- 30 Nisan 2023
- 1.574
- 1.639
- 31
- Konu Sahibi Sofiasofia
Hanımlar bu sefer soru sormuyorum bi şey öğrendim onu paylaşmak istiyorum, yumurtlama bittikten sonra hepimiz merak içinde ne olacağını, adetimizin gecikip gecikmediğini bekliyoruz. Özellikle bu süreçte neler oldugunu biraz araştırdım. Yumurtlamanın üzerinden 6 gün geçtikten sonra eğerki yumurta döllenmişse bu 6 gün ila 12 gün arasında rahme tutunma süreci yaşanıyor. Eğer ki gerçekleşirse adet gelmiyor ve gebelik başlıyor. Özellikle yumurtlamadan sonra 2. Faz evresine geçiyoruz ve Rahim bebek için uygun koşulları sağlamak için progesteron salgılıyor. Ve bu yüzden her adet önce göğüs ağrısı kasık ağrısı gibi hassasiyetler yaşıyoruz. İşte burda şunu fark ettim, tüp bebek tedavilerinde tutunma için progesteron ilaçları veriliyormuş. Çünkü progesteronu artırmak tutunmayı da artırıyor. Bu süreçte progesteron yükseltmeye yarayan besinler alınabilir (susam, ayçekirdeği gibi) ve ben çok moralimi bozuyorum işte adet belirtileri mi bunlar diye aslında progesteronun yükselişine bağlı yaşananlarmış. Bu arada şunu ekleyeyim BEN BUNU HORMONLARIMI BİLDİĞİM İÇİN SÖYLÜYORUM LÜTFEN PROGESTERON SORUNU OLAN HANIMLAR BİLİNÇSİZ HAREKET ETMESİN DOKTORUNA DANIŞSIN ama ben hormon testlerine baktırdım o yüzden bu süreçte bunları öğrenmek bana yeniden umut oldu, hani bu ay tutmasa bile bedenimi tanımak çok güzel, ve bebek isteğimle kendimi daha iyi tanımaya başladım, sizle de paylaşmakstedim.