• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Profesyonel bir fotoğraf makinası istiyorum önerileriz???

Feronia

İyi ki varsın :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
6.289
43
78
Diğer
Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum..
Fakat küçük bi dijital foto. makinası ile ne kadar güzel çıkabilir ki fotolar..
Profesyonel bi makina istiyorum ama bu konu hakkında bilgim yok hangisi daha iyi daha kaliteli kullanışı kolay yorumlarınızı bekliyorum..
Kısa bi süre içinde alamıcam fakat yapıcağınız yorumlar sayesinde hangisine alıcağıma karar verebilirim ...
Önerilerinizle birlikte sıfır ve ikinci el fiyatlarını da yazarsanız memnum olurum.. Bunun yanı sıra lens fiyatlarını da.. Birde nerede bulabilir falan.. Mesela bir arkadaşım istanbulda bi semt söyledi ama hatırlayamıyorum semtin ismini orda sadece her türden fotoğraf makinaları ve lenslerin olduğunu fiyatlarınında çok uygun olduğunu söylemişti..
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..Bilmeden birşeyler araştırmak çok zor oluyor sizin sayenizde daha kolay olucak..

canim ben 20 gun once Nikon D90 aldim elimden dusurmuyorum cok memnunum.. sifir 18-105 lensiyle beraber 2.400 e aldim simdi 2.999 olmus!..

Yaa ama çok pahalı:çok üzgünüm:
Fiyat düşsün çıkmasın yukarı :1no2:
Peki tatlım lens olmadan fiyatı ne kadar?

canım profesyoneL makinaLarda sonyden uzak dur derm ben... canon veya nikon... canon daha hesapLı bildiğim kadarıyLa...

cnm bi bak istersen...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaa ama çok pahalı:çok üzgünüm:
Fiyat düşsün çıkmasın yukarı :1no2:
Peki tatlım lens olmadan fiyatı ne kadar?

sadce body alirsan daha pahaliya patlar canim bence lensiyle beraber al nikondan da sasma derim daha once canon kullanmis biri olarak nikon bin basar..
butcen ne kadar canim ona gore bi makina oneriyim?

sadce body alirsan daha pahaliya patlar canim bence lensiyle beraber al nikondan da sasma derim daha once canon kullanmis biri olarak nikon bin basar..
butcen ne kadar canim ona gore bi makina oneriyim?

Tatlım ben 1.5 - 2 arası bişiler bakıyorum :S

fujifilms1000fd1.jpg

buda benim makinam canım..piyasada 800 küsur,ama ben doğubanktan 550ye garantili buldum,aldım hemen.. bende fotoğraf çekme hastasıyım..şimdilik bunu kullanıyorum,bir amatöre göre gayette iyi.. ama satıp canon 450d almayı düşünüyorum..

Canım sana başlangıç ve orta seviyelerde işine yarayabilicek 2 makina öneriyorum biri canon 40d diğeri 450d... Nikon almanı tavsiye etmem eğer gücün yetebilyorsa d300 veya üstünde bişey alabilrsin ama güzel bir objektifle..
ılk söylediklerimin fiyatı 1300-1600civarıdır

Canım sana başlangıç ve orta seviyelerde işine yarayabilicek 2 makina öneriyorum biri canon 40d diğeri 450d... Nikon almanı tavsiye etmem eğer gücün yetebilyorsa d300 veya üstünde bişey alabilrsin ama güzel bir objektifle..
İlk söylediklerimin fiyatı 1300-1600civarıdır

Tatlım makinayı aldım mı çook uzun bi süre değiştirme gibi bi fırsatım olmaz onun için başlangıç olarakta seviyemin üstünde bi makina tercih edicem:)

ya şimdı böle bır makınayla bı ortamda resım çekmeyı kım ısterkı :)..düşünsenıze bı cafedesınız çantadan koskoca kavun kadar bır makıne çıkartıosunz flash ları patlıor koskoca :))))))..sony i önermedığnı söluo bı arkadaşım ..ama bana bıkaç ay önce SONY cybershot DSC-T900 markalı dıjıtl makinesi hedıye geldı 12.1 mgp ..inanılmaz çekıyor resımlerı.özellikle gece ortamındakı çıkan görüntüler olağanustu orjnal..üstelik esetetik olarakta çok gösterişli yanı para kıyabılıyorsan bunu al derim asla pişman olmazsn

Ben kodak almıştım geçen yıl 8.2 megapixel çok güzel çekiyo video ve resim ve 300 civarydı fiyatı halada kullanıyorum..

Canon 400dye karar verdim canım bakalım bi kaç güne kadar bi arkadaşa ısmarlıcam...
Hayırlısı ile bi gelsin....

Canondan vazgeçtim ama ve nikon d3000 e karar verdim ve cuma akşamı sipariş verdim:)
Artık vazgeçme gibi bi şansım yok:)

Son düzenleme:
siz almışşsınız hayırlı olsun ama başka arkadaşlaa öneri olsun diye deneimlerimi aktarıyım dedim.bir makinenin megapixeli ne kadar fazlaysa o kadar iyi olcak anlamına gelmez.bir poster büyüklüğünde çıktı almayacaksanız eğer, normal fotograf boyutlarında alcaksanız baskılarınızı 5mp de 12mp de aynıdır.bunun mp i fazla diye sakın ola diğer özellikleri aynıysa paranıza kıymayın.
bence bir amatör için DSLR-like makineler idealdir.yani ne tam profesyonel ne de tam amatör.-ki ben fujifilm in s5600 ve serisini çok başarılı buluyorum.ayrıca çok makul fiyatlara online ikinci el satış yapan yerlerden alabilrisnz.örneğim 500l lık bir makineyi 300e neredeyse sıfır ayarında alabilirsiniz...fujifilmin makineleri kullandığım kadarıyla oldukça tatimin edici sonuçlar veriyor...bilginize...

Hayırlı olsun canım
benim kodak var dijital bitane
modeli de mli bir şey şu son çıkanlardan
ama hiç memnen değilim :(

canım memnnmusun makinandan bilgi verirmisin bene araştırmadayım ama kararsızım

profesyonel fotoğrafçı olarak amatör çekim yapmak isteyen arkadaşların makinaya çok fazla para yatırmasını çok doğru bulmuyorum arkadaşlar bunu söylemek istedim. gövdenin kalitesi de önemlidir ama dslr makinalarda objektifin kalitesi çok çok daha iyidir.
elinize canon 5dmark 2 alırsınız ki spot fiyatı 5 milyardan fazla, kit lensi ile birlikte çekersiniz
bi de elinizde 50d gövde vardır üstünde çok iyi bir lens... bununla çekeceğiniz kareler çok daha keskin ve güzel olur..

çok kaba taslak ve basit anlatmaya çalıştım. umarım anlatabildim. şu an canon kullanııyorum ama geçen seneye kadar profesyonl çekimlerimi pentax'la yapıyordum. pentax, nikon canona oranla neredeyse yarı fiyatı verip aynı kalitede ürünler almanızı sağlıyo. fiyat politikasıyla tutunmaya çalışıyo malesef bizim ülkede körü körüne marka bağımlılığı olduğu için insanlar güvenemiyor. pentax analog makinayı ilk üreten firmadır.

düşük bütçeli kaliteye önem verenlere pentaxın k10d modelini özellikle tavsiye ederim. ikinci eli hayyamda 800 lira, d200 ayarında bir makinadır.

Back