Premature Bebekler Prematüre bebeklerim büyümüyor :(

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bomontiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2017
114
129
34
Hanımlar merhaba,
01.09.2020 de ikiz bebeklerim 31 haftalık biri 1200 diğeri 1500 gr doğdular. 50gün küvözde kalıp sadece 2000gr oldular. Şükür 6aydır yanımdalar. O zamanlar sağlıkları için dertlenirken şimdiki derdim de yaşıtlarından hala çok geri olmaları..
düzeltilmiş 6buçuk, kronolojik 8buçuk aylıklar. Ama düzeltilmiş yaşlarındaki akranlarını bile yakalayamıyorlar. Boyları 63cm ve 7kilolar. Persentilde %1 deler.
deneyimli prematüre anneleri, ek gıda çalışmalarımız çok zor geçiyor ama yine de uğraşırım bana bir öneriniz var mı?
sizin bebişleriniz yaşıtlarını ne zaman yakaladı?
İnanın bu saatte oturdum dertleniyorum, ne zormuş insanın elinden bir şey gelmemesi.

Hic uzulmeyin.Dert etmeyin.Simdi siz yazinca ozellikle karnelerine baktim.Benimkiler 36 haftalik dogdular ama gelisim 34tu.1700-2200 dogdular.8.aylarinda iri dogan 7800,kuvozde kalan 7300mus.Boylari daha uzunmus sadece ama o da genetik.Su anda 19 ayligiz. kilolari %25 ama boy persentilleri %85 uzeri.Yani gayet guzel kilo almislar.Boy biraz genetik.Biz esimle ikimiz de 1.80 iz.
Sunu atlamayin ki bebekleriniz agir premature dogmuslar ve yine guzel buyumusler.
Benim su bir iki ay oncesine kadar en dikkat ettigim hassas oldugum 2 nokta vardi.beslenme ve uyku.17.aya kadar yemek saatlerini hic sasirtmadim.Olabildigince enerjisi,kalorisi yuksek gidalar vermeye calistim.Anca bu kadar oldu ama heo dusuk dogum kilosunda dogduklarini aklinizdan cikarmsyin ve asla normal dogmus bebeklerle karsilastirmayin.

Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. 6.aylarına kadar 2saatte bir muhakkak besledim. Fakat bir tanesi artık 4-5saat geçmeden hiçbir şey yemek istemiyor. Ne kadar uğraşsam da ağzını kilitliyor. Biz de eşim 1.85 ben 1.70im. Boyları persentilde %1 malesef. Anne sütü sadece 4ay alabildiler, sütüm çok azaldı onlar küvözdeyken sonra da arttıramadım ve bitti. Bu yüzden mi böyle oldu diye düşünüp duruyorum. Keşke elimde sihirli bir değnek olsa da iştahlarını açsam. Hem küçük doğup hem iştahsız olmaları çok yıpratıcı.

Benim prematüre kızım 9 yaşında hala büyümüyor malesef. Ek mamada kullandık ama prematüre perde bubsikintilar olabiliyor. Bende çok üzülüyorum.

Gerçekten 9 yaşında bile bu sıkıntıları yaşayacak mıyız. Allah prematüre annelerine sabır versin.

Doktorunuzla bi konuşun ocean marka gıda takviyeleri oluyor. İştah açıcı özellikleri oluyor. Eğer uygun görürse tavsiye eden çok.

Erken doğan bebekler 1000 gram üzerinde doğduysa endişelenmeyin.

Hanımlar merhaba,
01.09.2020 de ikiz bebeklerim 31 haftalık biri 1200 diğeri 1500 gr doğdular. 50gün küvözde kalıp sadece 2000gr oldular. Şükür 6aydır yanımdalar. O zamanlar sağlıkları için dertlenirken şimdiki derdim de yaşıtlarından hala çok geri olmaları..
düzeltilmiş 6buçuk, kronolojik 8buçuk aylıklar. Ama düzeltilmiş yaşlarındaki akranlarını bile yakalayamıyorlar. Boyları 63cm ve 7kilolar. Persentilde %1 deler.
deneyimli prematüre anneleri, ek gıda çalışmalarımız çok zor geçiyor ama yine de uğraşırım bana bir öneriniz var mı?
sizin bebişleriniz yaşıtlarını ne zaman yakaladı?
İnanın bu saatte oturdum dertleniyorum, ne zormuş insanın elinden bir şey gelmemesi.
ne yediriyorsun yada mama ne kullaniyorsunuz acaba

X