• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler prematüre bir bebege ek besinleri nezaman aşlamalıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi 368edali
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
3

368edali

Ziyaretçi
arkadaşlar şuan bebegim 5 aylık oldu ek besinlere başlamalıyımmı mama ile besliyorum 33.4 günlük dogdu 2000 kilo olarak şuan ise 6200 aranızda ekbesinlere başlayan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim ne yedire bilirim yoksa daha erkenmi şimdiden teşekkür ederim

sen bilirsin ama ben 5 aylıkken dr henüz izin vermemişken bile adapte etmek için 1 dilim elmayı cam rendede rendeleyerek vermeye başladım
önce 1 çay kaşığı kadar sonrasınde her gün biraz arttırdım. yavaş yavaş şeftali kayısı armut verdim ve sonrada çorbaya geçtik sorun yaşaadık şükürler olsun ek gıdalarda. yoğurtta baştan sorun yaşamıştık ama şu an yoğurdu seviyor.

sen bilirsin ama ben 5 aylıkken dr henüz izin vermemişken bile adapte etmek için 1 dilim elmayı cam rendede rendeleyerek vermeye başladım
önce 1 çay kaşığı kadar sonrasınde her gün biraz arttırdım. yavaş yavaş şeftali kayısı armut verdim ve sonrada çorbaya geçtik sorun yaşaadık şükürler olsun ek gıdalarda. yoğurtta baştan sorun yaşamıştık ama şu an yoğurdu seviyor.

teşekkür ederim canım bende başlayım biraz biraz artık

aaaaaa banada yardım edinnnnnnnnnnn

ben ne zaman başlayacam 28 temuzda dr gidecem çok var o zamana sormam lazım...ama sizlerede danışayım kılzlar ...benım kızın düzeltilmiş yaşı 2,5 aylık ama normal doğumu 5 aylık olacak nerdeysee....kilosu 5600 olduu kilo alımı durdu iki haftadır off off

bebeklik sen sadece kaşığının ucuyla tattırmakla yetin bence tatlım. drlara sorarsan kesinlikle yapmayın diyorlar ama ben açıkçası bazen takmadım dr umuzun dediklerini o önermeden elma suyundan vermeye başladım bir kaç damlayla başlayıp arttırdım. bunu yaparkenki en büyük endişem kuzenim kızına ek gıdalara 7. ayda geçmişti ve çok pütürlü yiyecekleri 6 yaşında olmasına rağmen red ediyor bebek maması gibi yiyor meyveleri bende çok kızıyorum onlara bu konuda. aynı şeyleri prensesimde yaşamamak için doğum ayında 3 ayı geçtikten sonra direk kaşık dolusu değil ama elmayı dilimleyip rendeleyip suyunu yada haslanmış bir dilim kabak iyice ezik mama kaşığının ucuyla labne perniri öyle nohut tanesi kadar ölçüde tattırarak alıştırdım.

evet canım çok haklısın besinleri fazla öğütmeden vermek lazım..sonra kolaya alışıyorlar....aslında iyilik yaptıyımızı sanıyoruz ama işde örnek var çok zorsonrası...

canım bende arada bazı şeyleri tadırıyorum ..mesela dün akşam baya bi yoğurt yedirdim:))parmağımla:) şapur şapur :)))hala emerek yiyor acaba ek gıdaya geçen bebekler emme refleksinmi kullanıyorlarki:???

bende deneyim şu meyvenın sularını yalnız aç karnına vermek lazım sonra kusuyorlar eşim denedi ve gördük:)))

biz de kusma sorunu olmadı ama kızımda hala emerek bazı şeyleri yemeye çalışıyor

Back