Primer Amenore'yim. Anne olmak istiyorum

Nur_um344

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2021
32
5
37
Merhabalar, Aranıza yeni katıldım.

34 yaşında ve yaklaşık 9 aylık evliyim. Doğuştan Primer amonere hastasıyım. 17 yıldır Cyclo Prognava ilaç ile regl oluyorum. İlacı kesince olmuyorum. Eşimle durumu bilerek ve kabullenerek evlensek de, yine de çocuk sahibi olmak istiyoruz.Çok Araştırdım ancak ne yapacağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum.
Birde Yumurta donasyonu için ne düşünürsünüz, sonuçta başkasının yumurtalıkları ve başkasının DNA’sı olacak. En son çare onu düşünüyoruz ancak , önceliğimiz kendi canımızdan, kanımızdan olması..
Halimi, yaşayan , Hâlden bilenler akıl, yönlendirme yapabilir mi , Ne yapacağımı bilmiyorum....
Ve de İstanbul'da önerebileceğiniz doktor var mı

Primer amenore hiç adet kanaması başlamamış kadın demektir. Bunun çeşitli nedenleri oluyor. Mesela rahimi doğuştan yoksa da primer amenore olur, çok erken menepozdaysa da.

Sizinki hangisi? Neden hiç adet görmemişsiniz? Doktorunuz ne diyor?

Evet, doktorun dediği Yumurtalıklarımın olmaması

Evet, doktorun dediği Yumurtalıklarımın olmaması

Yumurtalıklarınız yoksa maalesef yumurtanız şu andaki teknoloji ile olamaz. İleride bir kök hücresini alıp yumurta yapabilirler tabi ki ama şu anda yok maalesef.

Fakat bu sizin anne olmanıza engel değil. Kıbrısta yumurta donasyonu yaptırabilirsiniz. Sağlıklı ve sizin de onayladığınız birinin yumurtasını alıp eşinizin spermiyle birleştirip sizin rahminize koyuyorlar. İşlemin başarı oranı da %60larda genelde. Yani inşallah ilk denemede bile olur.

Doğacak çocuğun dnasının yarısı eşinizden yarısı başka bir kadından olmuş olacak ama bence bunun çok bir anlamı yok. Çoğu insan evlatlık çocuklarını biyolojik çocukları kadar seviyorlar. Biyolojinin sevgiyle pek bir alakası yok yani. Sizin karnınızda büyüyecek, siz doğuracaksınız. Siz büyüteceksiniz, siz yetiştireceksiniz. Daha ne kadar anne olabilirsiniz ki?

İnşallah en mutlu olacağınız kararı verirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…