Arkadaşlar selam. ben yıllardır korunmuyor olmama rağmen çocuk sahibi olamadım. özel olsun devlet olsun her yere gittim. şehir hastanesinde aşılama da yapıldı tutmadı. çalışan olunca sürekli hastaneye de gitmesi zor oluyor malum (çocuk istemiyle gidince ayda ortalama 3-4 gün hastaneye gitmek gerekiyor). doktorlar da hamile kalmamanın bir sebebi yok diyor. instagramdan bi doktora denk geldim. progesteronla ilgili birşeyler söylüyordu. değerlerimi paylaşıyorum sizinle. bence düşük yani ve hiçbir doktor bana bununla ilgili birşey söylemedi. hatta birşeyin yok falan dediler. çok yoğun kanama, pms döneminde müthiş bir öfke(asla kontrol edemiyorum her geçen yıl artıyor), myom, regl öncesi ve sonrası günler süren lekelenme gibi sorunlarım var. bunun myom, progesteron düşüklüğü ve östrojen baskınlığından olduğunu duydum. sağolsun doktorlar bunları düzenlemek yerine direkt çocuk odaklı bakıyor ve sözde sorunum olmadığı için aşılamaya yönlendiriyor(doktorlarla bu sorunlarımı paylaşıyorum). şehir hastanesinde her gittiğimde başka doktora denk geliniyor ve birine sorunlarını baştan aşağı anlatıyorsun bi sonraki aya tekrar bakalım diyor. her birinin bi kere ötelemesi git gel yıllarımı aldı. bir sorunum varsa onun düzeltilmesi gerekmez mi. bilgisi olan yazabilir mi. ben doktora gitmekten de bıktım çocuktan da vazgeçicem heralde artık.