• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler premature bebeklerde yaplmas gereken muayeneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

tuubay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
441
2
96
Konya
arkadaşlar sabah televizyonda 7 aylık doğan bebeğinin küvezde fazla oksijene maruz kalması dolayısıyla göz damarlarının kuruduğunu ve malesef gerekli göz muayenesi yapılmadığı için bebeğinin görme yetisini kaybettiğini anlatan acılı anneyi izledim. çok zor durum allahım kimse başına vermesin inş. tüm kalbimle o güzel kız bebek için dua ediyorum ki inş. müdahale yapılabilir ve gözleri sağlığına kavuşur...

ben de büyük oranda erken doğum riski olan bir üçüz anne adayı olarak,bebeklerim ( inş. sağlıkla doğarlar da) dünyaya geldiğinde küvezdeyken yada çıkınca ne gibi muayenelerden geçmeli,tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlar heralde diye düşündüm ve konuyu açmaya karar verdim.

ALLAHIM HEPİNİZİN YAVRULARINI KORUSUN İNŞALLAH... :nazar:

konuyu açman çok iyi olmuş canım inşallah erken doğum yapmak zorunda kalmazsın ben 27 haftalık doğum yaptım ve en son gelişen göz idi göz doktoru 4 ve 6 .haftalarda muayane ediyor bi sorun varsa hemen tedavi ediyor benim ilerki haftalarda göz gelişmediği için lazer olmuştu ve kesin görür dememişti..premature bebekler çok zor canım 4,5 ay yoğun bakımda kaldı oksijen gözleri çok etkiliyor senin dikkat etmen gereken eğerki bebeklerin oksijen verilecekse minumuma indirilmeli ..ve istersen konumu oku yada okuma morelin bozulmasın ...

benimoğlumda prematüre 34 haftalık doğdu 18 gün küvezde kaldı rop muaynesine götürüyorum 1 aylıktan beri dün 3.ye gittik takip etmemiz gerek dediler geriler dediler dünde düzelme var bi kerwe dahagöreceğiz dedi 5ine randevü verdi .götürüyoruz bakalım inşallah sorun çıkmaz bide işitmetesti önemliymiş prematürelerde onuda dün kadın sağlığımerkezlerinde yaptırdık bi sorun yok 6 aylık falanolunca drumuz bera testi varmış ayrıntılı işitme testi onu önerdi .
inşallah erkendoğum yapmazsın bunları yaşamak zorunda kalmazsın

İşitme ve göz testitinin haricinde bizim doktorumuz kalça ultrasonu istedi.Önemli bir sorun yok ama yine de önlem olarak çift bez kullanıyoruz iki aydır.
Bir de prematüre bebeklerde mutlaka yapılması gereken SYNAGIS diye bir aşı var.6 ay boyunca kışın uygulanıyor.Alt ve üst solunum yolları için kesin gerekli.Kronik akciğer rahatsızlığı varsa ikinci sene için de ayrıca 6 ay boyunca yapılıyor.

teşekkürler kızlar.
şerifecim senin hikayeni biliyorum ve tüm kalbimle dua ediyorum inşallah bir daha bunları yaşamazsın ve sağlıkla kucağına yavrunu alırsın. allahım sana bunu yaşatacak inşallah inanıyorum. çok büyük mücadele vermişsin allahın izniyle mükafatını da alacaksın canım. sanırım yeni adımlar atmayı da düşünüyorsun tekrar, dualarım seninle...

mmmf27 inşallah bebeğinin gözlerinde hiçbir problem çıkmayacak canım. sağlıklar diliyorum size. maşallah bebeğine çok güzel. onu öp benim için.

diamond çok teşekkür ederim. bebeğinle eşinle sağlıklı mutlu huzurlu seneler diliyorum sana da. bu aşı kronik akciğer rahatsızlığı teşhisi konursa mı yapılıyor yoksa her premature bebeğe mi yapılıyor canım?

teşekkürler kızlar.
şerifecim senin hikayeni biliyorum ve tüm kalbimle dua ediyorum inşallah bir daha bunları yaşamazsın ve sağlıkla kucağına yavrunu alırsın. allahım sana bunu yaşatacak inşallah inanıyorum. çok büyük mücadele vermişsin allahın izniyle mükafatını da alacaksın canım. sanırım yeni adımlar atmayı da düşünüyorsun tekrar, dualarım seninle...

mmmf27 inşallah bebeğinin gözlerinde hiçbir problem çıkmayacak canım. sağlıklar diliyorum size. maşallah bebeğine çok güzel. onu öp benim için.

diamond çok teşekkür ederim. bebeğinle eşinle sağlıklı mutlu huzurlu seneler diliyorum sana da. bu aşı kronik akciğer rahatsızlığı teşhisi konursa mı yapılıyor yoksa her premature bebeğe mi yapılıyor canım?

canım komşumun sanırım 5,5 aylık doğan oğlu aylarca daha doğrusu süresi dolana kadar başkent hastanesin de küvezde kaldı
kadın hergün sabah akşam sütünü sağıp bebeğe götürdü

ama maşallah çocukta hiç bir sorun olmadı
yaşıtlarından gelişim geriliği de yok
tam aksine çocuk aşırı iri
görsen inanamazsın

İnşallah sende hayırlısı ile bebişlerini mümkün olan en iyi zamanda dünya ya getirirsin
Rabbim yardımcınız olsun kardeşim

saol ayşenurcum. inşallah rabbim bu sıkıntılarımızı mükafatlandıracak. sen nasılsın? biraz daha iyimisin?

Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın insan bebeğine birşey olacağını düşününce bile çıldırma derecesine geliyor çok acı çok zor Allah sağlıkla zamanında kucağımıza almayı nasip etsin.

arkadaslar size ve bebişlerinize bol sağlıklı günler dilerim bende 34 haftamın doldugu gün suyumun gelmesıyle doğum yaptm bebek daha dönmediği için sezaryan oldum. çok şükür bebişim 2790 gr doğdu.sadece ilk 3saat yanıma getirmediler bebişimi.küvezde filan kalmadı hiç.sizin dediğiniz testlerin hiçbirinide istemediler acaba bizde yaptırsakmı 1 hafta sonra 5 aylık oluyor gelişimide normal devam ediyor.sizce ne yapmalıyım?

saol ayşenurcum. inşallah rabbim bu sıkıntılarımızı mükafatlandıracak. sen nasılsın? biraz daha iyimisin?

İnşallah canım,
bize iyiyiz ,

belki biliyorsun ben 6,5 aylık hamileyken düştüm
popo üstü
ondan beri oturup kalkmam yatmam zor oluyordu
özellikle aşağı çatı bölgem hala çok ağrıyordu,

dün aklıma masaj aleti ile masaj yapmak geldi,
dün iki kez yaptım
sabah kalkınca bayağı iyi oldum

yalnız masaj aleti titreşimli
acaba bir zararı olurmu?

Benim oğlum 28hftlık doğdu dr bizden istedikleri şöyle:
*Rop (göz muayenesi)
*Bera (İşitme testi yanlız hast.yapılan yenidoğan işitme testinden farklı)
*Cranial Usg (Beyin ultrasonu)
*Kalça usg (Kalça çıkıklığı için ultrason)
*Gelişim nörolojisi Bize bunları yaptırmamız gereken en önemli şeyler dedi hastaneden hastaneye değişiyor bizim göz muaye. hast gelen dr tarafından yapıldı(isterseniz dışardan getiebilirsiniz dedi) bera testini de bazıları hast yapıyor bizim hast. odyolog yoktu marmara ünv. hast. yapılıyormuş bide özel hast. heryerde odyolog yok ve bera testi odyolog tarafından yapılması gerekiyor.

saolun kızlar. aykebu allahım bebeğine sağlıklar versin. ben de 28. haftadayım ve bakalım ne olacak. sana bişey daha sormak istiyorum. dikkat ettim de kan grubun negatif. benim de a rh - ve eşimin a rh positif. kan uyuşmazlığı var yani.sizde de varmı? kan uyuşmazlığı iğnesi yapıldı. doğumdan sonra tekrar yapılıyormuş galiba. bu konu hakkında bilgin varmı?

ayşenur evet senin düştüğündenü biliyorum. konu başlığını gördüğümde yüreğim ağzıma gelmişti. şükür ki bişey olmadı bebişe. aman dikkat et kendine. yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik sayılır. allahım tamamına erdirecek inş.
bu arada ben yine tam 6 gündür hastanedeyim. cumartesi korkunç bir hemoroid ağrısıyla uyandım. akşama kadar kıvrandım ama dayanamayıp akşam acile gittim. krem verip gönderdiler ama nafile. gittikçe kötü oldum. sabaha kadar resmen doğum sancısı gibi sancılar çektim. sabah tekrar gittim acile ve direk aldılar hastaneye. resmen son evreye gelmişim. hamile olmasam direk ameliyata alacaklar ama onu da yapamıyorlar. kremler, ilaçlar deneyecez dediler. çok etkili ilaçlar kullanamadaıkları için ağrılarım 2 gün daha devam etti. çok kötüydü çok. şimdi ağrılarım dindi ama hala sorun devam ediyor. doğuma kadar böyle gidecekmiş sanırım. yapacak bişey yok diyorlar. doğumdan sonra takip edecez geçmezse ameliyat dediler. bebeklerin baskısından olmuş. onlar doğunca belki kendiliğinden geçebilirmiş. işte böyle. allahım tüm hastalara şifa versin, bu hastalığı da düşmanımın başına vermesin.

Sağol canım teşekkür ederim.Yok bizde kan uyuşmazlığı yok biz 4müzde negatifiz büyük oğlumla babası aynı benle küçük oğlumun kan grupları aynı. İğne yaptılar demek yine yapacaklarsa sorun olmaz sanırım doğumda yine söylersiniz.

Arkadaşlar benim bebeğimde 32 haftalık doğdu. görme muayenesine yeni başladık 5 inci haftada. Tekrar bu hafta gene çağırdılar. Bebeğim 32 gün yoğun bakımda kaldı. Merak ediyorum Avrupa yakasında bera testi yapabileceğim iyi bir yer arıyorum. Yaptıran annelerden bilgi istiyorum.

merhba canım benim arkadaşımda vardı kan uyuşmazlığı dr doğumda annenin kan gurubunu alırsa bir sorun olmayacağını sölemiş ama babanın kan gurubunu alırsa kanını değiştirceklermiş bebeğin arkadaşımın bebeği kendi kan gurubundan olduğu için onlar sorunsuz bi şekilde atlattı inşallah sende sorunsuz sağlıklı evlatlar getirirsin dünyaya :lepi:

Back