Proficiency sınavı :(

littlecoffeedoc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2016
2.290
6.348
Arkadaşlar bi okul bıraktım tekrar üniversite sınavına girdim muhtemelen ingilizce bi bölüm kazanacağım ve hazırlığı atlamak istiyorum. Çünkü zaten kayıp senelerim var. İngilizcem fena değildir ama uzun süre pek işim olmadı yabancı dille şimdi nereden çalışmalıyım sınavda reading listening writing(essay) speaking varmış. Reading ve listening zor, essay ve speaking kolay oluyormuş. Reading de kelimeler çok ve ağırmış. Geçme notu 60. Öneriniz var mı yapabilir miyim acaba 2 ay gibi bir sürede

Valla üniversite hazırlıkta proficiency sınavı vardı sene sonunda.45kişilik sınıftan sadece 3 kişi geçmiştik.nasıl geçtim hatırlamıyorum ama sürekli kelime ezberlediğimi hatırlıyorum.birde writting için hocamız bağlantı cümlelerini kullanmak puanlamada etkilidir demişti onu hatırladım.listening zor gerçekten ben en düşün puanı ordan almıştım.birde bizim geçme notu 70di ,ben 71 almıştım...

Okulların hazırlık bölümlerinde bu sınava yönelik kurslar oluyor sınavdan önce. Her okulun ki ayrı tipte olduğu için sınavların araştırdınız mı? Bide eski sınavın soruları da vardır bence bir bakın

Üniversiteye göre değişiklik gösteren bir sınav bu.
Lisansınız ingilizce eğitim veren bir bölümse hazırlığı atlamak hem çok zor hem de akıl karı değil.
Fakat ana dilde eğitim ise, prof sınavlarına hazırlık kursları hem üni bünyesinde hem de özel merkezlerde vardır.
Okula göre onların kitaplarından hazırlanmak ve geçmiş yıllardaki sorular üzerine yönelmek daha mantıklı.

Son haftalarda internette goruyorum. Gercek ingiliz hocalarla sohbet edip ogrenebiliyorsun. Yani konusmali ders veriyorlar. Konusarak ogretiyorlarmis. Sen zaten biliyorsun senin icin pratik oalbilir.

Eğer okul paralı değilse, bence direk çalışmadan sınava girin, yeterli puanı almazsanız hazırlığı okuyun derim.

Yoksa okul okurken zorlanırsınız.

Bir de hazırlık çok keyifli olur bence. Hem üniversite ortamı zevkli, hem de çok dersler kasmaz 1 sene boyunca.

Proficiencyi atlamak için en önemlisi essayi iyi yazmaktır.Ben zamanında essayi çok iyi şekilde yazıp grammer ve listeningi ortalama yaparak Yeditepe üniv.in hazırlığını atlamıştım.Essay yazarken dikkat edilmesi gerekenler; giriş ,gelişme, sonuç paragraflarını yapmak ,verilen konuyla alakalı terimler kullanabilmek.

Arkadaşlar mesajlarınızın hepsini okudum önerileriniz için çok teşekkür ederim. Okul marmara ingilizce tıp. Bölüm ingilizce. Bana hazırlık okuyanla atlayan aynı oluyor hazırlık çok gerekli bir şey değil geçebiliyorsan geçmeye bak dersler bir şekilde hallediliyor dediler. Bir komite sonrası alışıyorsun diyorlar. Bi de zaten başka okulda seneler kaybettiğim için hazırlıkta senem gitsin istemiyorum geçmek için çalışmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…