Premature dogan bebegim ve buyume sureci ,Hastane takipleri

aseljikkk

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2018
130
45
32
Merhabalar KK uyeleri hanimlar benim ikinci cocugum abisi 6 yasinda iken kalp atislarindan dolayi erken dogum gerceklesti. Fakat oncesinde de gelisim geriligi vardi.

6 hafta olarak... 34+6 dogdu ama 29 haftaya uyumluydu 1.540 gr dogdu 33 gun yogun bakimda kaldi.
Kalp deligi var(ASD) iyi durumda cok sukur suana kadar iki defa akciger enfeksyonu ,atesli havale ve kalp kasi iltahabi gecirdi.

Takiplerimiz yapiliyor yogun bakim uzmanlari diyetisyen cocuk gelisimi olarak..
Kizim artik hastanelerden cok korkuyor Suan 2 yas 3 aylik duzeltilmis olarak. 8. aydan itibaren kabizlik sorunumuz bas gosterdi onun icinde gastroentorolijoden takipliyiz prf bir doktordan zayif bir kiz cocugu cok dikkat ederim beslenmesine diyetisen ile beraber liste olarak besleniyor ama ancak bu kadar kilo aliyor kilosu 12 bucuk 92cm boyu var. Sizden ricam gelisimi hastalik ile mucadele de fikir destekleriniz.

Not duseyim yinede uzmanlardan bilgi aliyorum zaten Annelerinde tecrubelerini almak istiyorum Sevgi ve Saygiyla kalin...

Cnm gecmiş olsun. Bnm de pre. Doğdu bebişim. Şuan 4 olduk. Kg 2 olmasına ragöen 35 gun y bakımda kaldı. Kalp sorunu nefes sorunu vardı. Kalbi için takipte kaldık deliği zamanla kapandı. Metabolizma skıntısından 3 yıla yakın er ay hastanelerde idik. O da süresi uzatıldı daha iyi. Zaman ilerledikçe düzelecektir. Sen tedavilerini aksatma. Kg kafana takma. Bizde diyetisyenle gram gram yiyorduk. İnan zaman gectikçe bakıyorsun baska hastalıklar geliyor. Her yasın sorunu farklı. Kendini gececek diye motive et. Çok öpüyoruum

Cnm gecmiş olsun. Bnm de pre. Doğdu bebişim. Şuan 4 olduk. Kg 2 olmasına ragöen 35 gun y bakımda kaldı. Kalp sorunu nefes sorunu vardı. Kalbi için takipte kaldık deliği zamanla kapandı. Metabolizma skıntısından 3 yıla yakın er ay hastanelerde idik. O da süresi uzatıldı daha iyi. Zaman ilerledikçe düzelecektir. Sen tedavilerini aksatma. Kg kafana takma. Bizde diyetisyenle gram gram yiyorduk. İnan zaman gectikçe bakıyorsun baska hastalıklar geliyor. Her yasın sorunu farklı. Kendini gececek diye motive et. Çok öpüyoruum
Cok sagol canim tesekkur ederim tam biraz toparlandi diyoruz hop hastalaniyor aldigindan fazlasini veriyor.Ne kadar iyi baktigimi bilsemde cevremdeki cocuklara bakıp iclenmiyor degilim toplu kilolu cocuklara özeniyorum.

Ama cok sukur yasiyor ya her seyine raziyim

Allah buyuk. Zamanla gececk öyle düşünün. Ben ilk hastane dönemlerimde ne kadar ağladım. Allah biliyor. Bizim rahatsızlığımız fenilketoniri gibi biliydi. Google da detaylı okursun. Birde ikiz. Dedim kardesi yiyecek misal patates köfte buna yasak ne yaparım diye. Allah buyuk diyorum ya. Ona güven. Bizimde öyle aman aman kg yok. Bazen bi parmak kalıyor bazen alıyor. Buyuyor bişekilde.

Allah buyuk. Zamanla gececk öyle düşünün. Ben ilk hastane dönemlerimde ne kadar ağladım. Allah biliyor. Bizim rahatsızlığımız fenilketoniri gibi biliydi. Google da detaylı okursun. Birde ikiz. Dedim kardesi yiyecek misal patates köfte buna yasak ne yaparım diye. Allah buyuk diyorum ya. Ona güven. Bizimde öyle aman aman kg yok. Bazen bi parmak kalıyor bazen alıyor. Buyuyor bişekilde.
Allah evlatlarimizi bize bagislasin cok zorlar. Seninkilerin durumuda cok zor ustelik ikiz Allah bize sabir ve guc veresin insallah. Benimki 1 ay once miokadrit(Kalp kasi iltahabi) gecirdi o surecte cok kusmalari oldu alakasiz bir sekilde baya yipratici bir zamandi.

Maalesef dun aksamdan beri tekrar bulanti ve kusma basladi butun gun stres icinde etrafinda dondum butun gece elimde kap tutup bas ucunda oturdum hapsirmasi basladi yarin hastaneye goturcem boyle olursa ki...
Su surecte hastaneye gitmekte istemiyorum hic bir sekilde ama mecburi

Ah şu hastaneler ne eksik kalsın ne ihtiyac olsun. Yanına alt açma kullan at bezlerden al muhakkak. Sedyelerdekiler değişmiyor miktap kapar. Poşet gelan ıslak mendil al. Rabbim şifa versin. Sende dikkat et.

Ah şu hastaneler ne eksik kalsın ne ihtiyac olsun. Yanına alt açma kullan at bezlerden al muhakkak. Sedyelerdekiler değişmiyor miktap kapar. Poşet gelan ıslak mendil al. Rabbim şifa versin. Sende dikkat et.
Sagolun Bende sedyelere koymuyorum genelde battaniye vs kullaniyorum zaten kizim cok korktugu icin bebek arabasindan cikmiyor agliyor yavrum:KK43:

X