Premature Bebekler prematüre bebeklerin gelişimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

berfasa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
12
2
86
İçel Mersin
merhaba arkadaşlar benim kızım 31 haftalık doğdu 1170 gr 40 gün kaldı küvezde şimdi 8 aylık oldu
8 kilo ve 64 cm. doktorumuz gelişiminin iyi olduğunu söylüyor. motor gelişimi ise; gülüyor hafif olan nesneleri eliyle tutabiliyor.sırtüstüyken yüzükoyun dönüyor.henüz oturmuyor ama çok hareketli.
prensesim çok azimli.umarım biran önce yaşıtlarını yakalar

merhaba canim
insallah bebegin yasitlarini saglikla yakalar
benim durumum seninkine yakin geldi
bende yeni dogum yaptim acil sezeryan oldum
32.haftama girdigim gun persembe gunu yani, benimki de 1140 gram olarak dogdu.
bebegim kuvezde simdi onu orda gormeye dayanamiyorum cok uzuluyorum.
saglik problemi yok ama sutle basliyorlardi pazartesi ogleden sonra midesi hazmedememis sut vermeyi durdurdular dun aksam aradik halen baslamamislar radyo filan cekildi hepsi temiz cikti.
ilk baslarda kilo verdi hep
simdi kilo almaya baslamis serumla besleniyor mumkunmu acaba,
burnunda oksijen maskesi yok kucuk hortumlar var nefes almasina yardimci oluyormus.
ama hareketli agliyor gozlerini acabiliyor sesten rahatsiz oluyor
cok zor asamalar kac gundur agliyorum yeni kendime geldim.
cok korkuyorum birsey olucak diye,

canım hiç korkma bende 32+4 haftalık doğum yaptım 2 270 doğdu.bir oğlum var 10 gün kaldı küvezde.o 10 gün işkence gibiydi gece gündüz ağladım bebeğimi küvezde görmeye hiç dayanamıyordum.geceleri hiç uyuyamıyordum.sürekli aklım ondaydı.hep dua ettim.allahım biranönce kucağıma alabileyim.kucağıma bile alamıyordum çok küçüktü.ama hep dedim ben eve gidince oğluma çok güel bakacam kendini toparlayacak dedim.şimdi 4 aylık olduk.3,5 aylıkken 7,5du kilosu.çok çabuk toparladı.kendim baktım hep yardımcı falanda yok çok fazla yoruluyorum.ama olsun.oğlumun bir gülüşü yeter.diyecem oki güçlü olki bebeğine iyi bakabilesin.o seni hissediyor moralini yüksek tut.hiç üzülme.2 ayda toplar kendini.senin ne hissettiğini çok iyi biliyorum aynı şeyleri bende yaşadım.bol bol rezene çayı iç sütün gelsin.bebeğide rahatlatıyor gaz anlamında.

masallah canim ogluna,Allah bagislasin
canim kizimi kuvezde gormeye dayanamiyorum icim gidiyor cok kucuk olmasi beni korkutuyor her an bisey olucak diye insallah kilo almaya baslar midesi iyi hazmedemiyormus kuzumun,
sagol canim destegin icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…