• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematürelerde desteksiz oturma

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

cerushka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
155
44
118
Merhabalar 29haftalik dogum yapmış premature annesiyim. Zorlu süreçlerden gecerek hamdolsun bugune geldik.

Merak ediyorum premature bebekleriniz duzeltilmis kac aylikken desteksiz oturmaya başladılar?

Oglumun nöroloji takibi yapılıyor ve maşallah zeka ve fiziksel gelisimi yasitlariyla orantılı ilerliyor. Fizik tedavi aliyor 1 aydir

Kizim 32 haftalik dogdu. Dogali 8 ay oldugunda desteksiz oturmaya basladi.suan 10 aylik tutunup kalkiyor ve siralamasi yakindir.yasinda da yurur gibi geliyor.
Allah uzun omur versin evladiniza.

Bende 29 haftalık Doğum yaptım iki kızım var bende senin gibi merak ediyorum 2 ay küvözde kaldılar şu an 5 aylıklar ama düzeltilmiş ay olarak değil doktor prematüre oldukları için endişe etme geç olabilir diyor benim bi tanıdığımın da ikizleri var 10 aylıkken desteksiz oturdular

Bende 29 haftalık Doğum yaptım iki kızım var bende senin gibi merak ediyorum 2 ay küvözde kaldılar şu an 5 aylıklar ama düzeltilmiş ay olarak değil doktor prematüre oldukları için endişe etme geç olabilir diyor benim bi tanıdığımın da ikizleri var 10 aylıkken desteksiz oturdular
Allah bagislasin yavrularınızi ❤
Benim oglum kuvezdeyken beyin kanaması geçirdi o etkiledi sanirim yavrumun durumunu. Duzeltilmis 11 aylik olduk ama daha minik minik oturma cabalari var. Fizik Tedaviye basladik. Hamdolsun nörolojik bi durumumuz yok ama oturmamiz gecikti maalesef. Onun disinfa her sey sukurler olsun

Allah bagislasin yavrularınızi ❤
Benim oglum kuvezdeyken beyin kanaması geçirdi o etkiledi sanirim yavrumun durumunu. Duzeltilmis 11 aylik olduk ama daha minik minik oturma cabalari var. Fizik Tedaviye basladik. Hamdolsun nörolojik bi durumumuz yok ama oturmamiz gecikti maalesef. Onun disinfa her sey sukurler olsun

Zaten prematüre bebeklerde geç olması normal hele ki sizin gibi bi durumda bence korkmanızı gerektiricek bişey Yok başlamış ta hafif hafif ne güzel Allah sizinde yavrunuzu bağışlasın çok güçlü olmak zorundayız biz onların bizim gücümüze ihtiyacı var.her dakikam şükürle başlayıp şükürle bitiyor

Merhaba arkadaşlar benim kizimda 32 haftalik dogdu. Suan 4.5 aylik yatarken yan donmeye basladi yeni yeni. Başını da tutabiliyor artık. Bakalim kac aylikken desteksiz oturacak

Merhaba hanımlar bende 31 haftalık Doğum yaptım 1400 kilo doğdu 36 gün kuvözde kaldı bebeğim 10aylikken desteksiz oturabildi düzeltilmiş 8aylik.premature bebeklerde emekleme oturma yürüme gibi kaba motor becerileri biraz geçilebiliyor ne yazık ki

Kizim 32 haftalik dogdu. Dogali 8 ay oldugunda desteksiz oturmaya basladi.suan 10 aylik tutunup kalkiyor ve siralamasi yakindir.yasinda da yurur gibi geliyor.
Allah uzun omur versin evladiniza.
maşallah :) benim oğlumda 32 haftalık doğru ,doğum kilosu ve boyu nedir.oğlum 1 ay hiç kilo almadı suan 3 aylık 4 kg ve 52 cm .

maşallah :) benim oğlumda 32 haftalık doğru ,doğum kilosu ve boyu nedir.oğlum 1 ay hiç kilo almadı suan 3 aylık 4 kg ve 52 cm .
Kilo 2190 gr boy 46 cm olarak dogdu 18 gun kuvezde kaldi.bizde ilk ay kilo alamadik desen yeri 100 gr kadar anca almistik sonraki ay normalde dondu kilo alimi.7 gun sonra 11 aylik olcaz artik siralamaya basladik bi 10 sn kadar ayakta tutunmadan durabiliyor.her bebegin gelisimi farkli tabi.
Suan 8 8 bucuk kilo arasindayizdir tahminim.

Benim de 32 haftalik dogdu şuan 4.5 aylik 5.900 dün tarttrdik. Kilosu az demi kizlar?

Benim oğlum da 31. haftada doğdu. Geçtiğimiz hafta, doğalı 4 aylık olmuştu. Rutin konrolde tarttığımızda kilosu 5 buçuk civarıydı.. Sizinle hemen hemen aynı gibi.. Doktorumuz iyi yol kat ettiğimizi söylüyor.. Bence sizin de gayet iyi..

Mama veriyor musunuz yoksa sadece anne sutu mü?
Maalesef.. ilk 3 ay sadece anne sütü verdim. Ailemizde zamansız, çok genç yaşta bir vefat oldu ve yaşadığım derin üzüntüden dolayı sütüm aniden gitti. Şu an mama kullanıyorum. Derin dondurucuda biraz anne sütüm kaldı, onu da günde 2 öğün veriyorum.

Maalesef.. ilk 3 ay sadece anne sütü verdim. Ailemizde zamansız, çok genç yaşta bir vefat oldu ve yaşadığım derin üzüntüden dolayı sütüm aniden gitti. Şu an mama kullanıyorum. Derin dondurucuda biraz anne sütüm kaldı, onu da günde 2 öğün veriyorum.

Allah rahmet etsin canım olsun mama da zararli bisey degil sonuçta. Saglikli olsunlarda.. bende sabah 90 ml ve aksam 90ml veriyorum mama gun icinde emziriyorum. Mamayi da sacma olacak ama sirf kilo alsn diye veriyorum iki defa

Allah rahmet etsin canım olsun mama da zararli bisey degil sonuçta. Saglikli olsunlarda.. bende sabah 90 ml ve aksam 90ml veriyorum mama gun icinde emziriyorum. Mamayi da sacma olacak ama sirf kilo alsn diye veriyorum iki defa
Amin. Ben de 120 ml ye geçtim yakın zamanda. 3 saatte bir veriyorum. Yoo, hiç de saçma değil, tanıdığım pek çok anne, kilo alması için mama veriyor. Allah bebeklerimize sağlık versin..

Back
X