problemim kabizlik :(

melekmis

Guru
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
309
120
323
Ankara
Kizlar iyi geceler
Boyle bi konu actigim icin ozur dilerim
Fakat artik aglama asamasina geldim...
Benim problemim kabizlik hemde artik ciddi
Bi duruma geldi sanki...
Haftada 1 bile degil diyebilirim denemedigim sey kalmadi doktor musil verdi o kadar ama bagirsaklarimi tembellestirmemek adina haftada 2 yada 3 kez iciyorum...
Denediklerim gun kurusu hosafi kayisi kurusu beyaz leblebi kiraz sapi kaynattim sinamike ictim yedi otlu cay ictim ama yok bu problemi cozemiyorum dokyor musili ic diyo gunde 1 iken 2 ye cikartti fakat sadece karin agrisi yapiyo bide karnim gurulduyo onu icince rezillik yani...
Bana yardimci olun lutfen
Suan en azindan 10 tane kuru kayisi yedim...

Seni çok iyi anlabılıyorum bende aynı problemı yasıyordum bol sıvı içmen gerek ama bır ıkı gun degıl alışkanlık halıne getırmek gerek bende doktora gıtmıştım bı ılaç vermıştı bıtkısel içerikli dıye bekunıs sanırım buydu adı içtikten 3-4 saat içinde etkisini gosterıyor

işin zor canım
duphalac Şurubu denemediysen yarın eczaneden hemen al derim
kuru kayısı faydalı bırşey fazlasınında zararı olmaz ben hamileyken çok yemiştim

Benimde kullandigim ilac o
Etki gosteriyo ama kuru karin agrisi offf offf
Bobrek yetmezligi yuzunden gunde 3 litre su iciyorum mecburi. Corba icerim soda limonata ama yoookkkk sinirlerim bozuluyo artik kendimi pislik gibi hissediyorum

işin zor canım
duphalac Şurubu denemediysen yarın eczaneden hemen al derim
kuru kayısı faydalı bırşey fazlasınında zararı olmaz ben hamileyken çok yemiştim

Surup hic icmedim adini not aldim yarin oni deneyim bakalim insallah gecirir
Ilac disinda neyi kullanabilirimki

cnm geçmiş olsun. Sabahları sıcak suya kuru kayısı at üç dört tane beklet biraz. Hem kayısıyı ye hem suyunu iç. İşine yarar inşallah. Allah şifa versin.

Bir kahve fincanı zeytinyağını iç, 10-15kuru kayısı ye üzerine hemen ılık su iç, pekmez yada saralleyi EKMEKSİZ birkaç yemek kaşığı ye. Yarın sabah yada hatta bugün bunların hepsini ye ve bağırsakların çalışmazsa bende hiç birşey bilmiyorum... (Test edildi ve kesinlikle onaylandı,bende kabızlık çektim hemde kanlı oldu sonu ağır kabızlıktı ama bunlar kesinlikle işe yarıyor)

Yine olmazsa 1-2 su bardağı zeytinyağı iç yanında ekmek vs hiç birşey olmadan zeytinyağı iç uzan biraz. Zeytinyağı vücuda çok faydalı ve bağırsağı çok çalıştırıyor midem bulanıyor içemiyorum deme zorla kendini iç rahatla

cnm geçmiş olsun. Sabahları sıcak suya kuru kayısı at üç dört tane beklet biraz. Hem kayısıyı ye hem suyunu iç. İşine yarar inşallah. Allah şifa versin.

Ac karnina cok kayisi ictim bide komposto ictim pek ise yaramadi
Bennim korkum bagirsak tikanir dugumlenir allah korusun korkutuyo
Spor hareketleri yapsam degisen bisi olurmuki

Canım sabah dediğim gibi kayısılı su. Gün içinde sebzeni meyveni mutlaka yemen lazım. Çorbanı içmen lazım. Spor da yapmalısın tabi hareketsiz olur mu hiç.

Pekmez gunde yarim cay bardagi iciyorum
Kuru kayisi sabah ogle aksam yiyorum simdi geceleri basladim zeytinyag hic denemedim ama sabah ilk isim bunu yapmak olacak...
Tesekkur ederim. Posali gidalar tuketmem gerekiyormus onlar nelerdir arastirmam gerek bilmiyorum

Canım sabah dediğim gibi kayısılı su. Gün içinde sebzeni meyveni mutlaka yemen lazım. Çorbanı içmen lazım. Spor da yapmalısın tabi hareketsiz olur mu hiç.

Cok zayifim hem yeyip hem spor yapcam o zaman.
Ama evimi hergun temizleyip surekli ayaktayim demekki yeterli degil

Surup hic icmedim adini not aldim yarin oni deneyim bakalim insallah gecirir
Ilac disinda neyi kullanabilirimki

bu barsak düzenleyici bir şurup zararsız diye biliyorum bebekler dahi kullanıyor.Dogumdan sonra büyük abdestimi yapayınca bunu kullandım 4-5 gün kayısıları dene istersen ama sonuç alamazsın gibime geliyor

Yani ben uzman değilim bu konuda bilemicemm Ama önerilerim kendi yaşantımdan. Geçmiş olsun.

merhaba Duphalac müshil gibi degildir ve bagırsak tembelliği --bagımlılık vs yapmaz boşaltıcı ve düzenleyicidir ben kızıma bebekken bile verirdim.zararlı degil korkmayın kullanın.

geçmiş olsun.

maalesef benim de böyle bir sıkıntım var
daha kötüsü zararlı olduğunu bildiğim halde bitkisel şeylere bağımlı oldum
bi ara yurtdışına çıktım orda 1 hafta kullanmadım kullanmayınca yapamadım
nasıl yapcam bilmiyorum
zeytinyağı 1 kaşık içeyim demiştim bir ara çok fena içim kalkmıştı

cnm öncelikle geçmiş olsun kayısıyı aç karna yiyceksin ikinici lık su iç karnına ılık bi su torbası koy ısınınca aşla karnında daire çizmeye son olarak ne kadar bacaklarını çalıştırırsan tuvalate çıkman kolaylaşır yürüyş yap fırsat buldukça

eger durumun suan cok kotuyse bekunis adlı ilaci oneririm.kesin cozum :) ama cok sık kullanmayin, bagimlilik yapar. ya da bimde form karisik bitki caylari oluyo, 2 fincan icin.o da cok guzel calistiriyo.ben de cok cektim kabizliktan.bagirsaklarimda tembellik varmis.ama 3 senedir rahatim cok sukur.doktorum bi surup vermisti.duzenli kullaniyodum.adini hatirlamiyorum ama :/

sabah 14 tane kayısı yedim kurusunu.
1 klitre sıcağa yakın su içtim.
yediklerim yapıştı resmen vücuduma...
artık dua ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…