progestan kullananlara bir soru

dilek_83

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
507
1
296
42
Ankara
Arkadaşlar ben klomen tedavisi görüyorum çatlatma iğnesinden sonra doktorum progesteran yazdı bana. 10 gün kullandım ve paket bitti 2 gün önce. Eğer gebe değilsem kaç gün içinde adet olmam gerektiğini bilen var mı? Dizlerim çok kötü ağrıyor ağrı kesici almak istiyorum ama eğer gebeysem diye tereddüt ediyorum...

Arkadaşlar ben klomen tedavisi görüyorum çatlatma iğnesinden sonra doktorum progesteran yazdı bana. 10 gün kullandım ve paket bitti 2 gün önce. Eğer gebe değilsem kaç gün içinde adet olmam gerektiğini bilen var mı? Dizlerim çok kötü ağrıyor ağrı kesici almak istiyorum ama eğer gebeysem diye tereddüt ediyorum...

canım benim en fazla 4 gün gecikmişti şüphe ediosan kan testi yaptırmalısın bence.Umarım hamilesindir..

slm bende kullanıyorum progestan 3 gün oldu başlayalı...bu ilaçla hamile kalabilcekmiyim çok merak ediyorum bu konuda da bilgisi olan var mı yani progestan kullanıpta hamile kalan var mı????

meraba.bu ay ben de ilk kez aynı tedaviyi gördüm ama dr'um bana progesteron vermedi.aslında kimileri etkili olduğunu sööölüyo.rahim iç tabakasını kalınlaştırıp bebeğe yer hazırlıyo ve rahme tutunmasını kolaylaştırıyo bildiğim kadarıyla.adetin normal zamanında gelir sanırım.kaç gün var?bence bir ana önce kan testi yaptırsan iii olur.çünkü adete yakın zamanda yapılınca kesin sonuç veriyo.tecrübeyle sabittir.syerinde olsam yarın koşar yaptırırım.benden sana tavsiye:Sakın gebelik netleşmeden ağrı kesici ya da herhangi bi ilaç alma derim.için rahat olur en azından.hayırlısı olsun arkadşım.inşallah hamişlerdensindir bu ay.haberlerini bekleriz..yerimseniben

progestanı benim doktorum vermedi.. hayır gerek yok dedi.. alanlar da varmış aslında .. ama düşük tehlikesi olanlar mış.. bildiğim bu

Adetin biraz gecikebilir ilaçlardan dolayı, belli olmadan ağrı kesici kullanma, progestan yumurtaların tutunmasını kolaylaştırır ve düşüğü engellemek için verilir,
10 gün kullandım paket bitti diyosun ama doktorun paket bitince bidaha kullanma dedimiki sana, hamileykende devam ediliyo çünkü progestana

arkadaşlar progestan kullandıktan sonra adet erken mi olur yoksa biraz dahamı geç olur???? kafam karıştı bu ilacı kullananda KULLANMAYAN da yorum yapıyo kimisi erken kimisi geç olur dio kullananlar lütfen bilgi verirmisiniz.:uhm:

arkadaşlar progestan kullandıktan sonra adet erken mi olur yoksa biraz dahamı geç olur???? kafam karıştı bu ilacı kullananda KULLANMAYAN da yorum yapıyo kimisi erken kimisi geç olur dio kullananlar lütfen bilgi verirmisiniz.:uhm:

Ben kullandım Yaklaşık 5-6 ay, ilaç bittikten sonra 2-3 gün içinde hastalandım hep... normalide buymuş. Vücüt doğalbir şekilde kendi progesteronunu kendi üretemiyorsa hamile kalabilmek neredeyse imkansız. Döllenen yumurtanın rahme tutunması için başka çaresi yok alınan ilaç buyüzden önemli.

peki bende kullandım o ilaçtan 2 gün oldu biteli ve 2 gündür regl sancısını her ayki gibi çektim ve regl olmadım ve sancılarım geçti normalde bu agrıyla bugün 2 .günüm olacaktı anlamadım acaba hamilemiyim yoksa bu hapmı bu agrıyı yapıyr bilgilendirr seniz çok sevinirim lütfen yardımcı olun

slm canım bende progestan kullanıyorum bu ay 3. kutuyuda bitirdim.16. gün başlayıp 10 gün içiyorum.ilacı bittikten sonra 4 yada 5gün içinde hep adet gördüm.hep böyle oldu.
dr. 1 hafta yada 10 gün içinde adet görmessen hamilesindir diyo
bu ilaçla adet gecikmesi olmuyomuş galiba
bekle bakalım inşallah hamilesindir

evet 3 gündür sancı çekiyrm bugün çok açık renkte lekelenme oldu sabah ama iç çamaşırıma dahi düşmemiş ve kesildi ama agrım hala yogun belimde kasıklarımda baş dönmeler başladı dünden beri anlamadım pazartesi doktora gidecem fakat doktora gidene kadar meraktan ölmessem :(

buarada ilgi içi tşkr ederim caım işallah herkeze tattırır rabbim bu güzel duyguyu:Saruboceq:

peki ede hap bittikte ora adet acıları başldımı dyd beim hap bitmede bir gü öce başladı

cnm hamile olabilirsin çünkü hamile kaldığındada adet sancısı gibi sancın oluyor öle duymuştum şuanda bende beklemedeyim klomen kullandım ve iğnesi kullanmadan kendiliğinden çatlamış hamile kalma durumum %90 bende progestan 200 mg kullanıyorum 2 gün sonra bitecek bakalım neler olacak...

benimde adetim gecikti.progesteranı jel olarak verdi doktor. vajina içine uygulanıyor benimki. o yüzden gecikme olabilirmi acaba.bu akşam son jeli yapacam. birkaç güne kadar adet olurum heralde.gecikme yapıyorsa.
jel (fitil) hakkında bilgisi olan kullanan varmı? crınonejel %8 lik diyor.

canım ben bu ılacı 5 ay kullandım bana dr kasık agrısı vardı onun ıcın verdı yalnız ben gunde uc defa ıcıyordum ama hap bıttıgınde ertesı gunu adet oluyordum bırde adet duzensızlıgı vardı bıraz duzenlemek ıcın vermıstı sımdı ıcmıyorum duzenlı adet goruyorum ama bende anne olmak ıstıyorum ınsallah allah herkese anne olmayı nasıp eder umarım bırazda olsa yarcımcı olmusumdur :emir_bebek:

kızlar bu pregastan çok ilginç bir ilaç ya...ben vajiliyim o ayrı bi meselede...benimde adetlerim geçiyoo ben 5 gün sabah akşam içiyorum 4 5 gün sonra adet görüyorum...peki hamile kalmak isteyenler 10 günmü içiyo günde 1 tanemi nasıl kullanılıyo...hem adet gördürüyo hem hamile brakıyo..biri açıklama yapsın lütfen acaba benimde düzenli bir ilşkim olusa bu ilaç hamile kalmaya fayda mı gösterecek...kafamçokkarıştı

slm herkeze ben 2 çocuk annesiyim fakat 8 seneden beri hiç korunmamama rağmen olmadı bidaha ayda 2 sefer adet görüyodum her iki adetimde 7 gün sürüyodu progestana başladım adetimin 14 günü başlayıp hergece 10 gün boyunca 1 tane alıyorum ilaç bitince ertesi günü adet oluyodum fakat bu ay ilaç bitti 4 gün oldu daha olmadım bünyeden bünyeye değişiyor ve hiç bir yan etkiside olmadı bana işallah isteyen herkeze hayırlısıyla allah analık duygusunu tattırsın .

Back