• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progestan fitil şeklinde kullananlar

kimya87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2011
609
817
103
Arkadaşlar daha önce düşük yaptığım için doktor önlem amaçlı günde 1 kez progestan fitil olarak kullanmamı söyledi. Fakat yapısı diğer kaygan fitiller gibi değil ve kapsül dışarida kalıyor. Bu şekilde kullanan var mıydı ben mi beceremiyorum? :KK17: o_O

ben kullanıyorum ama benimki fitil değil jel crınone ismi aynımı acaba

Benimki progestan 200 mg yumuşak kapsül. Normalde ağız yolu ile de alınıyormuş doktorum bu şekilde önerdi. Ama ya kullanımı zor ya da ben beceremedim. :oops:

Doktorunu arayıp tablet versiyonu istesene. Fitil çok da kullanışlı değil. Bende bi fitil kanama başlatmıştı anında kesti doktorum. Tablet varken mecbur değilsin fitile sor bir bakalım.
Tablet mide bulantısında bir artışa sebep oluyor mu acaba? Forumda hep öyle paylaşımlar okudum. Yine de zorlandığımi paylaşsam iyi olur doktorla tabiki. Yorum için teşekkürler :KK52:!

Arkadaşlar daha önce düşük yaptığım için doktor önlem amaçlı günde 1 kez progestan fitil olarak kullanmamı söyledi. Fakat yapısı diğer kaygan fitiller gibi değil ve kapsül dışarida kalıyor. Bu şekilde kullanan var mıydı ben mi beceremiyorum? :KK17: o_O
bende önlem amaçlı kullanmaya başladım dün ilk gündü sanki biraz dışarıda kalmış gibi oldu.Ama genede içeriye ilaç gitmiştir fazlalık sanırım.Çok dert etme attıktan sonra biraz yat.

Hanımlar merhaba.
Bu sabah çok hafif açık kırmızı renkte kanamam oldu. 6 haftalık hamileyim. Soluğu doktorda aldım. Kese, kalp atışı vs göründü, fakat kesenin altında kanama alanı vardı. Sabah ve akşam olmak üzere progestan verdi doktorum vajinal olarak. Ilk ilacı aldıktan sonra akıntım kahverengiye döndü. Biraz sanki de pütürlü geldi. Benzer durumu yaşayan var mı teşekkür ederim.

Ben kullanıyorum canım günde 2 kez hemde. Tek parmağında yavaşça kasmadan içeri doğru ittir. İlk sefer zor oluyor ama sonra kolay oluyor. Önceki gebeliğimde lekelenmem olduğunda ağızdan almıştım pek işe yaramadı . Bu gebelikte de lekelenmem oldu doktorum vajinadan alınca daha etkili olduğunu söyledi ve kullanmaya başladıktan sonra lekelenmem kesildi şükür.

Hanımlar merhaba.
Bu sabah çok hafif açık kırmızı renkte kanamam oldu. 6 haftalık hamileyim. Soluğu doktorda aldım. Kese, kalp atışı vs göründü, fakat kesenin altında kanama alanı vardı. Sabah ve akşam olmak üzere progestan verdi doktorum vajinal olarak. Ilk ilacı aldıktan sonra akıntım kahverengiye döndü. Biraz sanki de pütürlü geldi. Benzer durumu yaşayan var mı teşekkür ederim.
Evet canım kahverengi olabilir endişelenme. Düzenli kullan mutlaka ve lavabo haricinde kalkma ayaklarının altına yastık koy. Ve afedersin büyük abdestini yaparken ıkınmamaya özen göster. Kesilir inşallah bir süre sonra 🙏

Evet canım kahverengi olabilir endişelenme. Düzenli kullan mutlaka ve lavabo haricinde kalkma ayaklarının altına yastık koy. Ve afedersin büyük abdestini yaparken ıkınmamaya özen göster. Kesilir inşallah bir süre sonra 🙏

Çok teşekkür ederim. Bugün akıntı krem rengine döndü çok kahverengilik de kalmadı. Çok sağolun.

Hanımlar merhaba.
Merhabalar:) mesajı yazalı cok uzun zaman olmus ama bende suanda tamda sizin yazdıgınız problemlere sahibim ve cok endişeliyim. Umarım evladınızı sağlıklı bir şekilde kucagınıza almıssınızdır 🙏🏻

Herkese meraba,
Ben de 6 haftalık hamileyim, kahverengi lekelenmeden ötürü hemen doktora gittik hatta 2 farklı doktora gittik. Progestanı fitil olarak dün kullanmaya başladım, bugün o kahverengi akıntı krem renkli olarak jel gibi bi kıvamda geldi. Hatta acaba fitilden mi diye düşündüm çünkü pek düzgün yapamıyorum gibi hissediyorum….
Fitil olarak kullananların tecrübelerine çok ihtiyacım var benim de 🙏🏻

Herkese meraba,
Ben de 6 haftalık hamileyim, kahverengi lekelenmeden ötürü hemen doktora gittik hatta 2 farklı doktora gittik. Progestanı fitil olarak dün kullanmaya başladım, bugün o kahverengi akıntı krem renkli olarak jel gibi bi kıvamda geldi. Hatta acaba fitilden mi diye düşündüm çünkü pek düzgün yapamıyorum gibi hissediyorum….
Fitil olarak kullananların tecrübelerine çok ihtiyacım var benim de 🙏🏻
Çok olmuş yazalı bende fitil kullanıyorum baya ileri itip yatarak bekliyordum halada öyle ama benim elime şişlik geliyor yaşayan var mı ilk zamanlar yoktu şimdi elimi sokunca resmen kapalı şişlikler den,

Merhaba, bende de aynı şey oluyor. Vajina çok daralmış gibi elime bir şişlik geliyor

Back