Progestan kullananlar

mllen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2021
2.371
4.438
83
2-3 gündür ara ara kahve rengi ve bazen koyu kahverengi lekelenmelerim oluyor diye acile gittim. Vajinal muanede bi kanama olmadigini ama yine de progestan kullanmani oneririm dedi. Vajinadan fitil gibi kullanacaksin dedi. Aksam uyumadan kullandim. Biraz kabizlik sorunum var sabah tualette ıkındım ve kullandigim fitil daha erimiş vaziyette cikti. Bu normal bi durum mu ?

Ben de kullanıyorum ve hemşire ilacın kalan kısmı akıntı şeklinde veya bütün olarak çıkabilir demişti

Ben de kullanıyorum ve hemşire ilacın kalan kısmı akıntı şeklinde veya bütün olarak çıkabilir demişti
Iyi o halde. Peki sabahlari nasil kullaniyosunuz. Aksam zaten uyumadan once aldigim icin yatmis oluyorum. Fakat sabah aldiktan sonra yarim saat uzanmam yeterli olur mu ? Sabah aksam kullanmam gerekiyorda.

Iyi o halde. Peki sabahlari nasil kullaniyosunuz. Aksam zaten uyumadan once aldigim icin yatmis oluyorum. Fakat sabah aldiktan sonra yarim saat uzanmam yeterli olur mu ? Sabah aksam kullanmam gerekiyorda.
Ben günde 3 kere kullanıyorum. Her kullanımda en az 20-30 dk uzanıyorum

Ben sabah ve akşamları ikişer tane fitil şeklinde kullanıyorum akması çok normal ama kullandıktan sonra en az 10 dk yatmamı söylemişti doktor ilacı vicut emiyormuş zaten gerekli olanı oyuzden kalanın akması sorun değilmiş bende kullandıkdan sonra bir saat dinleniyorum ona ragmen akıyor.:)

Iyi o zaman icim rahatladi. Siz de lekelenme sorunumu yasadiniz ?

Iyi o zaman icim rahatladi. Siz de lekelenme sorunumu yasadiniz ?
Malesef 4. Haftamda kanamam oldu adet başlangıcı sandım bikaç gün devam etti açık pembe doktorum test vermemi söyledi hamile oldugumu öyle öğrendim progestan kullandım kanamam çoğalınca proluton iğnesi vuruldu o şekilde geçmişti suan 6. Haftadayım ve iki gündür lekelenmem oluyor doktorum saolsun çok ilgili bu tarz ufak tefek kanamalar rengi kırmızı ve parlak değilse yada miktarı az ise aşırı ağrı eşliğinde gelmiyorsa sorun etmeyin içinizi ferah tutun dedi henüz kalp atışlarını duymadıgım için endişelenmemek elde değil tabi :)) yani çok üzülmeyin pozitif düşünün bi gerilim anında kendinizi sakinleştirecek şeyler bulun ben öyle yapıyorum umarım sağlıkla kucağımıza almak nasip olur

Bu arada kabızlık sorunu için 3-3,5 lt su içmeye çalışın mutlaka içemiyorsanız eğer maden suyu yada ayran da tüketebilirsiniz tamamlamak için aldıgınız sıvı miktarı çok önemli

Amin, doktorunuz hangi sehirde. Ben henuz doktor da karar kilamadim. Simdilik devlet hastanesinde bi doktordayim. Cok ilgili ama maalesef kendisinden cok asistani bakiyor. Istanbul Avrupa yakasinda ozel bi hastane ariyorum.
Kabizlik konusuna gelince inanin epey su tuketiyorum. Gebe oldugumu ogrendigimden beri ekmek hamur isi abur cubur canim hic istemiyor. Protein agirlikli ve süt ve ayranı eksik etmiyorum. Yine de kabizlik oluyor sansima

Bende 5.5 haftadayım 1 hafta sonraya randevum var o tarz kanama akıntı hiç fiziksel bir belirti olmadı demek vücut dan vücuda değişiyor

Yaaaa doktorunuzla bir görüşün isterseniz Anadolu yakasındayım bende ada tıp hastanesi Tuba Tarhan ı tavsiye edebilirim avrupa yakası hakkında pek bir bilgim yok malesef hayırlısı olsun internetten çokaraştırdım insanın araştırdıkçada kafası karışıyor en iyisi tavsiye üzerine gitmek bu konuyla ilgili bi başlık açın isterseniz yardımcı olan çıkıcaktır mutlaka..:)

Bende 5.5 haftadayım 1 hafta sonraya randevum var o tarz kanama akıntı hiç fiziksel bir belirti olmadı demek vücut dan vücuda değişiyor
Evet çok farklı karmaşık bir durum bende de göğüs ağrısı olmadı mesela hala yok hatta normal adet belirtileri gösteriyordum hatta :) oyuzden vicudu çok dinlememek gerekiyor sanırım kese dısında ufak bir kanama alanım oluşmuş ilaçları kullanıp istirahate devam edicez artık elden başka birsey gelmiyor kanama şikayeti ile acilede gittim normal dediler ilaçlara devam etmemi dinlenip bol bol su içmemi söylediler sonu güzel olur inşallah

Benim göğüs şişkinli en klasik adet belirtimdir. Hatta yine adet olcam diyordum 3 haftadır göğüs şişkinlik ve göğüs ucu sızlaması aralıksız var. Dokununca anlıyorum. Minik minik alt karın ağrım var kasılma kramp gibi. Ve son 2 gündür çok sevdiğim bi iki yemek kokusu midemi bulandırmaya başladı. Tatlılar mesela. Bi de yumurta ( aşırı severim her halini )

Ben günde 3 kere kullanıyorum. Her kullanımda en az 20-30 dk uzanıyorum
Ben de Progestan fitili günde 3 kez kullanıyorum ama çalıştığım için uzanma imkanım olmuyor. Uzanmayınca da tuvalette koyup daha yerime varmadan akıyor. Fitil yerine iğne yaptırsam mı diye düşünüyorum sonuçta etken maddeleri aynı değil mi bu konuda bilginiz var mı?

İğne biraz acıtıyor diye duymuştum ama olabilir tabii aynı ilacın farklı halleri. Doktorunuza da danışın mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…