progestan kullanıp hamile kalanlar varmı?

Annehayalim

Birgün bende buraya mucizemi yazacağım inşallah🌸
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
285
239
33
25
Arkadaşlar tam 6 aydır korunmama rağmen gebelik oluşmadı hiçbirşekilde, adet döngüm bazwn 1 hafta erken bazen 1 hafta geç bazende günü gününe , 1 aydır doktora gidiyorum tevadi için ve bana yumurtaların tembel gibi dedi özellikle sağ yumurtalık. Solda ise 17mm ile başlayan yumurtam büyüdü büyüdü ve çatlamayıp neredeyse 5cm kist oldu ve progestan ilaçla tedaviye başladı doktor günde 3 tane 100ml dı ilaç ilaç bittiğinde kistim 2cm düştü . 11 martta bitti ilaç doktor bir hafta on gün adet olmazsan gebelik testi yapacaz dedi çok umutluydum göğüs ağrım ve uyku hali aşırı derece vardı halada aynı bende 15 martta adet oldum yani bugün 2. Günüm adette ağrımda var ama kanamalarım çok az :/ kafam çok karışık. kist vardı eskiden adet olurken parça şeklinde gören ben 3 aydır sulu akışkan ve az adet görüyorum bu çok üzgünüm . Benim durumumda olan başka biri varmı ? Bu arada en önemli kısmı atladım yumurtam kendi kendine çatlamıyor bunu öğrenmiş oldum yani tedaviye başlar başlamaz? Sizce direk çatlatma iğnesimi olucam?

Progestan hamile kalmak icin degil kaldiktan sonra kullanilan bir ilactr. Doktor kontrolu disinda catlatma ignesi falan olmayin. Yumurtaniz tembelse zaten belli bir boyuta gelmiyordur catlasada duzgun dollenemez.doktor kontrolunde klomen tarzi ilaclar kullanmalisiniz

Progestan hem hamile olanlrın hemde olmak isteyenlerin rahmini gebeliğe hazırlayan , binevi düzenli adet olmanıda sağlayan fakat gebeliğide engellemeyen doğum kontrol hapı gibi düşünün. Eğer gebelik oluşursa ilaç rahim duvarını kalınlaştırıp dahada iyi tutunmasını sağlıyor. Tabiki çatlama tedavisini kendim tek başıma yapmam :) birde progestan erkekler tarafından bile kullanılan çok bilinmeyen ama çok etkili ve yararlı bir hormon ilacıdır

6aydır olmuyor ise bnce vakit kaybetmeyin , amh , spermiogram ve hsg testleriniz eksik ise yaptırın derim.

6aydır olmuyor ise bnce vakit kaybetmeyin , amh , sipermiogram ve hsg testleriniz eksik ise yaptırın derim.
Teşekkür ederim bu ay yumurta takibi yapılacak galiba, sonra eşimi çağıracaklar dediğiniz testleride yarın doktoruma sorucağım

Ama progesteronunuz yuksekse ne olacak. Fazla progesterondada vücut kendini hamile sanar ve embriyoyu kabul etmez. Hic duymamstm hamile kalmak icin kullanali

Klomene baslayacagim adet oldugumda inşallah ben iki buçuk yıldır evliyim ve hiç hamile kalmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…