Progestan tartişmalı gereksiz bi ilac mı?

Hardway

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2017
41
10
Selam arkadaslar. Ben 6+3 gunluk hamileyim kahverengi lekelerim oldugu icin gazi tıp acile gittim. Bana okadar olumsuz yaklasti ki doktor. Oysa bebegin kesesi ve kalp atıslari yolunda. Gorünen olumsuz bisey yok sadece anlamsiz bi lekelenme vardi. Ne yapabilirm progestan mi kullansam diye sordugumda bizim hocalarimiz gereksiz buluyor dedi.. bu ilacin ne ise yaradigini düsük riski olan hamilelere verildigini biliyorum.basindan mi atmaya calisti bu nasil muameydi bilmiyorim. Fikirlerinizi bekliyorum

Icime sinmedigi icin ertesi gün baska.bir hastaneye gittim. Doktorum cok sakin karsiladi yerlesme kanamasi olabilir gebeligin cok yeni dedi. Progestan veriyorum ve dinlen yorulma dedi. Devlete karsi ayri bi güvencem var fakat insan.gibi bir muamele gormek ve tatmin olacak.bi.konusma gecmesi zor. Progestanin gereksiz bi ilac oldugunu savunan gercekten doktorlar var mi? O hekim beni basindan mi atmak istedi?

Zannetmiyorum canim.ben de özele gidiyorum.doktorum kimseye progestan yazmiyorum diyor.
Benim kanım şu sekilde.vücut sağlıksız bebeği atacağı icin bunun doğal olduğunu düşünüyorlar.sağlıklı olsaydı tutunurdu diye müdahale etmek istemiyorlar.
Zaten sağlıksız gebelikler 12.haftaya kadar sonlanabiliyor.
Kanama yada lekelenme mevzusuna gelince her bayanın bünyesi farklı.kahverengi kanama kiminde yerleşme kanaması kiminde ďüsük belirtisi olabiliyor.bunun bi netliği yok.kimisinin 9 ay kanamasi oluyor doğuruyor yine de.kimisi ise hicbir belirti yokken pat diye kaybedebiliyor.
Not düseyim herhangi bir leken kanaman olursa doktora gitmeyi ihmal etme.her lekeye yerlesme lekesi diye aldırmamazlik etme.ne olur ne olmaz.tedbiri elden bırakmamak lazım.Rabbim bebeğini ve seni korusun...sağlıcakla doğurasin ins.

26. Haftada sebepsiz kanama geçirdim. Kahverengi de değildi baya kırmızı. Ondan sonra doğuma kadar progestan kullandım. İlk haftalar ve ilerisi fark ediyor mu bilmiyorum ama belki de erken doğum yapmamı progestan önlemiştir. Durumunuzu doktorunuz bildiği için söylediklerine uymanız daha doğru olur bence.

Selam arkadaslar. Ben 6+3 gunluk hamileyim kahverengi lekelerim oldugu icin gazi tıp acile gittim. Bana okadar olumsuz yaklasti ki doktor. Oysa bebegin kesesi ve kalp atıslari yolunda. Gorünen olumsuz bisey yok sadece anlamsiz bi lekelenme vardi. Ne yapabilirm progestan mi kullansam diye sordugumda bizim hocalarimiz gereksiz buluyor dedi.. bu ilacin ne ise yaradigini düsük riski olan hamilelere verildigini biliyorum.basindan mi atmaya calisti bu nasil muameydi bilmiyorim. Fikirlerinizi bekliyorum
Evet canım dediği doğru bir çok doktor da yapay hormon içerdiği için gereksiz buluyor hatta bunlardan biri de ıbrahim saraçoğlu. Kurlerini araştırırken video da izlemiştim olumlu bakmıyor progestan a ama yararlı mi değil mi hilmiyorum . bana iğne yazmıştı doktor ve o çok iyi gelmişti

Zannetmiyorum canim.ben de özele gidiyorum.doktorum kimseye progestan yazmiyorum diyor.
Benim kanım şu sekilde.vücut sağlıksız bebeği atacağı icin bunun doğal olduğunu düşünüyorlar.sağlıklı olsaydı tutunurdu diye müdahale etmek istemiyorlar.
Zaten sağlıksız gebelikler 12.haftaya kadar sonlanabiliyor.
Kanama yada lekelenme mevzusuna gelince her bayanın bünyesi farklı.kahverengi kanama kiminde yerleşme kanaması kiminde ďüsük belirtisi olabiliyor.bunun bi netliği yok.kimisinin 9 ay kanamasi oluyor doğuruyor yine de.kimisi ise hicbir belirti yokken pat diye kaybedebiliyor.
Not düseyim herhangi bir leken kanaman olursa doktora gitmeyi ihmal etme.her lekeye yerlesme lekesi diye aldırmamazlik etme.ne olur ne olmaz.tedbiri elden bırakmamak lazım.Rabbim bebeğini ve seni korusun...sağlıcakla doğurasin ins.
Haklısin her an tetitkteyim benzer bir durum yasarsam hic durmam giderim doktora. 2.gittigim hekim tavsiye etti kullaniyorum icim rahat en azindan ben elimden geleni yapiyorum diyorum. Bebegim iyi hersey yolunda belki ufak vi destege ihtiyaci vardir diyorum. Rabbim hayirla saglikla kucagima alip büyütmeyi nasip etsin

26. Haftada sebepsiz kanama geçirdim. Kahverengi de değildi baya kırmızı. Ondan sonra doğuma kadar progestan kullandım. İlk haftalar ve ilerisi fark ediyor mu bilmiyorum ama belki de erken doğum yapmamı progestan önlemiştir. Durumunuzu doktorunuz bildiği için söylediklerine uymanız daha doğru olur bence.
Evet ileriki zamanlardaki kanma da erken dogum belirtisi olabilirmis cok gecmis olsun doktorumun dediklerine uyuyorum. Ilacimi kullaniyorum rapor aldim evde istirahat ediyorum.

Evet canım dediği doğru bir çok doktor da yapay hormon içerdiği için gereksiz buluyor hatta bunlardan biri de ıbrahim saraçoğlu. Kurlerini araştırırken video da izlemiştim olumlu bakmıyor progestan a ama yararlı mi değil mi hilmiyorum . bana iğne yazmıştı doktor ve o çok iyi gelmişti
Bi caresi varken kullanamamak omur boyu vicdan azabina sebep olur Allah korusun olumsuz bi durum yasandiginda.

Evet ileriki zamanlardaki kanma da erken dogum belirtisi olabilirmis cok gecmis olsun doktorumun dediklerine uyuyorum. Ilacimi kullaniyorum rapor aldim evde istirahat ediyorum.
Size de çok geçmiş olsun. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)

Merhabalar ben 16haftalık hamileyim rahim ağzı yetmezliği sebebiyle erken doğum riskini önlemek için progestan hem fitil hem iğnesini kullanıyorum doktorum baya etkili bi fitil olduğunu söyledi son aylara kadar da kullanıcam sürekli yatak istiharati verdi sadece tuvalet için kalkıyorum umarım herkes bebişini sağlıkla kucağına lır

Gereksiz mı?
İki defa kahve rengi akıntı için kullandım ve ilk fitilde kesti akıntımı.
Bence gayet iyi ve zararsız bir ilaç.

Hamileligimin 8. Haftasinda kanamam oldu doktorum progestan basladi kanamam hrmen kesildi.12. Haftaya kadar kullandim. Daha sonra 24. Haftamda rahim agzi kisalmasi ve erken dogum riskim olustu. Doktorum yine progestan basladi. Ilk kontrolde 3.1 cm ile kisalmam vardi. 1 hafta sonraki kontrolde rahim agzi olcum 4 olmustu. Sornaki hafta.4.4. Suan 31. Haftadayim. Rahim agzim.3.9 doktorum cok iyi gittigini söylüyor. Bence gereksiz bir ilac degil.
Suan icin ben ilaci biraktim. Doktorum cantamda evimde mutlaka bulundurmami uzun yola cikarsam yada farkli bir agri vs hissedersem icmemi soyledi.

Dipnot belirteyim bu iki durumda da 2 ser doz proluton ignede vurdurmustum.

Ben de 5 haftalık gebeyim. Çok hafif lekelenme yaşadım ve forumda gezinirken burayı buldum. Progesteron hormonu bebeğin rahme tutunmasıni saglayan ve erken doğum riskini azaltan bir hormon. Doktorum bana da yazdı ama lekelenme koyulasirsa miktarı artarsa kullan dedi. Özele gidiyorum bu arada. Ama nisanda dış gebelik geçirdiğimde ilk gittiğim doktora sol kasigim ağrıyor dediğim dakka bana progesteron yazarken ertesi gün yine özelde gittiğim doktor gereksiz demisti. Sağlıksız olan zaten düşecek onu durduramazsın diye eklemişti. Şimdi ben de kullanayim mi kullanmayayım mi kararsız kaldım.

Ben de 5 haftalık gebeyim. Çok hafif lekelenme yaşadım ve forumda gezinirken burayı buldum. Progesteron hormonu bebeğin rahme tutunmasıni saglayan ve erken doğum riskini azaltan bir hormon. Doktorum bana da yazdı ama lekelenme koyulasirsa miktarı artarsa kullan dedi. Özele gidiyorum bu arada. Ama nisanda dış gebelik geçirdiğimde ilk gittiğim doktora sol kasigim ağrıyor dediğim dakka bana progesteron yazarken ertesi gün yine özelde gittiğim doktor gereksiz demisti. Sağlıksız olan zaten düşecek onu durduramazsın diye eklemişti. Şimdi ben de kullanayim mi kullanmayayım mi kararsız kaldım.
O nehatif düsünen ikinci doktorunu bosver. Soyle dusun allah muhafaza bi sorun olsa keske o ilaci kullansaydim yavrum yasiyordu demek var bi de ben elimden geleni yaptim olmadi demek var. Hersey Allahtan biz elimizden geleni yapmayi da ihmal etneyelim. Ilacimi kullaniyorum kasilmalarim azaldi kanamam durdu.

Benimde kanamam falan yok Ama progeston hormon değerin düşük çıktı kasiklarimda da ağrı vardı. Bende kullanıp kullanmamaları çok kararsızdim keza halada öyleyim ama bi çok kisiye doktora ayrı ayrı danistim su an kullanıyorum. Bende pek progeston ilacı taraftarı değilim ama acaba dememek için mecburum. Herkes inşallah sağlıkla kucağına alır bebegini

ben de çok kullandım bunu. rahim ağzı yetmezliği var. bu hamileliğimde dikiş atılmadı. protestan ı fitil olarak kullanıyorum.

Valla adeti duzene sokuyor v bi suru faydasi da var.. niye gereksiz olsunki..

Bende kullanıyorum hatta 5 günde bir de proluton depot yaptırıyorum. Gereksiz olsa doktorlar neden versinler ki. Ya da bebek sağlıksızsa vücut onu atacaksa ilk 12 hafta hiç önlem almayalım bence hiç mantıklı değil. Evet Allah'ın izniyle olmayacaksa ne yaparsak yapalım olmayacak.Ama biz elimizden geleni yapıp tevekkülü Allah'a bırakalım inşallah Hayırlısı ne ise o olsun hepimiz için.

Bende kullanıyorum hatta 5 günde bir de proluton depot yaptırıyorum. Gereksiz olsa doktorlar neden versinler ki. Ya da bebek sağlıksızsa vücut onu atacaksa ilk 12 hafta hiç önlem almayalım bence hiç mantıklı değil. Evet Allah'ın izniyle olmayacaksa ne yaparsak yapalım olmayacak.Ama biz elimizden geleni yapıp tevekkülü Allah'a bırakalım inşallah Hayırlısı ne ise o olsun hepimiz için.

proluton ben de kullanıyorum. haftada 1. 16. haftam bitti. siz kaçıncı haftadasınız. ilerleyen etkisi nasıl diye merak ediyorum.
rahim ağzı yetmezliği var bende 2sini aynı anda kullanıyorum. inşallah sağ salim kavuşalım evlatlarımıza. biz elimizden geleni yapalım sonrasını Allah a tevekkül edelim

X