primer over yetmezliği ve menogon tedavisi

cocobasil

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2012
14
0
16
Çanakkale
merhaba arkadaşlar
aranıza yeni katıldım ve bende sizlerle derdimi paylaşmak,bilgi almak istiyorum...anlatacaklarım biraz uzun olacak ama okuyupta bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ben ilk adetimi 14 yaşında gördüm yaklaşık 1 sene boyunca düzenliydi herşey ama sonrasında teklemeye başladı gittiğim doktorlar okul stresi dedi sınav stresi dedi vs hep zaman harcadım üniversiteyi bitirdim ettim en son dr gittiğimde erken menopoz dendi bursa tıp fakültesinde gittiğim dr yumurtalıklarımın yetersiz geldiğini (primer over sendromu) ve ancak donör yöntemiyle anne olabileceğimi söyledi dünyam yıkışmıştı o an öyle anne olacaksam hiç olmayayım daha iyiydi en son evlenmeden önce bir prof buldum alanında uzman ona gittim oda %100 anne olursun diyemem olmazsında diyemem dedi sadece inanmam gerekmiş neyse evlendim ettim ama bu arada 7 senedirde adet görebilmem için ilaç kullanıyordum 2 sene hiç bebek düşünmedik artık şimdi istiyoruz bu ay kullandığım adet düzenleyici ilacı bıraktım 10 ekimde dr gittim ve gayet olumlu konuştu drum sağolsun yumurta üretebilidiğimi fakat gebelik için yeterli olmadığını söyledi bunun için yumurtalıkları çoğaltmak ve büyütmek için menogon iğnesini verdi şuan adet olabilmem için tarlusal içiyorum adetimin 3.günü megon iğnesine başlayacağım ama bulunduğum yerde iğneylede ilgili doğru düzgün cevaplar alamadım iğneleri aldım 2 kutu on tane kullanıcam ama enjektörleri yok kullananlar bunu nasıl kullandı gördüğüm kadarıyla deri altına olduğundan deolayı insülin iğnesine benzer bir iğneyle vuruluyor sanırım iğnelerden sonra tekrardan kontrole gidicem eğer bünyem iyi tepki verdiyse çatlatma iğnesiyle beraber birliktelik yöntemiyle ilk gebelik deniyecez bu iğneyi kullanan varmı ve aldığınız sonuçlar nasıldı lütfen bana yardımcı olun

öncelikle inşallah tedavin olumlu olur..
menogonu ben tüp bebek tedavisinde kullandım iki toz bir su şeklinde
subkütan yani deri altı kullanılabilir yazsada biz öyle kullanmadık
kalçadan normal yaptık
sizede hangisi kolay gelirse onu uygulayın

bana doktorum deri altı olarak verdi oda ya koldan yada göbekten
oluyormuş inş ilk denemede olur olmadığı taktirde fazla zaman harcamadan
aşılama düşünüyorum ama bakalım inş gerek kalmaz

buradaki mesajlar cok eskı ama bana yardımcı olacgnızı dusunuyorm. PRIMER OVER YETMEZLİĞİ benmde rahatsızlığım doguştan olan bi rahatszlık kücüklüğümden beri surekli hormon testı yapıyorum ostrojen az salgılanıyor ve yumrta rezervim azalmş .AMH TESTİ 1.1 CIKTI. FSH 0.1 LH 0.1 CKTI. anca kıbrısta nakılle cocuk sahıbı olablcegım söylendı nasıl bir yol izlmyelim cok kotu oldum nısanlımın habrı olmadan ondan ayrılmak durumnda kaldm hrsy cok kotu lutfn benm gbı olanlar nasıl yol izledı bana yardmcı olablirlırmı

bana da yumurta yetmezliği teşhisi kondu amh 0,9 acaba normal yolla hamile kalan var mı cocobasil nasıl bir yol izledin

Abla cocugun oldumu 2012de
Bacim etkisini gördünmü 2012de yazmisin ama ayni durum bendede var ne yapicami bilmiyorum docente gitim üniversiteye anne olamasin dedi profesöre gittik oda aynisini dedi ne yapicami bilmiyorum eger yardimci olursan nasil yol izledigini.. simdiden tesekkür ederim

A
yni durum bendede var nw yapicami bilmiyorum

A

yni durum bendede var nw yapicami bilmiyorum
Merhaba canm adet götüuomusn özelden yaz bana aynı durumdayız ama ben sevdiğim adamdan vazgeçmedim evlendim 1 yıl oldu konuşalım bende ilk hipogonadizm teshısı kondu adet gormuyrm kendılğımden ve şimdi yumurtalık yetmezliği dendi sağ yada sol kısımda anlamadım klomen kullandım 5 gün kestim bakalım

Merhaba canm aynı hastanede aynı teahıs konmş şuan fsh lh ne durumda yaz bana

Banada yaz

Hipogonadizm isen çözümü çok zor değil. 1 hipogonadizm hikayesi onu oku
Olur mu gülm ilk teshıs oydu ama zaman içerisinde yumurtalık yetmezliğine çevırmıs beni önce eskisehıt tüp bebek araştırmaya sevk etıllet kadn ultrasonla alttan bakıp sağ yada sol folukul hiç yok anca yumurtalık nakli o da türkiye de mümkun değil dedi Kıbrıs Yunanistan a git dedi özelde Bı doktor buldum ona gıdp gelıom bu ay rahim düzeltme ameliyatı olcam sonra yumurtalık buyutme tedavisine başlıcaz sanrm o hikayeye nerden bakcam kız barı link falan ataydın Du bakım googleden

Bende de yok ve hiçte olmadı.benımkıler merionaşle buyudu. Estrofem kullandım rahımı kalınlastırmak içinde.

ben kocamın deyimiyle sallapati tedaviyle 3üz hamile kaldım. Ol der olur ona çok inanıyorum. O yuzden umutsuz olma

13 gunde 16 mm oldu. Ve 16 mmde catlatma iğnesi yapıp 36 saat sonra 4 gun sabah aksam ilişki şeklinde oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…