Premature Bebekler Prematüre doğan bebeğimiz göremiyecekmiş...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

assolist

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
224
0
296
39
Bursa
Daha öncedende burada paylaşmıştım. Bebeğimiz 24 haftalık doğdu.
Daha sonra 2 kez lazer ameliyatı oldu gözlerinden. En son rop muayenesinde, rop'un 5.evreye ilerlemiş olması ve her iki gözününde %100 görmediği ve çaresinin olmadığı söylendi.
Bunun üzerine ist.cerrahpaşaya,daha sonra yine ist.'da özel bir kliniğe götürdük oralarda da aynı şey söylendi. Şu an için tedavisinin olmadığı,hiç bir zaman göremeyeceği,ama ileride tıp ilerler ve bir tedavisi bulunursa..... v.b.
Ama en azından uludağ üniversitesindeki doktor gibi acımasız konuşmadılar ve yinede Allahtan ümit kesilmez yinede götürün başka yerlerede dediler.
Sizden ricam hangi şehirde olursa olsun,rop alanında uzman bir doktor,hastahane biliyorsanız buraya yazmanızdır.

Geçmiş olsun canım.Ben Bursada oturuyorum benim bebeğimde 25 haftalık doğdu 10 ay yoğun bakımda kaldı ve 1 tane lazer ameliyatı geçirdi.Bizim takiplerimizi doğumundan itibaren prof.dr.Remzi Avcı yapıyo ve ben ondan çok memnunum istersen bi götür.Sormak istediğin bi şey varsa yardımcı olurum...

Sağol canım geçtiğimiz çarşamba günü remzi beyin muayenehanesine gittiler. (bebek benim yeğenim)
Remzi beyde geç kalındığını,rop'un son evresinde olduğunu söylemiş. Ama bu geç kalınma hatası bizden kaynaklanmadı.Doktoru Meral hanımdı (U.Ü.T.),onun dedikleri harfiyen uygulandı.2 kez lazer ameliyatını da fakültede oldu başarısız olunca denedik olmadı 3.olarak açık ameliyat yapıcaz dedi ama çok riskli, biraz bekleyelim dedi 1 ay sonrasına randevu verdi ve sonuç bu...
Çaresi yok dendi ama insan yinede bir umut arıyor işte.

Evet canım çok zor gerçekten çok zor bir durum kelimeler yetersiz kalıyor, maşallah başka hiç bir sağlık sorunu yok,gözleride fıldır fıldır ama görmüyor işte.

çok geçmiş olsun inş çaresi vardır evet allahtan ümit kesilmez benim bebeğim 28 haftalık doğdu 2.5 ay küvezde kaldı eve geldikten bir hafta sonra ropa getirdik 3 kere falan gittik kontrole çok şükür bişey çıkmadı...dualarım minik bebişimize....

ben yanlış hatırlamıyorsam bir arkaş burada yazmıştı. yurt dışında bir iğne varmış onu getirtmişler çok zor olmuş. o sayede gözleri kurtulmuş.inşallah bu yazıyı okurda size bilgi verir.

iğne diye hatırlıyorum dikkatimi çok çekmişti aklımda kalmiş. inşallah tez şifasını bulur bebeğiniz.

yazıyı buldum arkadaşım kopyalıyorum. inşallah faydası olur

minik kelebek
minik kelebek isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline) evli,mutlu,çocuklu:)

Giriş tarihi
Mar 2008

öncelikle çok geçmiş olsun,Allah ( c.c.) hepimizin yardımcısı olsun.cerrahpaşaya rop için çok gittim ve halada gidiyorum. bu konu hakkında az biraz bilgim var. lazerin tam olarak netice vermediği durumlarda yurtdışından özel bir iğne getirtiyorlar. bu iğne çok pahalı. ssk karşılamıyor. yanılmıyorsam 60 yaş üzeri hastalarda ssk karşılıyor ama minicik bebeklerde bu aşı karşılanmıyor :(
Benim şahit olduğum 22 haftalık doğan bir bebekte rop kontroleri sonucu 2 defa lazer ameliyatı olmuştu.Her ikisindede küvözdeydi.Ailesi ile tanışmıştık.1 yıl boyunca ilk aylar her hafta daha sonra ayda 2 defa son aylarda ise ayda bir olmak üzere 1 yıldan uzun süredir cerrahpaşaya gidiyorlardı. Lazerlerden istenilen netice tam olarak alınamadığı durumlarda, bu iğne vuruluyor hastanın gözüne.iğne sadece bir damla. bir tüp içinde sadece bir damla var.iğneyi hiç görmedim.ailenin anlattıklarını yazıyorum. iğneden sonra bebeğin gözleri düzelmişti.doktor belki çok küçük görbe kaybı olabilir demişti.ama bunu anlamanın en iyi yolu çocuğun biraz büyümesi ve daha detaylı kontrol dendi. en son yapılan lazerde gözlere kaç şut atıldı.doktorun en son yazdığı not nedir ? elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.maalesef ailenin tel yada isim bilgileri bende mevcut değil sadece her gidişimde karşılaşıyordum tesadüf eseri.

Alıntı 35ozge kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
slm arkadaslar ebnım ebbegımın 4.muayenesınde anlasıldı ılerleme ıkı gozundede var .rop amelıyatı olduk evresı 3. evre olmasına ragmen cevap vermedı lazere malesef sımdı yurtdısından ıgne getırttı doktorumuz alıcaz pazartesı gunu enjekte edılıcek gozune ..ama sonuc ne olur bılmıorum bılgısı olan yasamıs olan varmı
öncelikle çok geçmiş olsun,Allah ( c.c.) hepimizin yardımcısı olsun.cerrahpaşaya rop için çok gittim ve halada gidiyorum. bu konu hakkında az biraz bilgim var. lazerin tam olarak netice vermediği durumlarda yurtdışından özel bir iğne getirtiyorlar. bu iğne çok pahalı. ssk karşılamıyor. yanılmıyorsam 60 yaş üzeri hastalarda ssk karşılıyor ama minicik bebeklerde bu aşı karşılanmıyor :(
Benim şahit olduğum 22 haftalık doğan bir bebekte rop kontroleri sonucu 2 defa lazer ameliyatı olmuştu.Her ikisindede küvözdeydi.Ailesi ile tanışmıştık.1 yıl boyunca ilk aylar her hafta daha sonra ayda 2 defa son aylarda ise ayda bir olmak üzere 1 yıldan uzun süredir cerrahpaşaya gidiyorlardı. Lazerlerden istenilen netice tam olarak alınamadığı durumlarda, bu iğne vuruluyor hastanın gözüne.iğne sadece bir damla. bir tüp içinde sadece bir damla var.iğneyi hiç görmedim.ailenin anlattıklarını yazıyorum. iğneden sonra bebeğin gözleri düzelmişti.doktor belki çok küçük görbe kaybı olabilir demişti.ama bunu anlamanın en iyi yolu çocuğun biraz büyümesi ve daha detaylı kontrol dendi. en son yapılan lazerde gözlere kaç şut atıldı.doktorun en son yazdığı not nedir ? elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.maalesef ailenin tel yada isim bilgileri bende mevcut değil sadece her gidişimde karşılaşıyordum tesadüf eseri.

Beğen
Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla Bu mesajdan Alıntı Kötü İçerik Bildir
25-03-2010 17:23 Konu Sahibi : deniz. #20
minik kelebek
minik kelebek isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline) evli,mutlu,çocuklu:)

Giriş tarihi
Mar 2008

Alıntı 35ozge kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
slm arkadaslar ebnım ebbegımın 4.muayenesınde anlasıldı ılerleme ıkı gozundede var .rop amelıyatı olduk evresı 3. Evre olmasına ragmen cevap vermedı lazere malesef sımdı yurtdısından ıgne getırttı doktorumuz alıcaz pazartesı gunu enjekte edılıcek gozune ..ama sonuc ne olur bılmıorum bılgısı olan yasamıs olan varmı

bu linke tıklayıp yazıyı okursan , bu konu ile ilgili bütün aklındaki sorulara cevap bulabileceksin . Umarım :) Cumhuriyet Portal

Beğen
Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla Bu mesajdan Alıntı Kötü İçerik Bildir

Çok teşekkür ederim arkadaşım araştıralım bakalım inşallah bizede çağre olur.İlgin için ayrıca teşekkür ederim.

Canım bu alıntıyı ''35ozge'' arkadaşımızdan mı yaptın? Eğer öyle ise ondan tedaylı bilgi alabilirim belki.

slmlar.. öncelikle çok geçmiş olsun,rabbim şifasını verir inşallah.
benim oğlumda iki gözünden rop ameliyatı geçirdi.biz tüm rop muayene,ameliyat ve kontrıollerini cerrahpaiada yaptırdık.doktorumuz prof.dr.solmaz akar dı.son muayenelerimizi solmaz hanımın özel muayenehanesinde yaptırdık,çünkü cerrahpaşa çok kalabalık oluyordu ve tam net bilgi alamıyorduk doktordan.
özeline gidince tüm merak ettiklerimizi öğrenebiliyorduk.
size tavsiyem,solmaz hanımın özel muayenehaesine götürmeniz bebeği,bu iğnedeyi duyduğunuzu anlatın o daha detaylı bilgi verir.
aalhtan umut kesilmez,siz elinizden geleni yapıyorsunuz zaten,inşallah emekleriniz boşa çıkmaz ve o minicik yavrunun gözleri görmeye başlar..
muayenehanesi nişantaşında,isim yazınca googledan çıkıyo zaten detaylı adres.son gittiğimizde ücret 300 tl idi.merk ettiğin bişe olursa özelden yazabilirsin bana cnm,yardımcı olmaya çalışırım..

Arkadaşım,yeğeninizin durumuna çok üzüldüm..İnşallah yurt dışındaki iğne gözlerine derman olur..Güzel haberlerinizi almayı umuyorum...

meraba canım öncelikle geçmiş olsun
benimde üçüzlerim var 2kız bi erkek
30 haftalık doğdular sorun ilk önce oğlumda vardı
2.evredeydi iyleşmesin bekledik bu arada hergün götürdüm doktora
doktor bi ilerleme göremeyince 3.evreye geçer geçmez o bahsettiğiniz iğneden yaptı
çok şükür sol gözümüz kurtuldu sonra sağ gözü bekledik oda 3. evreye gelince onada iğne yapıldı
ama bu sefer sağ gözüne fayda etmedi ctesi lazer oldu ameliyat başarılı geçti ama hala risk var tabi
en iyi ihtimalle yüzde 30 görme kaybı olacakmış oğlumda ama bunada şükür tabi
gelelim kzıma geçen hafta oda 2gözünden iğne oldu ve faydasını gördük ama heran ilerleme durabilir
çünkü oğlumda öyle olmuştu 2güne 1 gidiyoruz doktora yani bu iğneyi yapan türkiyede sadece 5 doktor var bu arada
istersen adını çalıştığı hastaneyi sana özelden yazabilirim çok iyi bi doktor
anlamadığım bi şey var ama bizim tedavimiz tersi oldu önce iğne sonra lazer
siz tam tersinden bahsediyosunuz belkide rahatsızlıktan dolayı farklıdır???

meraba canım öncelikle geçmiş olsun
benimde üçüzlerim var 2kız bi erkek
30 haftalık doğdular sorun ilk önce oğlumda vardı
2.evredeydi iyleşmesin bekledik bu arada hergün götürdüm doktora
doktor bi ilerleme göremeyince 3.evreye geçer geçmez o bahsettiğiniz iğneden yaptı
çok şükür sol gözümüz kurtuldu sonra sağ gözü bekledik oda 3. evreye gelince onada iğne yapıldı
ama bu sefer sağ gözüne fayda etmedi ctesi lazer oldu ameliyat başarılı geçti ama hala risk var tabi
en iyi ihtimalle yüzde 30 görme kaybı olacakmış oğlumda ama bunada şükür tabi
gelelim kzıma geçen hafta oda 2gözünden iğne oldu ve faydasını gördük ama heran ilerleme durabilir
çünkü oğlumda öyle olmuştu 2güne 1 gidiyoruz doktora yani bu iğneyi yapan türkiyede sadece 5 doktor var bu arada
istersen adını çalıştığı hastaneyi sana özelden yazabilirim çok iyi bi doktor
anlamadığım bi şey var ama bizim tedavimiz tersi oldu önce iğne sonra lazer
siz tam tersinden bahsediyosunuz belkide rahatsızlıktan dolayı farklıdır???

Sizede geçmiş olsun canım,hayırlısıyla geçer inşaallah. Evet bizim bebeğimiz lazer ameliyatı oldu 2 kez.Hepsi bu.Bursadaki gidebilecğimiz her yere ve istanbul cerrahpaşaya ve yine istanbulda bir kliniğe götürdük fakat bu iğnenin bahsi bile geçmedi. Hastahaneyi ve doktorun adını yazarsan çok sevinirim.Çok teşekkür ederim.

Sizede geçmiş olsun canım,hayırlısıyla geçer inşaallah. Evet bizim bebeğimiz lazer ameliyatı oldu 2 kez.Hepsi bu.Bursadaki gidebilecğimiz her yere ve istanbul cerrahpaşaya ve yine istanbulda bir kliniğe götürdük fakat bu iğnenin bahsi bile geçmedi. Hastahaneyi ve doktorun adını yazarsan çok sevinirim.Çok teşekkür ederim.

canım doktorun numarasını vermiştim ama bi haber gelmedi senden konuştunuz mu???

Back
X