yazıyı buldum arkadaşım kopyalıyorum. inşallah faydası olur
minik kelebek
minik kelebek isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline) evli,mutlu,çocuklu:)
Giriş tarihi
Mar 2008
öncelikle çok geçmiş olsun,Allah ( c.c.) hepimizin yardımcısı olsun.cerrahpaşaya rop için çok gittim ve halada gidiyorum. bu konu hakkında az biraz bilgim var. lazerin tam olarak netice vermediği durumlarda yurtdışından özel bir iğne getirtiyorlar. bu iğne çok pahalı. ssk karşılamıyor. yanılmıyorsam 60 yaş üzeri hastalarda ssk karşılıyor ama minicik bebeklerde bu aşı karşılanmıyor

Benim şahit olduğum 22 haftalık doğan bir bebekte rop kontroleri sonucu 2 defa lazer ameliyatı olmuştu.Her ikisindede küvözdeydi.Ailesi ile tanışmıştık.1 yıl boyunca ilk aylar her hafta daha sonra ayda 2 defa son aylarda ise ayda bir olmak üzere 1 yıldan uzun süredir cerrahpaşaya gidiyorlardı. Lazerlerden istenilen netice tam olarak alınamadığı durumlarda, bu iğne vuruluyor hastanın gözüne.iğne sadece bir damla. bir tüp içinde sadece bir damla var.iğneyi hiç görmedim.ailenin anlattıklarını yazıyorum. iğneden sonra bebeğin gözleri düzelmişti.doktor belki çok küçük görbe kaybı olabilir demişti.ama bunu anlamanın en iyi yolu çocuğun biraz büyümesi ve daha detaylı kontrol dendi. en son yapılan lazerde gözlere kaç şut atıldı.doktorun en son yazdığı not nedir ? elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.maalesef ailenin tel yada isim bilgileri bende mevcut değil sadece her gidişimde karşılaşıyordum tesadüf eseri.
Alıntı 35ozge kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
slm arkadaslar ebnım ebbegımın 4.muayenesınde anlasıldı ılerleme ıkı gozundede var .rop amelıyatı olduk evresı 3. evre olmasına ragmen cevap vermedı lazere malesef sımdı yurtdısından ıgne getırttı doktorumuz alıcaz pazartesı gunu enjekte edılıcek gozune ..ama sonuc ne olur bılmıorum bılgısı olan yasamıs olan varmı
öncelikle çok geçmiş olsun,Allah ( c.c.) hepimizin yardımcısı olsun.cerrahpaşaya rop için çok gittim ve halada gidiyorum. bu konu hakkında az biraz bilgim var. lazerin tam olarak netice vermediği durumlarda yurtdışından özel bir iğne getirtiyorlar. bu iğne çok pahalı. ssk karşılamıyor. yanılmıyorsam 60 yaş üzeri hastalarda ssk karşılıyor ama minicik bebeklerde bu aşı karşılanmıyor

Benim şahit olduğum 22 haftalık doğan bir bebekte rop kontroleri sonucu 2 defa lazer ameliyatı olmuştu.Her ikisindede küvözdeydi.Ailesi ile tanışmıştık.1 yıl boyunca ilk aylar her hafta daha sonra ayda 2 defa son aylarda ise ayda bir olmak üzere 1 yıldan uzun süredir cerrahpaşaya gidiyorlardı. Lazerlerden istenilen netice tam olarak alınamadığı durumlarda, bu iğne vuruluyor hastanın gözüne.iğne sadece bir damla. bir tüp içinde sadece bir damla var.iğneyi hiç görmedim.ailenin anlattıklarını yazıyorum. iğneden sonra bebeğin gözleri düzelmişti.doktor belki çok küçük görbe kaybı olabilir demişti.ama bunu anlamanın en iyi yolu çocuğun biraz büyümesi ve daha detaylı kontrol dendi. en son yapılan lazerde gözlere kaç şut atıldı.doktorun en son yazdığı not nedir ? elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.maalesef ailenin tel yada isim bilgileri bende mevcut değil sadece her gidişimde karşılaşıyordum tesadüf eseri.
Beğen
Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla Bu mesajdan Alıntı Kötü İçerik Bildir
25-03-2010 17:23 Konu Sahibi : deniz. #20
minik kelebek
minik kelebek isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline) evli,mutlu,çocuklu:)
Giriş tarihi
Mar 2008
Alıntı 35ozge kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
slm arkadaslar ebnım ebbegımın 4.muayenesınde anlasıldı ılerleme ıkı gozundede var .rop amelıyatı olduk evresı 3. Evre olmasına ragmen cevap vermedı lazere malesef sımdı yurtdısından ıgne getırttı doktorumuz alıcaz pazartesı gunu enjekte edılıcek gozune ..ama sonuc ne olur bılmıorum bılgısı olan yasamıs olan varmı
bu linke tıklayıp yazıyı okursan , bu konu ile ilgili bütün aklındaki sorulara cevap bulabileceksin . Umarım :)
Cumhuriyet Portal
Beğen
Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla Bu mesajdan Alıntı Kötü İçerik Bildir