progestan kullanan, adet düzensizliği olan ve hamile kalanlar?.

gecekusu-01

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2015
46
19
Arkadaşlar ben en son 18 ocakta adet oldum 6 gün sürdü bugün 8 mart ve o zamandan beri adet olmadım bir sürü idrar testi yaptım negatif hatta kan testi yaptırdım oda negatif son olarak özele gittim yaklaşık üç dört gün önce ultrasonla baktı aaa burda küçük bir kist oluşmuş ama önemli birşey değil yumurtanda çatlamış zaten ama kist olarak kalmış sana bir ilaç yazacam on günlük (progestan) ilaç bittikten sonraki bir hafta içinde adet olman gerekiyor kistinde erimiş olur zaten eğer adet olmazsan hamilesindir dedi ilacın bitmesine daha 6 gün var ama benim kafam kazan gibi siz ne diyorsunuz bu duruma?

Merhaba
Bende 1 senedir progestan 100 mg kullanıyorum .Ama 5 günlük bir tedavi 21 gün içinde adet olmazsam sonra başlıyorum 5 gün günde 2 şer tane içiyorum gece yatarken çünkü bende yan etki yapıyor çok.5 günün bitiminde 7 .gün felan adet oluyorum rahatlıyorum.Adet görüldüğünde sevinmelisin çünkü kirli kan ve kist kirli kan ile atılıyor vucüttan sonra yenileniyor .Sizede bu şekilde mi verdi doktorunuz?

Banada 100 mg on günlük verdi yarında iki tane içiyorum bitiyor yani yarın son gün ama akşamdan beri çok fena karın ağrısı var bi arada baktım koyu renk akıntı gelmiş adet mi olacam yoksa sadece akıntı mı karar veremedim ayrıca adet olursamda sevinir miyim bilemiyorum çünkü bebeğim olmasını çoook istiyorum

Hımmm anladım her doktor farklı uyguluyor sanırım bende 5 günlük günde 2 tane yutuyorum ..Dediğin gibi sonra adet oluyorum adet olmazsam bende sevinicem Allahın izni ile ama zaman var sanırım bakalım hakkımızda hayırlısı olsun kafana takmamaya calış o zaman hasta olucaksın benimde aynı senin gibi oluyor.Soğan kürü uyguladın mı ? bilmiyorum ama istersen bir dene derim ben 1 ay kullandım 2. ay kullanamadım sağ tarafımda bir ağrı oldu sanki ondan bıraktım bende....

Bugün ilacım bitti dün akşamdan beri ara ara kahverengi akıntı geliyor olacam mı olmayacam mı anlamadım ki kafam çok karışık

Ben bir kaç yıl önce yaklaşık 7 ay hiç adet olamamıştım, o nedenle sendeki 2 aylık süre bana çok fazla gelmedi. Doğum kontrol hapı ve progesteron dahil tüm ilacları kullanmdım. Benim hatırladığım progesteron u 40 günden sonra hala olmazsam içiyordum. Progesteron aşırı derece hormon yüklüyormuş gibi geliyor bana. Sürekli ağlamaklı oluyordum ama başkada çeresi yok sanırım.
Sana tavisyem yediğine içtiğine, özellikle uykuna ve strese dikkat etmen.

Kızlar bu hapı brktktn kç gun snra adet oluosnz gecn ay brktm 3.gnu adet oldm 28gnde yani. Bu sefr persembe gnu brktm hala olmadm 10gnlk kullanıorm bn 100mg.

ben içtim östrojen patlaması vardı kanımda bol bol ödem bol iştah bol kiloydu bende,hamile kalamadım.adetimin düzenli olmasına yardım etti.bırakınca eski dengesiz günlerine geri döndüm adetin.kist yüzünden hormonlarının dengesi bozulduysa ondan vermiştir.bitki çaylarına da yönel derim tekrarlama riski varsa.bi kere şişirdi mi bu ilaçlar insan faydasını bilse de kullanmak istemiyor.

Ne kdr surelk kullanıodn ve brktktn kç gn snra adet oluodn

her adetin 16. gününden başlatıp 10 hap bitene kadar bıraktıktan en geç 3 gün içinde adet oluyordum.4 ay kullandım.

Beni de hem bu ilaç hem de doğum kontol hapı iyice bunaltmıştı ama bazen kullanmaktan başka şans kalmıyor...

Beni de hem bu ilaç hem de doğum kontol hapı iyice bunaltmıştı ama bazen kullanmaktan başka şans kalmıyor...
mümkünse iyi bir aktardan bitki çayı alın valla kesin çözüm değil bu tarz şeyleri içmi ş biri olarak olmadı bitkisel haplarını alın

Bende 100 mg kullandım on günlük biteli iki gün oldu bittiği gün kahverengi leke geldi iki gün öyle devam etti bi ara bunun yerleşme kanaması olduğuna bayağı kaptırmıştım kendimi bugün 3.gün ve maalesef sabah kalktığımda tam olarak adet olmuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…