi 3 dakika fircalayip arkasindan dis ipligi kullanip yatiyorum.
Kücük bir deftercigim var, oraya doktorlarda olan randevularimizi yaziyorum esim ve benim icin.
Ödenecek seylerin zamanini gününü not ediyorum.
Arkadaslarimla bulusacagimiz günü not ediyorum. Hatta tv`de ilgimi ceken bir sey varsa onu bile not ediyorum.
Bazen bir yerde birsey görüyorum onu not ediyorum, mesela bir müzik parcasi, bir otel ismi veya kitap ismi vs. vs.
Birde her sene basi tüm tanidiklarimin, akrabalarimin, ailemin dogum günlerini not ederim, o gün geldiginde onlari aradigimda cok mutlu olduklarini fark ediyorum.

Yani o kadar seyi aklimda tutacagima, defter benim yerime yazdiklarimi tutuyor ve beynim rahat olmus oluyor, o deftercigim hep yanimda.
Cok güzel birsey, herkese tavsiye ederim...Birde hep süslü püslüdür defterim ....cok kiymetlidir benim icin...

bende böyle bir şey düşünüyordum uzun zamandım konuyu gördüm ve daldım:46: son zamnalrda çok miskinlik yapıyorum sürekli net başındayım bubeni rahatsız etse de kalkamıyorum yarından tezi yok bende planlı yaşamaya geçiyorum:46:

çok güzel birşey bence planlı yaşamak.
kendi açımdan şunu söyleyebilirim ki benim plan yapamamamın sebebi atalettir.
ahh şu ataletten bir kurtulsam ne güzel olucak.
pc başında geçirilen boş saatler, bir sürü dersim olmasına rağmen kitabın veya televizyonun başından kalkamamam falan bu tarz şeyler işte aslında vaktimizi ne kadarda boşa geçiriyoruz. ama plan yaptığımızda bu saatlerin değerini daha iyi anlıyoruz.
ben konu sahibi arkadaşı tebrik ediyor ve darısı bizim başımıza diyorum. :kkk:

güzel bir başlık olmuş faydalı olur umarım...
ben programlı yaşayamıyorum yani o an planladığım şeyi canım yapmak istemiyorsa kendimi zorlamak anlamsız geliyor...alışkanlık haline getirebildiğim şeyleri bırakmıyorum neyse ki..mesela en son karar verdiğim şey uyumadan önce 2 tane ing.kelimeyi hafızaya almak sağlam şekilde...şu ara kesintide yine ama çok faydasını gördüm bunun...program yaptığımda ve elimde olmayan sebeplerden dolayı geride kalınca çok geriliyorum bana yaramıyor yani...

çok güzel birşey bence planlı yaşamak.
kendi açımdan şunu söyleyebilirim ki benim plan yapamamamın sebebi atalettir.
ahh şu ataletten bir kurtulsam ne güzel olucak.
pc başında geçirilen boş saatler, bir sürü dersim olmasına rağmen kitabın veya televizyonun başından kalkamamam falan bu tarz şeyler işte aslında vaktimizi ne kadarda boşa geçiriyoruz. ama plan yaptığımızda bu saatlerin değerini daha iyi anlıyoruz.
ben konu sahibi arkadaşı tebrik ediyor ve darısı bizim başımıza diyorum. :kkk:

cnm teşekkür ederim..ben zor günler geçirdim..öyleki yerimden kalkıp bir iş yapamayacak kadar psikolojim bozulmuştu..hep içinde bulundugum sıkıntıları düşünerek geçiyordu
zamanım..ve hep acı üstüne acı ekliyordum..çünkü yapmam gereken şeyleride yapamıyordum..sonra düşündüm bu gidiş kötüye gidiyor..bir psikolojik danışmana danıştım..
düşüncelerden kurtulmak için dakikası dakikasına program yap dedi..ve yaptım..tabi insan robot dgl.tam olarak uyamıyosun ama kendimi iyi hissediyorum..olumsuz düşünmeye vakit bulamıyorum..bazı insanlara gereksiz geliyor..ben aklımda günümü planlıyorum diyorlar..ama kağıt kalemde bir sihir var..:16:

cnm teşekkür ederim..ben zor günler geçirdim..öyleki yerimden kalkıp bir iş yapamayacak kadar psikolojim bozulmuştu..hep içinde bulundugum sıkıntıları düşünerek geçiyordu
zamanım..ve hep acı üstüne acı ekliyordum..çünkü yapmam gereken şeyleride yapamıyordum..sonra düşündüm bu gidiş kötüye gidiyor..bir psikolojik danışmana danıştım..
düşüncelerden kurtulmak için dakikası dakikasına program yap dedi..ve yaptım..tabi insan robot dgl.tam olarak uyamıyosun ama kendimi iyi hissediyorum..olumsuz düşünmeye vakit bulamıyorum..bazı insanlara gereksiz geliyor..ben aklımda günümü planlıyorum diyorlar..ama kağıt kalemde bir sihir var..:16:

haklısın canım...
gaza geldim bende başlıcam planlı yaşamaya:)
çünkü düşündüğümde aslında gün içinde o kadar çok zamanımız var ki... ama biz o değerli vakitlerimizi geçmişimizi, yaşadığımız kötü şeyleri düşünerek çürütüyoruz.
evet evet en güzeli plan yapmak bencede

merak ediyorum forumda program yapmaya karar veren arkadaşlar vardı..:6:
nasıl gidiyor programınız..

Program yapmaya karar verenlerden biriydim. Ben program yapıyorum ara ara ama her gün yapamıyorum. Bir gün yapsam diğer gün olmuyor. Birde anladım ki o günü o gün içinde planlamak benim için daha iyi, bir kaç günü birden planlayınca uyamıyorum.:1:

Öğrenciyken yapardım şu an iş hayatındayım geri kalan ise sosyal yaşantım
Özgür olmayı ruh halime göre yaşamayı seviyorum program beni sıkar

bende böyle bir şey düşünüyordum uzun zamandım konuyu gördüm ve daldım:46: son zamnalrda çok miskinlik yapıyorum sürekli net başındayım bubeni rahatsız etse de kalkamıyorum yarından tezi yok bende planlı yaşamaya geçiyorum:46:

canım çok önce açmıştım bu konuyu......

öyle aklıma ggeldi bir bakayım dedim.....

ne yaptın program işini.......:7::9::9::9::9::9:

merhaba arkadaşlar..

Ben de çok plan yaparım...
İnsanı motive ediyo...
Ama uygulayamayinca da strese giriyorum...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de çok plan yaparım...
İnsanı motive ediyo...
Ama uygulayamayinca da strese giriyorum...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kesinlikle strese giriyor insan ama okul yıllarım hep aklıma ne estiyse yaparak geçti.....eğlenceliydi ama hedefinin olması programlı yaşamayı alışkanlık haline getirince......sanki direksiyon tamamen senin elinde gibi hissediyorsun....ve bu beni mutlu kılıyor......hedefe varamazsam da stres olsam da hemen yeni hedef belirleyip yola devam etmek :4::4::4: beni en bunalımlı zamanlarımda bile hayata bağladı....o nedenle olmazsa olmazım planım.......:34::34:

Back
X