• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler prematüre bebek seyahat edebilir mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
P

pakize10

Ziyaretçi
arkadaşlar ben prematüre bebek annesiyim...bebeğim kırk günlük olunca 12 saatlik bir yola otobüsle seyahat etmesinde bir sakınca olur mu?

yani maşallah sizdekide ne cesaretmiş..
arkadaşım bildiğim kadarıyla prematüre bebeklerin en az 3 ay hijyenin fazlaca muhafaza edildiği ortamda tutulması,önemli bir şey olmadıkça dışarı çıkmaması gerekli..
genede prematre anneler yardımcı olurlar

canım ben çıkmamanı tavsiye ederim..arkadaşın dediği gibi hasta olursa bi kilo kaybı olacakdır..hasta etmemeye bak...ben 5 aylık oldukdan sonra 3 saatlik yolla götürdüm ilk defa...hiç bir yere gitmedim o vakte kadar..bi hastaneye gittik geldik..şimdi 6 aylık olacak normal doğumuna göre...haftaya bi balıkesire gidecez..ilk uzun yolculuğumuz olacak..bence biraz büyüseydi..tabi siz bilirsiniz ...

merhaba canım.bebeğin kaç aylık doğdu ve kaç kilo ki sen seyehati düşünüyosun..ben aylarca dışarı çıkmadım ve kimseyi eve kabul etmedim mikrop kapmasın diye..bünyeleri çok zayıf ve bağışıklık sistemi henüz gelişmemiş..böle bişeyi düşünmen bile hata:olmaz:bebişe ii bak canım öncelik onun iyiliği ve sağlığı:ecrin_bebek:

merhaba canımvereliniortak..bilgisayarda sorun var bazen problem çıkartıyo..bebiş ii şükür yaşına girdi..doğum tarihine göre..yürümeye hevesli teyzesi..elinden tutup evin içinde tur atıyoruzopuyorumnanaktanparka iniyoruz..oradada yürüyüş yapıyoruz..2-3 adım atıyo..ama çok yoruyo beni yaramaz..tüm gün ilgi istiyo..bendede o güç yok bu zamana kadar o kadar yoruldum kikafamçokkarıştı hani çok çalışırsın ya çalışırken yorgunluğunu hissetmezsin.eve gelip dinlenince müthiş bi yorgunluk olur parmağını oynatıcak halin kalamz..şu an öle hissediyorum..kızım eskiye göre çok ii maşallah ama benim pilim bitmiş gibi-tatlicadiarzu-yinede canı sağolsun istediğini yapmaya çalışıyorum bebişimin..senin ki nasıl bakim yaramaz napıyo..videosunu izledim maşallah tatlıma öpüyorum kuzuşumuŞenizopuyorumnanaktan

değil prematüre normal doğmuş 40 günlük bebek için bile çok sakıncalı otobüs seyahati..

benim oğlum 9 aylık oldu ve ben bile daha otobüse binmedim..nefesler karışıyo minicik ortam..

bebeklerimizin sağlığı herşeyin önünde olmalı..

arkadaşlar bebeğim 3 haftalık oldu.kilosu 2300 gr.............arkadaşlar bende seyahat etmeyi düşünmüyorum ama eşim başka şehirde .....ben ailelerimizin yanındayım.....eşimin ailesi evine git diye baskı yapıyor o yüzden bu soruyu sordum....

36 haftaya girdi hemen doğuma aldılar...hamilelikteki problemlerim yüzünden 36 haftalık doğum yapmak zorunda kaldım..

o zaman araba seyahati ile dönün evinize arkadaşım.içerdeki havayı,ısıyı siz bebeğinize göre ayarlayabilirsiniz.
12 saat boyunca küçücük yavrum otobüslerde perişan olur.heleki şu an onun bünyesi herşeye açık.
eşiniz sizi gelsin alsın bence..uçağı bile düşünmeyin derim..

bende ilk kızımı 36 haftalık dünyaya getirdim ve esimin yanına bingöle gitmek zorundaydım ama biz arabada gittik havayı ısıyı herseyi ona göre ayarladık allaha sükür hic bir sey olmadı eğer böyle bir imkanın varsa bence böyle yapın cocuk büyüyünceye kadar esinden uzakta kalamazsınki mecburen gideceksin

bencede gideceksin canım al bebişini git... ev gibisi yok canım...umarım bişi olmaz...hem kendi düzenını evinde kendin kurarsın daha sağlıklıolur bebişin için...

canım benim bebeğim 3aylıkken çıktık yani düzeltilmiş olarak 1 aylıktı.ama arabayla gittik.çok şükür bir problem yaşamadım.ben daha bu sene dolmuş otobüse bindirdim oda 2-3 defa hep araba veya taksiyle götürdüm hastaneye.özellikle 2 ay çookk dikkat ettim ellerim mahvolmuştu yıkamaktan ama şimdi herşey belli olcude hatta dıkkat bile etmiyorm...

kıyamam çok küçük ve vücudu bağışıklıkkazanmadığı için çok çabuk hastalanabilir bence çıkma kardeşimde prematüre doğmuştu biz onu odasından çıkarmadık 3 ay ...dikkat et canım:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Back