progestesron hormonu

waitingmybaby

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2009
215
104
hocam iyi günler, eşimle 6 aydır çocuk düşünüyoruz ve ben geçen regli dönemimde doktora gittim. adetimin üçüncü günü yaptırdıgım gerekli hormon testlerim normal çıktı eşimin sperm testide gayet iyi çıktı ancak adetimin 21 günü yaptırdığım progesteron testi düşük çıktı 8.61 çıkan testime telefonda görüştüm doktorum düşük dedi yumurtlamışsın ama kaliteli değil dedi ancak beni tam aydınlatmadı. ben bu değerle hamile kalabilirmiyim ve şayet kalırsam sağlıklı bir gebelik geçirebilirmiyim. değeri yükseltmek için nasıl bir tedavi uygulanabilir. birde regli olursan olduktan sonra gel ilaçlı rahim filmi çekelim dendi sizce çektirmelimiyim bu film tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum biraz uzun oldu biliyorum ancak cvp verirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim

Merhabalar :
Düzenlı adet görmek çogunlukla (%80-90)yumurtlama varlıgına ısaret edet . Düzensız adet gorme durumunda yumurtlama bozuklugunu düsündürür. Gebelık ıcın 2. onemlı faktor tüplerınızın durumudur. Gecırılmıs amelyat veya enfeksıyonlara baglı tüplerın saglıklı yapısı bozulabılır. Bunu gosteren en iyi tetkık ıse rahım tup fılmı cekmektır. 3. onemlı parametre sperm durumudur. Eşinizin sperm sayı ve hareketının normal olup olmadıgıdır.Tum bu faktorlerın normal olması durumunda genç bır bayanda aylık gebelık oranı %20 dır.
Tüm bunların normal olması halınde bile %20 hastada gebelık olusmayabılır.( 1 yıl denemeye ragmen gebelık olusmuyor ıse ve görunurde bayanda ve erkekte bır problem tesbıt edılemıyor ıse acıklanamayan kısırlık adını vermekteyız) Sızın durumunuzda 6 ay korunmama suresı henuz kısa bır sure olsa da rahım -tup fılmı cekılebılir. Normal ıse beklemek gerekır. Progesteron degerı 5 in uzerı yumurtlama gosterır ancak 15 in uzerı kalıtelı bır yumurtlama işaretıdır. Her ay duzenlı adet goren bır bayan her ay yumurtlama yapmayabılır. Tek bır sefer 8.6 cıkması ( ki cok kötu bır deger degıl) ile umutsuzluga kapılmanıza gerek yoktur.Üreme ile ilgilenen hekım tarafından yumurtalık rezervınız kontrol edılmelı , rahım -tup fılmı, esınızın sperm degerlerı de (normal oldugunu ıfade etmısınız) kontrol edılerek bu tetkıkler normal ıse 4-6 ay beklemek dogru bır yaklasım olucaktır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…