• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre Bebeklerin Yürüme ve Konuşma Durumları

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

poyrazsel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
69
0
86
42
Kocaeli
benim kızım 33 haftalık dogduö Su an 15 aylık hala yürüyemiyor ve sadece mama meme abla araba atta diyor Doktorumuz 1,5 ay kadar daha bekleyelim yine yürümezse noroloğa yonlendireceğim dedi. Sızın bebişler ne zaman yürüdü ve konuştu acaba bu durum normal mi endişelenmeye başladım

canım benim kaynımın oğlu 18 aylıkken yürüdü. seninki emekliyebiliyormu. erken doğduğu için geç gelişiyordur. benim kızımda 9 aylık. o da 33 haftalık doğdu ama hala desteksiz oturamıyor

benim ikizlerimde 33 haftalık doğdular..11 aylıkken ilk adımlarını attılar.9 aylıkken sıralamaya başladılar.şimdi 14 aylıklar ve normal bir şekilde yürüyorlar.konuşma olarak,ilk baba dediler.kaç aylıklardı haırlamıyorum.7-8 falandı sanırım..şimdi baba,anne,dede,gel,git,al,ver,alo(telefonla konuşurken),mama,buuu(suya diyorlar),anenne(anneme diyorlar) birde anlayamadığım bir sürü kelime...

canım bence telaşlanma,18 aylık olup yeni yürüyen çocuklar var.hemde erken doğum falan değil.doktorun biraz daha beklesin bece.şu anda emekleme ve sıralama durumları nasıl?bence normal.bak herkesin bebeği 7 aylıkken desteksiz oturabiliyorken benimkiler 8,5 aylıkken oturdu.bende çok endişelenmiştim ama sorun değilmiş.İnşallah senin bebeğindede hiç bir sorun yok.belki sadece rahatına düşkündür annesi:)her bebek farklı sonuçta.benimkiler ikiz,aralarında büyük farklar var.

selam .tam bıze gıore gore bı konu........hıc merak etme canım bende tedırgın oldum bekle bekle yuruuyen yok.....benım ıkı kızım tan onaltı ayın ııcnede tay durmaya basladı onsekız aylık yuruduler sımdı cok ıyı yuruyolar ve onbes aylık desteksız oturdular ........ama bı kızım emeklemsı cok ıyı oldugu halde tay durmadı ayakta durmasıda ıyı degıldı sol bacagında sertlık var norolog fızık tedavıye yolladı hala desteksız oyturamıyo ama dızlerı uzerınde oturuyor ıns uzun surmezde yetısır kardeslerıne ..sımdı konusmalarını beklıyorum valla premature annesı olmak zormus gercekten duymalaru algılamaları cok ıyıbuna dıkkat edın benımkıler su an yırmı aylık cok ıyı anlıyolar ....ama baba mama cubuk ver al ........sadece bunlar ıns ılerlıcek yıne sabır dıyorum

benim kızım 33 haftalık dogduö Su an 15 aylık hala yürüyemiyor ve sadece mama meme abla araba atta diyor Doktorumuz 1,5 ay kadar daha bekleyelim yine yürümezse noroloğa yonlendireceğim dedi. Sızın bebişler ne zaman yürüdü ve konuştu acaba bu durum normal mi endişelenmeye başladım

merhaba..benim oğlum 15 aylık(düzeltilmişi),26 haftalık doğdu..10 aylıkken desteksiz oturdu,hiç emeklemedi,şimdi koltuk kenarlarından falan tutunarak ayakta durabiliyor,elini tuttuğumuzda adım atıyor. dengesi,tay durma denilen şey,ayaklarını basma şekli,adım atma gayreti bunlar ilerde yürüyeceğine dair ip uçları veren şeyler,bunları değerlendirmek lazım.hemen nöroloğa yönlenmek erken bi telaş bence.çocuktan çocuğada değişebilen bi durum..abla ve araba çok kolay yani baba,mama gibi istemsizcede söylenebilen kelimeler değil.bence konuşma için zaten hiç telaşlanmayın.benim oğlumda mama,baba,dede,cici,nene,deyze diyor şimdilik..parkta gördüğüm normal zamanda doğmuş akranlarıda ondan çok ilerde değil..özetle,endişelenmeyin

merhaba arkadaşlar benim bebeğim 28 haftalık doğdu şuan 14,5 aylık düzeltilmiş 12 aylık anne,baba,mama,annane,ded,gel,git,bebek,det,hadi,atta bizim söylediğimiz kelimeleri ve cümleleri söylüyor şarkı söylüyo hani annesi babası kayahanın şarkısı kulağı çok iyi yani müziğiyle birlikte söylüyor emeklemeye 9 aylıkken başladı sıralamaya 10 aylıkken yürüyo yavaş yavaş karşıma koyuyorum geliyo bana yakında başlar yürümeyede dişi 11 aylık çıktı..ALLAH hepimizin bebeklerine sağlık versin...

benim oğlumda 35.haftada doğdu.13,5 aylıkken yürüdü canım.endişelenme ama tabi tedbiride elden bırakma.bide öyle aniden oldu,kesinlikle yürütemiyoduk.hemen emeklemeye yönleniyodu.sonra bi gün aniden kalktı yürüdü maşallah şaşırdım kaldım :) şimdi 21.ayın içinde ama konuşmuyo.sadece anne baba attım gibi kelimeleri söyleyebiliyo.hee bide banane diyo işine gelmedimi :))

benim kızım da düzeltilmiş 12 aylık hala oturamıyor ama emekliyor tay tay yapıyor. Nöroloji uzmanına götürdük geç de olsa oturacak ve yürüyecekmiş.fizik tedavi alması gerekiyormuş. prematüre doğanlarda olağan bir durummuş. çok korkuyordum ama şimdi takmıyorum

mrb, benim kızım daha miadını doldurmadı, 30 haftalık doğdu, hastaneden taburcu olurken nöroloğa gitmemizi önerdiler, gittik, nörolog bacaklarında sertlik ve sol ayağında titreme olduğunu söyledi. fizik tedaviye yönlendirdi. erken getirmeniz iyi oldu, yürümede zorluk çekebilirdi dedi. bacaklarındaki sertliğin sebebi ne ki? hastaneden küçük küçük beyin kanamaları olduğunu smylemişlerdi. inşallah fizik tedavi ile atlatırız..fizik tedavi öneriliyorsa ihmal etmemeli..

mrb, benim kızım daha miadını doldurmadı, 30 haftalık doğdu, hastaneden taburcu olurken nöroloğa gitmemizi önerdiler, gittik, nörolog bacaklarında sertlik ve sol ayağında titreme olduğunu söyledi. fizik tedaviye yönlendirdi. erken getirmeniz iyi oldu, yürümede zorluk çekebilirdi dedi. bacaklarındaki sertliğin sebebi ne ki? hastaneden küçük küçük beyin kanamaları olduğunu smylemişlerdi. inşallah fizik tedavi ile atlatırız..fizik tedavi öneriliyorsa ihmal etmemeli..

o sertlik benim oğlumdada var bacakta ve ayakta aynen bizde evde fizik yapıyoruz ama daha düzelmedi 3 ay sonra yine gelin bakalım dediler inş düzelir şu an 9 aylık oldu düzeltilmiş 7 31 haftalık doğdu

merhabalar benim minik kuzum 28+2 de üçüz eşi olarak doğdu. ben minik meleklerimi kaybettim ama ALLAHIM bana bir şans daha verdi ve kızımı bana bağışladı. şuan tam bir yaşında ama düzeltilmişi 9,5 aylık olan kızım 52 gun kuvezde kaldı 1050 gram doğdu 2050 gram taburcu oldu ilk dişi düzeltilmiş 5 ay yani 7,5 -8 ay civarı çıktı şuan 8. çıkıyor (maşşallahhh kızıma) .şuan 11 den fazla kelime konusuyor ve 5-6 adım atıyor sanırım 1 aya kalmaz yürür. boyu 75cm 9,5 kilo olarak bir yaşına girdi hemen hemen yaşıtlarını yakaladı minik kuzu ALLAHIM tüm erken doğan bebeklere yardım etsin prematüre annesi olmak çok zor bedenen değil ama ruhen bittim tam bir yıl geçmesine ragmen halen sanki o dakikaları aynen yaşıyorum ama şükürler olsun kızım yaşıtlarını çoktan yakaladı

hosgeldın ozlem nerelerdesın ya..masallah kuzuna .........kocaman olmus kılosuda ıyı valla benımkıler 17 18 aylıkken dokuz bucuktuk hala daha on bucuk belkı varız..mınıkız bız...cok optum kızını ..normal yemek yemege basladımı ya benımkıler sadece pılav yıyo normalde corba ve yogurt ama hep blendır cekıyorum

hosgeldın ozlem nerelerdesın ya..masallah kuzuna .........kocaman olmus kılosuda ıyı valla benımkıler 17 18 aylıkken dokuz bucuktuk hala daha on bucuk belkı varız..mınıkız bız...cok optum kızını ..normal yemek yemege basladımı ya benımkıler sadece pılav yıyo normalde corba ve yogurt ama hep blendır cekıyorum

hoşbuldum canım.aslında pek girmiyorum eskisi gibi işten çok alıkoyuyo maalesef :(olsun canım canları sağ seninleler ya düzelir zamanla herşey keşke benim kızlarımda yanımda olsaydı yemeselerdi . evet canım benim kız nerdeyse 3 aydır normal yemek yiyor ilk başlarda öğürdü ama ben zorladım aslında zorlamamak lazım. şimdi sabah kahvaltıda 5-6 tane zeytin yiyo kendi salatalık domates yiyo normal bizim gibi kahvaltı yapıp illa bizimle sofrada yemek yiyo yoksa çok iştahı yok cadının. yemeklerine çorba ve sebzelerine tavuk ve et koyuyorum dediğim gibi başlarda öğürdü ama ben devam ettim vermeye suyla felan alıştırdım şimdi maşşallahh öğürmeden yiyo çorbasındaki tavukları artık blendırdan çekmiyorum çiğniyo kendisi ama şöyle bişey var bizim kuzenimiz var 1 yaş büyük bizim kızdan o benim kız kadar çiğneyemiyo bunu her çocuk yapamıyo canım o yuzden biraz sabır ama sürekli dene zamanla alışacaklardır.öncedenmeyvesini bende blendar yapıyodum şimdi iri iri rendeliyorum bazen eline veriyorum kemiriyor.bide canım kolay değil üçüylede ilgilenmek kolaymı tek oldugu için bütün ilgi üstünde annem bütün gun ona bişeyler yapıyo yedirmeye çalışıyo bişeyi yemzse bırakıyo başka şey yapıp yediriyo.ama sürekli ellerine bişey ver böylede kolay alışıyolar.bide anne sütü alıyor halen onunda etkisi büyük .sütüm çoktu içemedi hep atıldı buzlukta biriktirdim içemedi bozuldu. bizde sizi çokk öptük

Son düzenleme:
o sertlik benim oğlumdada var bacakta ve ayakta aynen bizde evde fizik yapıyoruz ama daha düzelmedi 3 ay sonra yine gelin bakalım dediler inş düzelir şu an 9 aylık oldu düzeltilmiş 7 31 haftalık doğdu

sertliği nasıl fark etınız.herhangi bi cocuk doktoru farkedeblrmi benm oglum da duzeltimş 7 aylık oturablyo.yınede sorun varmdr::emir_bebek:

sertliği gelişimsel pediatri de kontrol de farkettiler sonra ikinci kez çağırdılar ama sol ayakta hala var dediler 9 aylık olana kadar ayak üstü bastırma eğer geçmezse ayağa alet takarız dediler inş iyi olur gittiğimizde bide bastırma dediler ama engel olamıyoki insan çocuk illa ayakta durcam diye direniyo nörolojik bi durumu farkederlerse gönderiyolar benim oğlumda gitmedi bize göre çok iyi durumda oturmayı hiç sevmiyo o yüzdende desteksiz oturmaya alıştıramadım emeklerken bile ayağa kalkmaya çalışıyo

sertliği gelişimsel pediatri de kontrol de farkettiler sonra ikinci kez çağırdılar ama sol ayakta hala var dediler 9 aylık olana kadar ayak üstü bastırma eğer geçmezse ayağa alet takarız dediler inş iyi olur gittiğimizde bide bastırma dediler ama engel olamıyoki insan çocuk illa ayakta durcam diye direniyo nörolojik bi durumu farkederlerse gönderiyolar benim oğlumda gitmedi bize göre çok iyi durumda oturmayı hiç sevmiyo o yüzdende desteksiz oturmaya alıştıramadım emeklerken bile ayağa kalkmaya çalışıyo

günaydın tatlım. inşaAllah bebeğin en kısa sürede düzelir...

prematüre doğum olarak arkadaşımın başına geldi bebeği prematüre doğmuştu suan 5 yaşında ama gören 3 4 yaşında dersin. gelişiminde problem var. kilo almakta zorlanıyor ve konuşması da yaşıtlarına göre iyi değil. bu sene hormon tedavisine başladılar boyu uzaması için. dilerim bebeğinde bu problemleri yaşamazsın... sağlıklı günler dilerim

saol cnm inşallah çok şükür herşeyde benimkide yaşıtlarını yakalıyo gibi bide ayaklarındaki sertlik düzelirse tamamdır rabbim yar ve yardımcımız olsun .

Benim de kuzenim prematüre doğdu 6,5 aylık.Yaklaşık 3 ay hastanede kaldı.Şuan 4 yaşında konuşmasında hiçbir problem yok.Aksine çok akıcı.Ayağında ise bir şişlik var.Yürümesine engel değil gibi.Ama doktorun söyledigine göre kemik gelişimini tamamladıgında ameliyat edilecekmiş.Ergenlik donemi sonuna doğru 17-18 yaşında filan söylediklerine göre.

görüşmeyeli baya oldu arkadaşlar.oğlum 27.5 ve kızımda 10 aylık oldular.ikiside erkenci sizinkiler gibi.kızım abisindende tembel çıktı.abisi kronulojik olarak 9 aylık olduğunda emekleyerek cirit atıyodu ama kızım kıpırdamıyor bile ,yürümeye daha çok hevesli ,kollarından tutunca adımları güzel çok şükür ama tabi parmak ucunda.yürüteç sağolsun.mecbur kalmasam koymazdım ama peş peşe olunca çok zor oluyor.fakat emeklemediği ve tutunarak kalkmadığı için sırlaması yok ve yürümesi gecikir gibime geliyor.oğlumda cümle kuramıyor,kelimeleri güzel söylüyor ve kelime dağarcığı geniş ama cümle yok malesef.sizlerde durumlar nasıl ?

Back