Premature Bebekler prematürelerde konuşma süreci

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

akimera

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
1.617
26
318
İstanbul
kızlarr bugün kk da dolaşırken bebeklerin gelişim süreçleriyle ilgili sayfalarda bebeklerin çogunun 5-6 aylık ilk cümlelerini kurduğunu gördüm hatta 10-11 aylık olup ikicümle kuranda varmış.benim bebeğim prematüre 30 haftalık 1180 gr.doğdu 45 gün küvezde yattı.şu an 9 aylık düzeltilmiş 7 aylık ama daha hiç cümle kurmuyo emeklemiyo biyere tutunup kalkamıyo sürünemiyo bile.yüzüstünden sırt üstüne dönmeyede yeni başladı desteksiz kısa süreli oturuyo ama bu olumsuzluklar canımı sıktı acaba bi sorunmu var.bıngıldağıda kapandı kafa çevreside çok küçük gidiyo sınırlarda sayılır yani endişeliyim sizinkiler konuşuyomu gelişimleri nasıl merak ettim..

5- 6 aylık ve cümle kuruyorlar öylemi..
şaka mı bu..

gülün geçin allah aşkınıza mümkün mü sizce..

benim oğlum yaşında konuşmaya başlamıştıda her gören şok oluyordu..
5- 6 aylık konuşanı haberlere filan çıkarırlar..
ses filan çıkarır bi bebek agular tek kelimeler filan ama cümle için çook erken..

bencede çok saçma her bebek asla bir olmuyo her açıdan hemde üstelikki bizim gibi prematüre bebekleri olan insanlar bunun aslını daha iyi biliyoruz benim kızım 27haftalık doğdu 15.aydan sonra yürümeye başladı ki şuan 17aylık net yürüyemiyo bile dengesi tam diğil sürekli düşüyo konuşmaya gelince 17 aylık bi çoçuk baba mama dan başka bişey söylemiyo bütün prematüreler böyle duyduğum ve gördüğüm kadarı ile sonuç itibarı ile bu bebekler her açıdan diğer bebeklerden geri gelen çoçuklar o yüzden allah bizlere sabır versin kuzularımızada uzun sağlıklı bi ömür (amin)

Sen yanlış okumuş olmayasın canım 5-6 aylık cümle hiç bir bebek kuramaz kelime bile zor bırak cümleyi benim kızım prematüre de değil 2 yaşında iki kelimelik cümle daha yeni kuruyor

başlığı görünce şaka mı diye düşündüm ama değilmiş..bu mümkün mü arkadaşlar ya..ancak bilinçsizce kelime çıkarıyorlardır o kadar..mesela ikizlerim 8 aylık olmak üzereler anne-baba-abla gibi kelimeler çıkarıyorlar ama bilinçli değil.benimkilerde 33 haftalık doğdular bu arada..henüz tam anlamıyla desteksiz oturamıyorlar,kısa süreli ancak.evet bizim bebeklerimizde bazı ilerlemeler yavaş oluyor ama 5-6 aylık cümle kuranda yok yani:)

evet bencede yanlışlık var ..normal dogan bı bebek bıle dehalar harıc altı yedı aylık kelıme kurmaz ...sıkıntın yersız bencede canım benımkıler yaslarına gırdı duzeltılmıs bu ay dolduracaz aslında ve hala anlamlı kelıme kuramıyolar ıkı gundur bı tanesı mama bırı anne dıyo o kadar japon gıbı cınlı gıbı konusuyo ela bazn .......ben vakıtlerı gelınce konuscaklar ınş dıyorum sabır gerek erken olmalarından zıyade normal bebeklerde zamanını beklıyoo yurumuyorlarda emeklıyoolar bırır sıralıyo o kadar anne olraka tabı haklıyız tedırgın olmakta ama bazen yersız karsılasturmalar yapıyoruz hepsının zamanı var benım üçüde farklı her cocuk farklı kızlar uzulmeyın sabredın onlarla bol bol konusalım ılgılenelım oynayalım onemlı olan bu bence ....zaten problem varsa kendını bellı edcektır o zamanda ılgılıyere basvurulur ama ortada bı sey yokken uzulmeye ve bebeklerımızıde tedırgın etmeye gerek yok ınşşş yururmeye ve konusmaya baslayınca herkes paylasır hepsını sevınçle burda

kızlar evet kelime diycekken cümle demişim yani anne baba mama gibi kelimeleri telaffuz etmeye başlamışlar 10 aylık gibi falanda anne gel mama ver gibi kısa cümleler kuruyolarmış bunu kastetmiştim benimki 9 aylık ama düzeltilmiş 7 aylık henüz hiç anlamlı kelime kullanmadı onun için sordum benim bebeğimdemi bi gerilik var onlarınkimi fazla gelişmiş.umarım bizimkilerde sağlıklı bi şekilde gelişim süreçlerini tamamlarlarda allah daha fazla üzüntü yaşatmaz bize

canım benim aynı senin gibi benimde endişelerim devam ediyo ama aynı zamanda o küçücük kahramanlar her hafta yada 15 günde yeni değişimlerle bizleri şaşırtıyorlar mesela benim oğluşula seninki nerdeyse aynı döenmelerdi hatırlarsan ve bende 2 haftadır bu çocuk niye hala oturamıyo dönüyo ama arada falan diye kafaya takıyodum ve bu arada sık sık bacaklarımın arasına alıp hafif destekle oturtuyodum dün mesela bi anda baktık rahat 2-3 dakiika desteksiz oturmaya başladı hafta başındada otururken ellerini yanalara koyarak hafif eğilip oturuyodu kısa süreli şimdi tam dengesini sağlamak için düşmeden tek elini yana koyuyo ve biraz olsun düşmesini uzatıyo diyomya bi günde hemen farkediliyo gelişme ya zaten sorunlu olmayınca belli oluyo normal şekilde herşeye tepki veriyosa zamanla fiziksel gelişimlerini tamamlarlar Alllahın izniyle ama dediğin gibi insan ister istemez endişeleniyo ama bu gelişimlerden sonra diyosunki ya niye yersiz yere kendimi harap ediyom gerçekten olan bize oluyo halbuki veren Allah herşeyini zamanı gelince yaptıracak bence biz pozitif olmalıyız ki onlarda sitresiz büyüsün yoksa şimdiden tüm sıkıntı ve siteresimizi onlara yüklüyoz bence biraz daha sabır bu arada benim yusufumda dede ve az da olsa arada baba ya benzer bişeyler söylüyor ve kuzeni var 6 yaşında ona deliriyo onunla saklambaç oynuyo ablası yani bişeylerin arkasına gizleniyo ortaya çıkınca deliriyo elimden uçup gidecekmiiş gibi çırpınıyo bağırıyo ve gülüyo çok tatlı oluyorlar gerçekten diyorumki Allahım ne tatlı şeyler yaratıyon küçüçük ama o bile kendi çapında ben burdayım diyor Allah herkese bebeğini mutluluk ve huzur içinde büyütmeyi nasip etsin

cnm benimki desteksiz oturuyo dönebiliyo ama emeklemiyo emekleme pozisyonuda almıyo bide hiç anlamlı vewya anlaşılır kelimeler çıkarmıyo hiç öle bebek gibi agu falan gibi kelimelerde çıkmıyo ağzından büyük oğlumda 6 aylık dede baba gibi kelimeler sölüyodu ama bu böle olunca endişeleniyorum işte seninkinin kilo gelişimi nasıl ek gıdalara geçtinmi beslenmesi nasıl

konuyla alakası yok ama el-muallim sana özel mesaj atarak bişey danışmak istiyorum ama mesajların dolu olduğu için ulaşmıyor. :)

canım merhaba bende 29 haftalık doğum yaptım şuanda 18 aylık düzeltilmiş 14 aylık bir kızım var.
bence sen bebeğini diğer bebeklerle kıyaslama her bebek kendi gelişim sürecini takip eder ve büyür her bebek farklıdır kimisi erken yürür kimisi geç kimisi erken konuşuru kimisi geç kaldıki bizim bebeklerimizi adı üzerinde pramatüre erken doğdular öncelikle ben pramatüre doğan tüm bebeklere kahraman diyorum onlar bizim kahramanlarımız minnacık bedenleri ile hayata tutunmayı öğrettiler herkese birde böyle düşün sen bebeğini yakından takip et dr kontrollerini ihmal etme dr unun sana söylediği gelişimsel süreci göz önünde bulundru emin ol bu şekilde daha iyi olursun diğer bebeklerle kıyasladığında hem kendini hem çevrendekileri üzersin senin bebeğin özel ve kahraman hep bunu düşün zamanı gelince konuşacak yürüyecek gülecek kahkahalar atacak ve hatta sen kendi kendine neydinde böyle zıpır bişi oldun bebeğim diyeceksin ben şuanda öyle diyorum kızım için.
Benim kızım 1133 gr doğdu 36 gün küvezde kaldı başlarda inan bende gece gündüz düşünüyodum gelişimi nasıl diye ben hem normal bebeklerin hemde prematüre bebeklerin gelişimini yakından takip ediyordum ama sonra ben napıyorum dedimya bırak kendi gelişim sürecini yaşasın etrafımdakiler ayy hala yürümedimi dediklerinde zamanı gelince yürür ne acelesi var zaten yrümeye başlayınca hep yürüyecek niye zorlayayım şimdi dedim gel gelelim şimdiye
kızım şuanda 18 aylık düzeltilmiş olarak 14 aylık
anne baba dede mama buu(su) abba(abla) abbi(abi) atta gibi kelimeleri söylüyo gayet güzel yürüyo koşuyo sorduğumuz soruları anlıyo ve cevap vermeye çalışıyo
sen ve tüm prematüre anneleri kahraman bebeklerin anneleriyiz mucize bebeklerin anneleriyiz biz lütfen kendini üzme bebeğimin gelişimi geri diye inan seni öyle bir şaşırtacakki bebeğin buna sen bile inanmayacaksın.

. sen ve tüm prematüre anneleri kahraman bebeklerin anneleriyiz mucize bebeklerin anneleriyiz biz lütfen kendini üzme bebeğimin gelişimi geri diye inan seni öyle bir şaşırtacakki bebeğin buna sen bile inanmayacaksın

canım süpersin..moral verdin bize bu sözlerinle..

Canım benim yakışıklı oğlumda 33 haftalık doğdu...
18 ayımızı dolduracağız daha yeni ay- de- de ve anne-anne demeye başladı..
yani 3 heceye yeni geçtik..
su -anne-baba -mama diyor suyuda hup-hupp diye anlatıyor..
takmakafanı sen o yazılanlar yalan 6 aylık bebek bir arkadaşın dediği gibi ancak aguuu der..
Oğlum 14 aylıkken yürümeye başladı yani 4-5 adım atıp düştü sonradan ilerledi..
16 aylıkken biryere tutunmadan ayağa kalkmaya başladı..
takma kafanı zamanı gelince yapıyor bu mucize bebekler.....

.
canım süpersin..moral verdin bize bu sözlerinle..

canım bizi ancak bizler yani prematüre anneleri anlarız bizler birbirimize destek olacağız moral vereceğiz o güzel tatlı mucize bebişlerimiz allahın izni ile sağlıcakla büyüyecekler ve bize gerçekten mucizeyi öğretecekler onlar hergün birazcık daha büyüyüp yeni birşeylerle karşımıza çıktığında bizler hergün yeniden allahın bu mucizesine tekrar tekrar şükredeceğiz bütün bebekler mucizedir ama prematüre bebekler hem kahraman hem mucize bebeklerdir benim düşüncem bu yönde herkes farklı düşünebilir ben hergün binlerce kere şükrediyorum allaha rabbim kimseyi evladı ile sınamasın

amin kimseyi sınamasın bizleride güldürsün arkadaşım. insan başına gelince ister istemez bir sürü şey öğreniyor. Rabbimin vardır bir bildiği ama ne olur sağlıklı olsun bundan sonra yavrularımız.

kızlar hepinizden allah razı olsun.gerçekten güzel moral veriyosunuz.benim küçük paşam 2 gündür falan ses çıkarmaya başladı ama sadece bağırıyo sevindiğini çığlık atarak anlatıyo bide arada gıı falan diyo o kadar.salı günü nöroloji randevumuz var bakalım doktorumuz ne diyecek yeniden tşk.ederim hepinize

Merhaba arkadaşlar... Ben de 33+4'de doğum yapmak zorunda kaldım. Kızım düzeltilmiş olarak 8 aylık. İlk kelimesi anne oldu, şok olduk tabi, doğal olarak baba dede falan beklenir ya. sonradan onu da söylemeyi bıraktı, tamamen sessizdi uzun bir dönem.. son zamanlarda açıldı tekrar, anneyi çok net söylüyor canı isterse, çığlıklar atıyor keyifli olduğunda. Tükürükler saçmayı da öğremiş, bişeyler söylüyor ama net değil. Babamız hala baba diyeceği günü bekliyor :))) bence çok kafaya takmamak lazım. Ben de niye dönmüyor, emeklemiyor, oturamıyor diye dertleniyordum, bir ara. Çünkü zamanında doğan diğer çocuklarla karşılaştırıyordum, moralim çok bozuluyordu, canım sıkılıyordu... Ama sonuçta prematüre bebekler biraz daha geriden geliyor gelişimde. Bazı şeyleri ayında yapıyor, bazısını düzeltilmiş ayına göre yapıyor. Bence dikkatlice takip etmek, ama panik yapmamak lazım. Hem kendi moralimizi bozuyoruz, hem bebeğimizi etkiliyoruz. Eşim diyor ki, boşuna kafana takıyorsun, Allah izin verince ne yapması gerekirse yapar, emekler, yürü, konuşur, rahat ol... Evet sakin olmak gerekiyor...

evet kızlar haklısınız.ben birazda fazla detaycı ve takıntılıyımdır.sanırım o yüzden bebişimin hareketleri çok gözüme batıyo.şu an 10 aylık ama düzeltilmiş 8 aylık.sesler çıkarmaya başladı ama anlaşılabilir sesler deil.yani arada bi gıı mama falan diyo.ağlarken anneye benzer sesler çıkarıyo ama daha çok aa maa gibi garip anlamsız sesler çıkarıyo.bide çok asabi.genelde kıdığında bağırarak çıkarıyo böle garip sesleribide çok tembel.yerde yatmaktan nefret ediyo.daha yere indireceğimi anladığı an bana sımsıkı sarılıp ağlamaya başlıyo indirme beni diye.haliyle yerde yatıramadığım çin emekleyemiyo ve henüz sırtüstünden yüzüstüne dönemiyo.aslına bakarsanız ilk 6-7 aylıkken öle dönmüştü.bikaç sefer daha döndü.snrda bıraktı bidaha dönemedi.14 şubatta denver testi yapılacak.bakalım ne çıkacak sonuç..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…