• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prematüre

merve5858

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2024
104
19
13
31
Prematüre bebeklerde baş kontrolü veya baş kaldırma ne zaman olur düzeltilmiş 3 kronolojik 4.5 aylık bebeğim var hala baş kontrolü yok yüzüstü yatarken da başını çok çok az kaldırıyor bazen hiç kaldırmıyor doktorda birşey demedi interntte 2 aylık bebek başını kaldırır diyor korkmaya başladım başına gelen varmı

Benim kızım ortalama bu dönemde kaldirmisti . Tummy time yaptırdiniz mi biz de prematüreyiz

Tumy time de kaldırıyor altında yastık olduğu icin mi bilmiyorum ama düz zemine koyduğumda yüzüstü kaldırmıyor

Tumy time de kaldırıyor altında yastık olduğu icin mi bilmiyorum ama düz zemine koyduğumda yüzüstü kaldırmıyor
Zamanla kolları güçlendikçe olacak. Ama her gün saatte 5-6 dk yüz üstü tutun. Kucağınıza alınca başını tutup etrafına bakıyor mu ? Mesela düz zeminde yatarken ellerinden tutunca başı geriye mi gidiyor tutabiliyor mu kendini ? Direkt tummy time ile değerlendirmiyor doktorlar da biraz beklerler diye düşünüyorum

Bizim doktorumuz baş kontrolünü ellernden tutup kaldırmaya çalışınca verdiği tepkiye göre değerlendiriyodu. 36. Haftada doğmuştu 3-4 gün daha sorunsuz gitseydik prematüre sayılmayacaktı. Sizinkiyle kıyaslanmaz ama bu ortalama 1 aylık erken doğum bile bazı becerileri kazanma konusunda zamanda sapmaya sebep oldu. Misal baş tutması hafif geç kaldı. Ben her bu tip bi gecikmede telaşlanınca doktorumuz bize 1 ay erken doğdu bazı şeyleri olması gerekenden bi kaç ay geç yapması çok normal unutmayın ki haftasında ve kendi isteğiyle doğmadı demişti. Tummy time egzersizleri çok iyi geliyor. Koltuk altlarına destek koyuyorsanız onları kaldırın. Düz zeminde güçlenmeye çalışmalı. Bi sonraki kontrolünüzde bu konuyu doktora açarsanız içiniz rahat eder

Kucağımda da başını daha iyi tutuyor yüzüstü ellerinden tutup kaldirinca başını arkaya bırakmıyor direniyor bana

Bizim doktorumuz baş kontrolünü ellernden tutup kaldırmaya çalışınca verdiği tepkiye göre değerlendiriyodu. 36. Haftada doğmuştu 3-4 gün daha sorunsuz gitseydik prematüre sayılmayacaktı. Sizinkiyle kıyaslanmaz ama bu ortalama 1 aylık erken doğum bile bazı becerileri kazanma konusunda zamanda sapmaya sebep oldu. Misal baş tutması hafif geç kaldı. Ben her bu tip bi gecikmede telaşlanınca doktorumuz bize 1 ay erken doğdu bazı şeyleri olması gerekenden bi kaç ay geç yapması çok normal unutmayın ki haftasında ve kendi isteğiyle doğmadı demişti. Tummy time egzersizleri çok iyi geliyor. Koltuk altlarına destek koyuyorsanız onları kaldırın. Düz zeminde güçlenmeye çalışmalı. Bi sonraki kontrolünüzde bu konuyu doktora açarsanız içiniz rahat eder
Sizde ne zaman baş tutmaya başladı acaba

Kucağımda da başını daha iyi tutuyor yüzüstü ellerinden tutup kaldirinca başını arkaya bırakmıyor direniyor bana
Doktor zaten öyle muayene ediyor o yüzden moralinizi bozmayın benim kızım 28 haftalık doğdu. Elbette bazı şeyleri gecikebilir önemli olan hep üstüne koyarak ilerlemesi çok durağan bir dönem olmasın yeterli

Sizde ne zaman baş tutmaya başladı acaba
Şu an 2 yaşını geçti tam zaman hatırlamıyorum bi de tortikollisi vardı o da biraz süreci uzatmıştı ama sanırım 4 aylıkken hala bazen güçsüzleşip yalpaladığı oluyodu. Ama 5 buçuk aylık ek gıdaya başladık o zaman bi sorun yoktu

Back