• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre oldukları içinmi katı gıdaya geçmiyorlar?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ayhatun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2012
33
1
36
Ankara
Arkadaşlar 28 haftalık ikizlerimi 1 er kilo doğurdum biri 1,5 ay diğeri 4 ay hastanede kaldı şimdi kronolojik 2 yaşındalar hiçbir sağlık problemleri yok çok şükür ama katı gıdayı hep reddediyorlar ne yaptıysam alıştıramadım püre olarak herşeyi yiyorlar ama ellerine verince meyve bile yemiyorlar siz neler yapıp nasıl alıştırdınız?benim durumda olan varmı?değerli görüşlerini bekliyorum

Arkadaşlar 28 haftalık ikizlerimi 1 er kilo doğurdum biri 1,5 ay diğeri 4 ay hastanede kaldı şimdi kronolojik 2 yaşındalar hiçbir sağlık problemleri yok çok şükür ama katı gıdayı hep reddediyorlar ne yaptıysam alıştıramadım püre olarak herşeyi yiyorlar ama ellerine verince meyve bile yemiyorlar siz neler yapıp nasıl alıştırdınız?benim durumda olan varmı?değerli görüşlerini bekliyorum

oncelıkle merhaba.. Benım kızım 13 aylık 29hf dogdu 5 aydan verı katı gıdaya gectım.. Ben 7 aydan berı hep puturlu yedırdım alıssın dıe kıymalı corbalar falan sımdıde kofteyı falan parcalar halınde bolup yedırıyorum... Sehrıyelı erıstelı corbaları rondodan gecmıorum hıc Acaba kuccukken alıstırmadıgınız ıcınmı reddedıyolar dr ne dıo

alıştırma-malıştırma diye bişey yok.ben inatla hep denedim.en ufak bi pütürde kustu hep.sonra doktorumuz beslenmesi daha önemli blendırla ver dedi durumu görünce.şimdide ana öğünleri hep püre.aralarda kendi isteyince ekmek,pilav,çikolata falan yiyo.ama çok çok az.

bende aynı alıstırmayla olmuyo ama yınede sıksık denemek gerek ..ellerıne herseyı verıyorum ya ufallıyolar ya atıyolar ama azda olsa ıyıce acken verınce yedıler yınede her yemege gecemedık pılav makarnaya az da olsa alıstık bı tatlı kasıgı olsada bı kasık olsada ..yınede sıksık ellerıne verın benımkıler ıkı bucuk yasındalar yenı yenı elam karpuz buskuvı yıyolar ama ben hep cubuk kraker verdım ıyı oluro azda olsa baslıcaklar ama yınede zor premeture cok zor

bende aynı alıstırmayla olmuyo ama yınede sıksık denemek gerek ..ellerıne herseyı verıyorum ya ufallıyolar ya atıyolar ama azda olsa ıyıce acken verınce yedıler yınede her yemege gecemedık pılav makarnaya az da olsa alıstık bı tatlı kasıgı olsada bı kasık olsada ..yınede sıksık ellerıne verın benımkıler ıkı bucuk yasındalar yenı yenı elam karpuz buskuvı yıyolar ama ben hep cubuk kraker verdım ıyı oluro azda olsa baslıcaklar ama yınede zor premeture cok zor

benımkının agzında diş yok haftasonu naklen gorcen:D ama bnde petıbor bıskuvı sımıt galeta dun aksamda kandıl sımıtı vs verıyorum kemıne kemıre emıo yıyo.. Yemeklerınıde hep puturlu werıyorum

benimklier 1 yaşına geçmişlerdi halen biberon maması yiyorlardı çorbaları bile biberonla veriyordum şimdide hep püre ellerine ne versem inceleyip atıyorlar minicik bebekler erik yiyor patlamış mısır yiyor görünce imreniyorum inşallah birgün bizimkilerde yerler

benımkının agzında diş yok haftasonu naklen gorcen:D ama bnde petıbor bıskuvı sımıt galeta dun aksamda kandıl sımıtı vs verıyorum kemıne kemıre emıo yıyo.. Yemeklerınıde hep puturlu werıyorum

maaşallah senin kuzu iştahlı demekki.gördüüm kadarıyla püre olayı iştahsızlıkla birlikte seyrediyor.benim oğlan
2.5 a yaklaştı.oturup bi dolma içi ya da yarımtabak makarna yediği oldu,çiğneyemediğinden değil,iştahsızlığından yemiyo katıydı-pütürdü sanırım..püre olunca ağzına akıtıveriyorum oyunla-zorla..

Back