Profesyonel fotoğrafçılara ve anlayanlara bir soru

crpdm1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
32
Puanlar
118
şu fotoğraftaki netliği yakalamak için canon d600 için hangi lensler gerekli pek bir bilgi sahibi değilim bu konularda yeni başlıyorum

$458975-10-1370444463991.jpg

şu fotoğraftaki netliği yakalamak için canon d600 için hangi lensler gerekli pek bir bilgi sahibi değilim bu konularda yeni başlıyorum

Eki Görüntüle 737679

Burda sanki lens faktöründen çok kontrast ayarı yapılmış. Çektiğiniz gün ışığındaki aydınlık bir fotoğrafı deneyin bakın. makinanız güzel eminim çok net çekecektir. Benim makinam dslr-like olmasına ramen düzgün bir ışıkta güzel sonuçlar yakalayabiliyorum. Sony R1. Tabi benim makinam gündüz ışığında çok iyi işler çıkartırken ışık gittikçe çekimler yavaşlamaya ve bulanmaya başlıyor. Sizinkinde asla öyle birşey olmaz.

Phoshop'da fotoğrafı açın ve CTRL-M tuşuna basın. Curve penceresi açılacak ordaki çizginin alt kısmını mouse ile hafif aşağı ve üst kısmını da hafif yukarı çekin.

Bakın fotoğrafınız nasıl daha da canlanacak ve kontrast artacak.

Kontrast arttıkça netlik herzaman artmaz, PS veya Lightroom da Clarity seçeneği keskinliği ve netliği arttırır ayrıca PS da Unsharpen mask ile aynı etkiyi alabilirsiniz

Bu fotoğrafa baktığımda, netlik için özel çaba sarf edildiğini sanmıyorum. Bu alan derinliğini standart dslr lensi olarak tanımlayabileceğini 18-55 mm lensin 5.6 diyafram ayarında rahatlıkla çekilebilir. Tabi modelin arka planla olan uzaklığı ve sizin modele olan uzaklığınız çok önemli. Kabaca anlatmak gerekirse model ile arka tarafta ki karmaşanın mesafesi ne kadar artarsa, makineye ne kadar yakın olursa arka taraf o kadar flu olur.

Üstelik bu fotoğrafta arka plan patlamış. Siz çekim yaparken bu hatayı yapmamaya çalışın, model kadar arka plan da oldukça önemlidir.:34:

Fotoğrafla ilgili çok güzel siteler var biraz araştırsınız çok güzel kareler çıkarırsınız :) Işığınız bol olsun

Makinenizin otomatik modunda çekim yapıp PS'de keskinlik ve kontrast verebilirsiniz. Ya da gün ışığında manuel modda çekim yaparken biraz fazla pozlayıp, netlik noktalarını da dikkatli kurup, makinenizi titretmeden çekim yaparsanız da olur. Lens ile alakası yok yani.
Ama size ilk önerim, madem bu konularda yenisiniz, öncelikle makinenizin kullanım klavuzunu okumalısınız. Emin olun çok yararı olacak. Bu sayede makinenizin yazılımında yüklü olan filtreleri vs. de öğrenip çekim yapmayı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. :40:

Back