progesteron degerim 21. günde 80 cıktı bu ne anlama geliyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi ktg
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben bu sonucu martın 4ünde alcam bakalım benimkisi ne çıkcak bu arada ben 14.günü yaptırdım referans aralığını bilen varsa bi yazsın lütfen.

ama benim doktorum 14.gün olacak diye diretti sanırım bi bildiği vardır.
inş sorun çıkmaz ayın 4üne çok var ve çok merak ediyorum.

Kandaki progesteron düzeyi âdet dö­nemlerine göre büyük dalgalanmalar gösterir. Âdet çevriminin ilk yarısın­da değerler oldukça düşüktür ve 0,3-1,5 ng/ml (ng: nanogram [bir gramın milyarda biri]) arasındadır. Ama yu­murtlama gerçekleşince ve sarı cisim oluşmaya başlayınca hızla artarak 2,5-28 ng/ml gibi yüksek değerlere ulaşır. Âdet kanaması başlayınca hız­la düşmeye başlar

kızlar sonuc 19.00 çıktı ve beni infertilite bölümüne yolladılar progesteron yüksek dediler anlamadımki ben şimdi 14.gün zaten yüksek çıkması gerekmiyormu?
yumurtam çatlamış işte bu anlama geliyor ama doktora göre yüksekohaoldumsmile

canım mrb progesteron yumurtlamadan sonra salgılanan hormon diye biliyorum yani yumurtlama gerçekleşmiş demektir acaba ultrasyonla hormon değerlerin tutmadımı yani hormonlara göre yumurtlama olmuş fakat ultrasyonda farklı görünüyor olabilir

canım adetimin 14.günü usg bakılmadı bana sadece elle muayene oldum ama şimdi kağıdıma baktım 17 oh progesteron yazıyor acaba progesteron başka 17 oh progesteron başka bişeymi:bbo:
doktor direk görür görmez yüksek bu dedi ayrıca 14.gün yaptırdığımı bilmediği halde çünkü kendi doktorum yoktu başka doktor baktı sonuçlarıma 21.gün yapılan progesteronun 10 ve üzeri çıkması süper nerden biliyor belki bende 21.günü yaptırmış olabilirdim neden iyi demedide yüksek dedi infertilite bölümüne gitmelisin artık dedi.

cnm bnm 80 di doktor cok güüzel bi yumrtlama gerceklesmiş dedi 17 yüksekse bnm ki ne takma bnce baska doktora da sor bide o progesteron degilde fsh falan olmasın o zmn yüksek

merhaba kızlar progesteron konusunda yazmak istedim
progesteron normal yani 28 günde bir adet görenlerde 21. gün bakılır eğer 30 günde bir adet olunuyorsa 23. günde bakılır yani normalinde kaç günde bir adet görüyorsanız o günden 1 hafta çıkarılır ve baktırılır
pptya87 eğer 28 günde bir adet görüyorsan 14. gün 17 çıkmışsa yüksek çünkü yumurta daha yeni çatlamış oluyor progesteron yumurta çatladıktan sonra yükselmeye başlıyor 21. günde de genelde en yüksek değerine ulaşıyor değer 4 den sonra normal kabul ediliyor ama 10 dan yukarı olması yumurtanın kalitesinin çok iyi olduğunu gösteriyor
inşallah geçici bir yükselmedir bir dahaki ay normal olur

hımmm anladım canım ayrıca kağıtta adı şöyle geçiyor 17 oh progesteron sanırım bu progesterondan farklı bişey 19 çok aşırı yüksek değil dedi telefonda konuştuğum endokrin uzmanı gel testi tekrarlayıp ilaçla düşürmeye çalışalım falan dedi salı günü gideceğim işte hayırlısı artık düşsünde bi gebe kalayım ya çatlatma iğnesi falan verirler herhalde.

kızlar 17 oh progesteron ile progesteron farklıymış şimdi esas progesteron testini yaptırdım adetimin 21.günü sonuç 14.25 dr iyi sorun yok dedi.
hsg de iyi çıkarsa ilaçla gebe kalmammı sağlanacak yoksa yumurtama oluyor diye aşılamayamı geçilir direk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…