Bebek Beslenmesi prima ve molfix kıyaslaması

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
merhaba arkadaşlar,

daha önce de bebek bezi deneyimlerimi aktarmıştım.

prima yahudi malı ve molfix de Türk malı diye oğluma kullandığım aktif bebeler tam bitmeden molfix den deneyelim dedik. aklınızda bulunsun, yeni bez deneyeceğiniz zaman eskisi bitmeden yapın ki terslik olursa elinizin altında kendi bezinizden olsun.

oğluşum 8,5 kg olduğundan 3 beden bez sıkmaya başlamıştı. molfixde 4 beden aldık. 7-18 kg.

benim 12 saat kuruluk testimi prima premium care ve aktif bebe dışında hiç bir bez geçememişti.bez ağırlaşıncaya kadar çiş dolunca kağıt mendille bastırıyorum reklamdaki gibi, ıslaklık geçecek mi diye.prima premium care ve aktif bebe 12 saat sonra bile kupkuru ( canbebe, jenny-willy,prima uyu oyna-kuru ve hesaplı dahil) nitekim molfix de geçemedi. sebebi de prima aktif bebedeki bezin tamamını oluşturan yeşil kısım molfixde sadece kısa, belli bir alana uygulanmış. bebeğiniz çok çiş yapıyorsa poposu ıslak kalacaktır. zaten ilk deneyimde hemen pişik olduk. onun dışında esnek yan bantları güzel. biraz gereksizce fazla esniyor ama kazık gibi bantları olan canbebe, jenny-willy,prima uyu oyna-kuru ve hesaplıdan sonra iyi geldi.

dış yüzü prima dışındaki tüm bezlerle aynı maalesef. zaten paketi açıp görünce fazla beklentiye girmemem gerektiğini anlamıştım. kağıt gibi. primanın yumuşaklığı yanında haşır huşur kalıyor. haklarını yemeyeyim. ilk defa büyük beden denediğimden olabilir ama resmen torba bağlamış gibi olduk. çok kaba.

henüz kaka deneyimimiz olmadı. ama yan bariyerler primayla aynı. yalnız yeşil bölgenin daha az ve kısa olduğunu göz önünde bulundurursak sıvı kakayı aktif bebe sızdırıyorsa molfix de mutlaka sızdıracaktır.

primaya göre bir tık daha kalın ve o da parfüm kokmuyor.

fikrimi sorarsanız, molfixi arayıp yeşil bölgeyi uzatmalarını önereceğim. o zamana kadar da paketi bitirip aktif bebeye devam...

bu arada prima aktif bebe 4 bedenin içinde 44 tane var, 29 tl.
molfix 4 bedende 66 tane var, 25 tl.

haa 3 saatte bir molfixi, ortalama 6-7 saatte bir aktif bebeyi değiştireceğinizi hesaba katın derim

ben de molfix kullanıyorum kızıma. prima, evy baby, canbebe deneyip en hesaplı ve kullanışlı olarak molfixi tercih ettik. primada çocuk kaka yapmasa bile sürekli kakalı gibi kokuyodu. bahsettiğim klasik primalar. bu pişik vs. de çocuğuna göre değişiyo sanırım. bizde öyle bişey yapmadı çok şükür. ayrıca öyle 3 saatte bir falan değiştirmeye gerek yok. ben 5 saat sonra bile değiştirsem çoğu zaman 1 damla çiş oluyo bezde. dediğim gibi bez olayı bence önce çocuğa, sonra ailenin beklentisine ve cebine göre değişiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…