Premature Bebekler Prematüre doğan bebeklerinizin gelişimi nasıl devam etti?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gul111

...TeßeSSüM SaDaKaDıR...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
42
27
37
Merhaba arkadaşlar.Her hafta kontrole gitmem rağmen 38+3 günlükken kontrole gittiğimde doktor bebeğimin gelişimin çok ufak olduğunu ve kan akımında sıkıntı olduğunu söyledi.38+3 günlük hamileydim ama gelişimi 34-35 haftalıktı bebeğimin kan akımı sorunundan dolayı doğum yaptım.1950kg 43 cm doğdu oğlum.1 gün küvezde ve 5 gün yoğun bakımda yattı.Şuan 9. ayımızın içindeyiz çok şükür ama hala kilosu boyu ufak.7 aylıkken kontrole götürdüm 7.400 gr 63 cm'di.Hemşire alt sınırda özellikle boyu dedi.Sizin prematüre doğan bebeklerinizin gelişimi nasıl oldu arkadaşlar ben 38 haftalıkken doğum yaptığım için düzeltilmiş mi hesaplamam gerekiyo bilemedim.Sizin bebekleriniz nprmal boy kiloya döndü mü sonradan:110:

Hayirli saglikli uzun omurler evladina insallah.
Bende premature annesiyim 3 cocugum da erken dogdu.oglum ve kizim hemen toparlandilar gelisimleri iyi.
3.cocugum daha 34 gunluk ama kilo alimimiz cok cok az.18 gun kuvezde kaldi.
32haftalikken dogum yaptim.2190 gr dogdu suan da kilosu 2400.ins kilomus artar.

Sizin yavrularınız da sağlıklı sıhhatli büyür inşallah.9. ayındaki aşısında tartılacaz bakalım inşallah benim oğlumda toparlar

benim kızımda 32 haftalık minik bir bebekti şuan 27 aylık ve hala minik kilo alımı çok az :)

Öncelikle Allah herkesin bebeğine saglik sıhhat versin..Oglum 36. Haftada 34 hafta ile uyumlu doğdu.. Size sorularim şunlar.. Bebekleriniz göz temasini ne zaman kurdu ellerini ayaklarini ne zaman tanidi? Düzeltilmiş yaşı hesaplanirken 36 mi baz alınacak 34 mu? Goz temasindan kasıt nedir sürekli yuzume mi bakmali gözüme mi bakmali? Cevaplarsaniz sevinirim

Benimde oğlum pramatüre doğdu 32 haftalıktı.15 gün küvezde kaldı ama sonrasında mama takviyesiyle kilo alımı gayet iyi seyretti.
Göz teması el ayak tanıma süresi normal bebekler gibiydi aslında 2 aydan sonra normal doğan bebekler gibiydi göz temasını hatırlayamasamda 5. ayda oturmaya başlamıstı yaşında henüz emeklemıyordu bıle ama hemen sonrasında yürüme başladı sımdı 2,5 yaşında boyu kılosu yurumesı konusması zamanında doğan yaşıtlarıyla aynı durumda.

X