Premature Bebekler Prematüre bebeklerin kalbinde delik

• Konu Sahibi Konu Sahibi nuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
3
0
36
İstanbul
Merhabalar

Öncelikle paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler. 5 günlük prematüre bir yiğenim var. Medikal Park Bahçelievlerde 35+5 prematüre olarak doğdu. Fakat annesinin tansiyon problemi yüzünden anne karnında yeterince beslenememiş. Doğum kilosu 2240 gr. Yaşadığı ani momarmalar nedeniyle eko çekildi ve kalbinde delik olduğu söylendi. Bu delik prematürelerde raslanan delikten biraz daha büyükmüş. 3 ay içinde kapanır dendi. Fakat yine de aile olarak endişeliyiz. Hareket ve solunum monitörü kullaniyoruz ama yinede başında 24 saat nöbet tutmak gerektigini düşünüyorum. Her an morarma olablir diye. Konuyla ilgil deneyimleri olan varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.

Bir de şehremini civarında Iyi bir çocuk doktoru tavsiyeleriniz var mı? Her an ulaşım açısından ozel ya da devlet hastanesinde bir doktor arıyoruz.

cnm geçmiş olsun benim bebişiminde kalninde delik ve birde damar vardı büyüktü baya 5mm ama çok şükür kendiliğinden 2 ayda kapandı bebiş kilo alıyorsa sorun çabuk kapanıyor cnm

Size de cok gecmis olsun. Bebeginizin kalbindeki deligin kapanmasina cok sevindim. Allah butun bebeklere saglik sihhat versin. Umarim bizim bebegimizin de kalbiyle ilgili sorunu hemen gecer. Bir iki saat once kontrole gitti bebegimiz ve gozetim altinda tutmak icin yogun bakimda kuveze aldilar. Iki gece kalacakmis hastanede. Malesef ozel hastanelere ne kadar guvenmeliyiz emin olamiyorum. Bebegin kalbinde delik oldugunu ve morarmalarinin oldugun bildikleri halde eve cikardilar bir gun sonra da tekrar yatirdilar. Simdi apne (solunum durmalari) oldugunu da soyluyorlar.

Geçmiş olsun. Yeğeninizin haftası da kilosu da gayet iyi.
Kalpteki delik zamanla kapanacaktır. Apne de erken doğan bebeklerde çok sık görülür yine buda bebek biraz kilo alınca geçer. ınşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi.

Mehtap Hanim cok tesekkur ederim. Benzer deneyimi yasamis annelerin paylasimi duymak gercekten de icimize su serpiyor. Size ve bebeginize saglik ve mutluluklar.

öncelikle geçmiş olsun diyorum. benim bebeğimde de aynı sorun vardı. delik büyüktü,ciğerleride tam gelişmediği için uzun süre solunum desteği aldı. hastanede kilosu artıp ciğerleri toparlandıktan sonra deliğin onu daha az rahatsız edeceğini,sonrasında basit bi operasyonla ameliyat olup deliğn kapatılabileceği söylendi. ama şükür daha bebeğim taburcu olmadan kendi kendine kapandı. arkadaşlarında dediği gibi kilo alımıyla çok alakalı bi durum. endişe etmeyin,büyük ihtimalle sizin bebeğinizde de böyle olacaktır.

çok geçmiş olsun canım..ama genelde prametüre bebeklerde görülür..gelişimini tamamlamadığı için olabiliyor ama şükredin dahada beterleride vardı..örnek benim oğlum tam değil delik kalbinin yarısı yoktu..yani yaşama şansı hiç yoktu..ve 1 yaşında kaybettim..ama şükredinki ufak bir ameliyatla halledilebilecek bir durum..arkadaşların dediği gibi kilo alımıylada alakalı..inş. ameliyata bile gerek duymadan kendiliğinden kapanır delik..rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…