• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre bebeklerde konuşma.....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
arkadaşlar bebekleri ileri derece prematüre yani 26-28 hafta civarında doğanlar...bebeklerinizin konuşmaları yani zamanı gelince normal çocuklar gibi zamanında ve akıcı bir konuşma kazandılarmı...yoksa hep biiraz geridemi kaldılar.....ne gibi sorunlar yaşadınız.....

merhaba canım...kızım 28 haftalık doğdu.şu an 2 yaşında ve konuşması yaşıtlarından geri aslında her çocuk bir olmuyor gününde doğupta konuşması geriden gelenlede var..kızımı sırf bu yüzden yarım gün kreşe verdim.faydasıda oluyor.kızım isteklerini çok rahat ifade edebiliyor belkide bu yüzden konuşmaya pek hevesi yok. hiç konuşmuyorda değil ama yaşıtları gibi akıcı değil.ama tatlımı konuşmayla ilgili olarak tüm ilgili dr.lara götürdüm hepside konuşmasına engel bi durumu yok erken doğduğu için gerden gelmesi doğal 3yaşında yaşıtlarından daha ileri seviyeye geliyolarmış..inşallah sorunsuz aşarız bu günleri canımeyvahedigeldismile

benim kızda çok az konuşuyor doktoru bir araştırmak lazım dedi son kontrolünde...ama sanırım bu geç gelişim ve erken doğumun bir sonucu olsa gerek

inşallah bizde eve getirdiğimiz, güldüğü, tepki verdiği konuştuğu zamanları yaşarız...

Back