- 18 Şubat 2015
- 46
- 19
-
- Konu Sahibi gecekusu-01
Arkadaşlar ben en son 18 ocakta adet oldum 6 gün sürdü bugün 8 mart ve o zamandan beri adet olmadım bir sürü idrar testi yaptım negatif hatta kan testi yaptırdım oda negatif son olarak özele gittim yaklaşık üç dört gün önce ultrasonla baktı aaa burda küçük bir kist oluşmuş ama önemli birşey değil yumurtanda çatlamış zaten ama kist olarak kalmış sana bir ilaç yazacam on günlük (progestan) ilaç bittikten sonraki bir hafta içinde adet olman gerekiyor kistinde erimiş olur zaten eğer adet olmazsan hamilesindir dedi ilacın bitmesine daha 6 gün var ama benim kafam kazan gibi siz ne diyorsunuz bu duruma?
Ben bir kaç yıl önce yaklaşık 7 ay hiç adet olamamıştım, o nedenle sendeki 2 aylık süre bana çok fazla gelmedi. Doğum kontrol hapı ve progesteron dahil tüm ilacları kullanmdım. Benim hatırladığım progesteron u 40 günden sonra hala olmazsam içiyordum. Progesteron aşırı derece hormon yüklüyormuş gibi geliyor bana. Sürekli ağlamaklı oluyordum ama başkada çeresi yok sanırım.Arkadaşlar ben en son 18 ocakta adet oldum 6 gün sürdü bugün 8 mart ve o zamandan beri adet olmadım bir sürü idrar testi yaptım negatif hatta kan testi yaptırdım oda negatif son olarak özele gittim yaklaşık üç dört gün önce ultrasonla baktı aaa burda küçük bir kist oluşmuş ama önemli birşey değil yumurtanda çatlamış zaten ama kist olarak kalmış sana bir ilaç yazacam on günlük (progestan) ilaç bittikten sonraki bir hafta içinde adet olman gerekiyor kistinde erimiş olur zaten eğer adet olmazsan hamilesindir dedi ilacın bitmesine daha 6 gün var ama benim kafam kazan gibi siz ne diyorsunuz bu duruma?
Ne kdr surelk kullanıodn ve brktktn kç gn snra adet oluodnben içtim östrojen patlaması vardı kanımda bol bol ödem bol iştah bol kiloydu bende,hamile kalamadım.adetimin düzenli olmasına yardım etti.bırakınca eski dengesiz günlerine geri döndüm adetin.kist yüzünden hormonlarının dengesi bozulduysa ondan vermiştir.bitki çaylarına da yönel derim tekrarlama riski varsa.bi kere şişirdi mi bu ilaçlar insan faydasını bilse de kullanmak istemiyor.
7 gün içinde olman gerekiyor, benim bazen 7 günü geçiyordu ama.Kızlar bu hapı brktktn kç gun snra adet oluosnz gecn ay brktm 3.gnu adet oldm 28gnde yani. Bu sefr persembe gnu brktm hala olmadm 10gnlk kullanıorm bn 100mg.
Bnde brakalı 4gun oldu gecn brktktn 3gn snra olmştm7 gün içinde olman gerekiyor, benim bazen 7 günü geçiyordu ama.
Bna dktr adetn 15.gnu ile 25gne kdr kullncn demşti gecn ayda öle yptm brktktn 3gn snra olmstmher adetin 16. gününden başlatıp 10 hap bitene kadar bıraktıktan en geç 3 gün içinde adet oluyordum.4 ay kullandım.
mümkünse iyi bir aktardan bitki çayı alın valla kesin çözüm değil bu tarz şeyleri içmi ş biri olarak olmadı bitkisel haplarını alınBeni de hem bu ilaç hem de doğum kontol hapı iyice bunaltmıştı ama bazen kullanmaktan başka şans kalmıyor...
içtiğiniz bir şey var mı tavsiye edebileceğiniz. Öyle alayım bari.mümkünse iyi bir aktardan bitki çayı alın valla kesin çözüm değil bu tarz şeyleri içmi ş biri olarak olmadı bitkisel haplarını alın